Tgrt Haber
 - Güneş'in 60 milyar katı
05 Mayıs 2023 - 22:16

NASA'nın yeni kara delik videosu şaşırttı: Güneş'in 60 milyar katı

Evrende Güneş sistemimizden ve dev Andromeda galaksisinden çok daha büyük kara delikler keşfedildi. NASA'nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi Kavramsal Görüntü Laboratuvarı tarafından kara deliklere ilişkin bir animasyon paylaşıldı. Video, Güneş'in 60 milyar katı kütleye sahip olan TON 618 ile sona eriyor; bilim insanları bu dev kara deliği ‘canavar’ olarak isimlendiriyor.
Teknoloji - Teknoloji
05 Mayıs 2023 - 18:00

iPhone 15 Avrupa'da satılamayacak: İşte nedeni!

Apple, iPhone 15 serisindeki USB-C girişini yalnızca "Made for iPhone" kapsamındaki ürünlerle kullanımına izin verebilir. Ancak bu durum Avrupa Birliği'nin 'tek tip şarj cihazı' kuralına aykırı olduğu için iPhone 15 serisinin Avrupa'da satış yasağına maruz kalabileceği değerlendiriliyor.
Teknoloji - Teknoloji
05 Mayıs 2023 - 16:26

Instagram'dan 'platonik aşıkları' sevindirecek özellik: Herkes göremeyecek!

Instagram yakın arkadaşlar özelliğinin kapsamını genişletiyor: Artık hikayelerin yanı sıra fotoğraf ve video gönderileri de sadece yakın arkadaşlar listesi ile paylaşılabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
05 Mayıs 2023 - 13:03

iPhone rekor kırdı: Apple kazanç raporunu açıkladı!

ABD'li teknoloji devleri bilançolarını kısa süre önce açıkladı. Apple da 2023'ün ikinci çeyreğini kapsayan kazanç raporunda, iPhone satışlarının rekor kırdığını açıklarken Mac tarafında ise düşüş kaydettiğini bildirdi.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
05 Mayıs 2023 - 12:18

Uzaya gitmenin maliyeti belli oldu: Rüyamızda bile göremeyeceğiz!

NASA ve SpaceX gibi dünya devi kurumların dünya dışında insan üssü kurma stratejileri sürerken, uzay turizmi de başladı. Artık uçak bileti alır gibi 'uzay bileti' almak mümkün. NTV'nin haberine göre; Elon Musk'ın SpaceX'inden Jeff Bezos'un Blue Origin'ine, Richard Branson'un Virgin Galactic'ine birçok uzay şirketi sıradan insanlara uzayı görme ve gezme fırsatı vadediyor. Peki uzaya gitmenin maliyeti ne kadar? İşte uzay şirketlerinin uzay tarifeleri ve bilet fiyatları...
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
05 Mayıs 2023 - 12:15

Togg'dan dünyada bir ilk daha! Rakiplerine fark atan özellik geldi

Kendi sınıfında ilkleri barındıran yerli ve milli otomobil Togg'a yeni bir özellik daha geliyor. Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, akıllı cihaza entegre dijital varlık cüzdanının içinde akıllı cihaz pasaportu ile batarya pasaportunun da yer alacağını duyurdu. Togg'un bu özelliği dünyada türünün ilk örneği olacak.
Teknoloji - Teknoloji
05 Mayıs 2023 - 11:43

Meta Verified nedir? Instagram Türkiye mavi tik ücreti ne kadar?

Instagram ve Facebook platformlarında mavi tik ücretli olacak. Bu kapsamda Meta Verified sistemi Türkiye'de kullanıma sunuldu. Peki Meta Verified nedir? Instagram Türkiye mavi tik ücreti ne kadar? Meta Verified bekleme listesinden çıkma mümkün mü?
Teknoloji - Teknoloji
05 Mayıs 2023 - 11:14

Oyun severlere müjde: iPhone'lara özel 20 oyun geldi!

Apple'ın video oyunu abonelik hizmeti Apple Arcade için 20 yeni oyun geldi. Bu oyunların tamamı iPhone, iPad, Apple TV ve Mac cihazlarda oynanabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
05 Mayıs 2023 - 10:24

Microsoft bükemediği eli öptü: Xbox CEO'sundan olay 'PlayStation' itirafı!

