Tgrt Haber
 - Türkiye'nin tercihi de belli oldu
30 Temmuz 2024 - 16:23

Türkiye'de en sevilen sosyal medya uygulamaları belli oldu: Türkler X'i sevmiyor, zirve şaşırttı!

E-posta izleme hizmeti MailSuite, dünyada ve Türkiye'de en az ve en çok sevilen sosyal medya uygulamalarını araştırdı. Türkiye dahil 30 ülkede TikTok, en çok sevilen uygulama olarak kayıtlara geçti. Elon Musk'ın X'i ise pek sevilmiyor.
Teknoloji - Teknoloji
30 Temmuz 2024 - 15:42

ABD'nin gizli askeri yükünü uzaya taşıyacak USSF-51 uzay misyonu başladı

United Launch Alliance'ın (ULA) "Atlas V" roketi, ABD Uzay Kuvvetleri için gizli bir görevle yeni ulusal güvenlik görevini gerçekleştirdi. Bu fırlatma, Atlas V roketi ile Amerika için yapılan 58'inci ve son ulusal güvenlik görevi oldu.
 - Bilim insanları: İsimler yüz şeklini etkiliyor
30 Temmuz 2024 - 14:55

Çocuğunuza isim verirken dikkat edin! İsimlerin yüz şeklini etkilediği ortaya çıktı

Reichman Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, çocukların yüzlerinin zamanla isimlerine uyacak şekilde değiştiğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, sosyal yapılandırma o kadar güçlü ki bir kişinin görünüşünü etkileyebiliyor.
Teknoloji - Teknoloji
30 Temmuz 2024 - 13:59

Otonom havalanıp kenetlendiği insansız hava aracını takip eden 'Gölge' ile TEKNOFEST'te birincilik hedefliyorlar

TEKNOFEST 2024, ekim ayında Adana'da düzenlenecek ve birçok teknoloji yarışması ve etkinliğe ev sahipliği yapacak. Eskişehir Teknik Üniversitesi bünyesindeki ESTÜ Anatolia Aero Design ekibi, tamamen yerli olarak geliştirdikleri "Gölge" adlı insansız hava aracıyla Savaşan İHA Yarışması'nda birinciliği hedefliyor.
Teknoloji - Teknoloji
30 Temmuz 2024 - 13:26

Samsung kullanıcılarına kötü haber: One UI 7 güncellemesi ertelendi iddiası

Samsung, Android 15 tabanlı One UI 7 güncellemesini temmuz ayında beta olarak yayınlamayı planlıyordu. Yabancı kaynaklardan gelen bilgilere göre yeni sürümün çıkış tarihi, Samsung One UI 6.1.1'e yoğunlaştığı için ertelendi. İşte One UI 7 çıkış tarihi ve güncellemeyi alacak telefonlar...
Teknoloji - Teknoloji
30 Temmuz 2024 - 12:29

Türkiye'ye çağ atlatacak teknoloji Bursa'da üretiliyor! Yerli çip üretiminde tek üretici

Bursa'da 8 yıldır 'lazer çipi' üreten Türkiye'nin ilk ve tek firmasının Genel Müdürü Ahmet Özkayan, yeni kurulacak çip üretim tesisine destek vermeye hazır olduklarını ifade ederek, bu konuda da 'Babayiğitler'in çıkacağını söyledi. Özkayan; "Kurulacak bu tesisin Bursa'da olmasını isteriz" ifadelerini kullandı.
Teknoloji - Teknoloji
30 Temmuz 2024 - 11:55

Astro Bot temalı PS5 DualSense kontrolcüsü tanıtıldı! Sınırlı sayıda üretilecek

Sony, oyunculara sunacağı serinin en yeni oyunu Astro Bot için sınırlı sayıda üretilecek özel PS5 kontrolcüsünü tanıttı. DualSense kablosuz olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun kolunun fiyatı belli oldu.
 - Kullanıcılar yapay zeka versiyonlarını oluşturabilecek
30 Temmuz 2024 - 11:16

Instagram, AI Studio özelliğini yayınladı! Kendinizin yapay zeka versiyonunu oluşturabileceksiniz

Meta, AI Studio adını verdiği yeni aracını ABD'deki Instagram kullanıcılarına açarak, kullanıcıların yapay zeka profilleri oluşturmalarını sağladı. Bu profiller, Instagram'da sohbet edebiliyor, yorumlara yanıt verebiliyor ve içerik üreticilerinin belirlediği özelliklere göre özelleştirilebiliyor.
 - Havacılıkta yeni dönem başlıyor
30 Temmuz 2024 - 11:02

Füze motorları insansız hava araçlarına entegre edilecek! Havacılıkta yeni dönem başlıyor

Savunma Sanayii ve Havacılık alanında çığır açan projelerle dünya gündeminde olan Türk Havacılığı yen bir döneme imza atıyor. Kısa ömürlü olan füze motorlarının geliştirilip insansız hava araçlarına entegre edilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Konu hakkında konuşan Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Okyay, projenin detaylarından bahsetti.
Teknoloji - Teknoloji
30 Temmuz 2024 - 10:41

İtalya'da 2.200 yıllık mezarda ortaya çıkarılan iskelet arkeologları şaşırttı

İtalya'nın Giugliano şehrindeki antik Liternum kentinde yer alan ve geçen yıl keşfedilen "Cerberus Mezarı"nda 2.200 yıllık, mükemmel korunmuş bir iskelet bulundu. Mezardaki resimler, merhem şişeleri ve diğer eşyalar, gömülü kişinin önemli bir aileye mensup olduğunu gösteriyor.
Teknoloji - Teknoloji
30 Temmuz 2024 - 09:56

WhatsApp'a 'beğen' özelliği! Mesajlara hızlı kalp atma dönemi başlıyor

ABD'de aylık 100 milyon aktif kullanıcı sayısına yeni ulaşan WhatsApp, mesajlara kalp atmayı hızlandıracak bir özelliği test etmeye başladı. Yeni özellik ile kullanıcılar, mesajlara daha hızlı tepki verebilmek amacıyla çift dokunarak kalp emojisi bırakabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
30 Temmuz 2024 - 09:12

iOS 18.1 Beta çıktı: Apple Intelligence, yapay zekayı iPhone'lara getirdi

Apple, iOS 18.1 ile Siri'ye yeni bir arayüz ve iPhone modellerine çeşitli yapay zeka özellikleri ekleyen Apple Intelligence paketini sundu. Ancak bu özellikler sadece geliştirici hesaplarına sahip olan kullanıcılar için bekleme listesi üzerinden erişilebilir durumda
 - TOGG 4x4 üretime başlıyor
29 Temmuz 2024 - 19:17

TOGG 4x4 üretime başlıyor! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır tarih verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 5 milyar dolarlık bir kaynakla elektrikli araç üretim kapasitesini yılda bir milyona çıkaracaklarını açıkladı. Bakan Kacır, merakla beklenen TOGG 4x4 için de tarih verdi.
Teknoloji - Teknoloji
29 Temmuz 2024 - 17:44

Stellantis duyurdu: İtalyan lüks otomobil üreticisi satılabilir

İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati satılabilir. Otomotiv dünyasına bomba gibi düşen bu gelişmeyi Stellantis'in Mali İşler Direktörü Natalie Knight duyurdu. Maserati, 2024'ün ilk çeyreğinde satışlarda geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50'lik düşüş yaşamıştı.
Teknoloji - Teknoloji
29 Temmuz 2024 - 16:54

Samsung, küresel telefon satışlarında Apple'ın iPhone'larını geride bıraktı

Samsung mu iPhone mu? Dünya genelinde kullanıcıların en çok tercih ettiği marka belli oldu. Araştırma şirketi Canalys'e göre Samsung, 2024'ün ikinci çeyreğinde rakibine iki puan fark atarak telefon satışlarında liderliğini korudu.
Teknoloji - Teknoloji
29 Temmuz 2024 - 15:57

Xbox 360 mağazası kapandı! Oyun oynamak için tek yol kaldı

Microsoft, Xbox 360 mağazasını bugün kapattı. Mağaza kapandıktan sonra oyuncular yalnızca fiziksel kopyaları satın alabilecek ve bu da fiziksel oyun fiyatlarının artmasına neden oldu.
 - "Demokrasiye zarar veriyor"
29 Temmuz 2024 - 15:31

Elon Musk'tan Kamala Harris paylaşımı! Yapay zeka endişeleri artırdı

Elon Musk, Kamala Harris'in yapay zeka ile değiştirilmiş parodi videosunu paylaştığı için eleştirildi. Harris'in Biden için "yaşlı olduğunu kabul etti" sözlerini sarf etmiş gibi gösterildiği video, yapay zeka endişelerini artırdı.
Teknoloji - Teknoloji
29 Temmuz 2024 - 15:02

BYD yatırım kararı sonrası Türkiye'de şirket kurdu! Ülke müdürü de belirlendi

Türkiye’de 1 milyar dolarlık yatırım kararı alan Çinli otomotiv şirketi BYD, 2026 yılına kadar yıllık 150 bin araç üretmeyi hedefliyor. Manisa’da kurulacak otomotiv üretim fabrikasıyla Türkiye pazarına girecek BYD’nin yeni müdürü de belli oldu.
 - "Dünya'da yaşam bilinenden daha önce başladı"
29 Temmuz 2024 - 14:09

Bilimi baştan yazdıracak keşif: Dünya'da yaşam bilinenden daha önce başladı!

Cardiff Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi, Gabon'daki Franceville Havzası'nda buldukları fosil izlerinin karmaşık yaşamın düşündüğümüzden 1.5 milyar yıl önce başlamış olabileceğini gösterdiğini iddia ediyor. Ancak bazı bilim insanları bu bulguların karmaşık yaşamın ortaya çıkışıyla bağlantısını kanıtlamak için daha fazla kanıt gerektiğini savunuyor.
 - ''Dünyaya hükmedecekler''
29 Temmuz 2024 - 12:24

Yeni yüzyılın petrolü: Veri! ''Dünyaya hükmedecekler''

Dünya sosyal medya ve yapay zeka ile yeni döneme girerken ''veri'', yeni yüzyılın petrolü oluyor. Çağın petrolü olarak adlandırılan ''veriler''in fırsat mı tehdit mi olduğu merak ediliyor. Veri merkezi uzmanı Abdurrahman Abdullah Muhammed, geçmiş dönemlerde küresel gücün petrol ve enerji olduğuna dikkat çekerek, ''veri''nin önemine değindi ve akla gelmeyecek teknolojilerin üretiminin olabileceğini söyledi. Muhammed, ''veriyi elinde tutan kişi veya kurumlar, dünyaya hükmedecekler.'' dedi.
Başa Dön Sona Git