Xbox Gaming Studios CEO'su Phil Spencer, Sony ve Nintendo ile arasındaki oyun konsolu rekabetine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. PlayStation'u geçmeye çalışmadıklarını ve bunun zaten mümkün olmayacağını düşündüğünü ifade etti. Spencer Xbox'un hatalarından da bahsetti.
Teknoloji - Teknoloji
04 Mayıs 2023 - 19:00

Epic Games'te 3 oyun bedava, toplam değeri 350 TL! İşte indirmek için son tarih

Epic Games her Perşembe gerçekleştirdiği ücretsiz oyun dağıtımına devam ediyor. Popüler oyun platformunda bu hafta toplam değeri 350 TL'yi bulan üç tane oyun oynaması ücretsiz oldu. Peki Epic Games ücretsiz oyun nasıl indirilir?
Teknoloji - Teknoloji
04 Mayıs 2023 - 17:00

Instagram'da engellendiğimi nasıl anlarım? Instagram engellenen hesabı görme yöntemi

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından Instagram platformunda her gün binlerce kişi birbirini engelliyor. Bu kapsamda kullanıcılar "Instagram'da engellendiğimi nasıl anlarım" ya da "Instagram engellenen hesabı görme" gibi soruların cevabını merak ediyor. İşte Instagram engellendiğini anlama yöntemleri...
 - Kırılması 1 saniye sürüyor
04 Mayıs 2023 - 15:01

Listedeki parolalardan birini kullananlar dikkat: Büyük tehlike altında olabilirsiniz

Listede parolanız varsa derhal değiştirin
Teknoloji - Teknoloji
04 Mayıs 2023 - 12:21

'Şifremi unuttum' derdi bitti: Google şifresiz giriş özelliğini kullanıma açtı

Google bir web sitesinde parola yerine parmak izi veya yüz tanıma gibi biyometrik verileri kullanarak oturum açılabilmesini sağlayan 'Google Passkeys' teknolojisini kullanıma açtı. Peki bu özellik ne işe yarayacak ve nasıl kullanılır?
Teknoloji - Teknoloji
04 Mayıs 2023 - 11:29

Kimisi üzülecek, kimisi sevinecek: İşte WhatsApp'ın yeni görünümü!

WhatsApp, Android beta sürümünü güncelledi. Halihazırda uygulamanın üstünde bulunan Sohbetler, Aramalar, Durum gibi bölümlerin yer aldığı gezinme çubuğu tamamen kaldırıldı. iPhone'daki WhatsApp'a benzer bir tasarıma geçildi. İşte WhatsApp'ın yeni görünümü!
Teknoloji - Teknoloji
04 Mayıs 2023 - 10:47

Şimdi Google düşünsün: Microsoft'tan yeni 'ChatGPT' hamlesi!

Microsoft, Bing tarayıcısına entegre ettiği GPT-4 tabanlı ChatGPT özelliğini genel kullanıma açtı. Kullanıcılar artık bekleme listesine kaydolmaya gerek kalmadan Bing AI'ye erişebilecekler.
Teknoloji - Teknoloji
03 Mayıs 2023 - 18:54

Kavrulmaya hazır olun! Uzmanlardan korkutan sıcaklık uyarısı: 'Rekor kıracak'

Dünya küresel ısınmaya bağlı iklim krizi ile boğuşurken, uzmanlardan korkutan bir uyarı daha geldi. Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), havanın anormal derecede sıcaklık artışı yaşaması anlamına gelen El Nino atmosfer olayının bu yıl etkili olabileceğini belirterek "sıcaklık rekoru kırılacağı" konusunda uyardı.
Teknoloji - Teknoloji
03 Mayıs 2023 - 10:38

İlginç keşif: Aç kaldıklarında körleşiyorlar

 Bilim insanları örümceklerin uzun süre aç kaldıklarında körleşme yaşadıklarını ortaya koydu.
Teknoloji - Teknoloji
03 Mayıs 2023 - 10:38

Kırılması 1 saniye sürmüyor: 'En zayıf' şifreler açıklandı!

Dünyaca ünlü şifre yöneticisi hizmeti NordPass, dünya genelinde en çok kullanılan 200 şifreyi içeren rapor yayınladı. Kırılması 1 saniyeden daha az süren en zayıf şifreler hangileri?
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
03 Mayıs 2023 - 10:03

Dünyanın en hızlı telefonları açıklandı

Popüler kıyaslama platformu AnTuTu düzenli olarak yayınladığı "dünyanın en hızlı akıllı telefonları" listesini güncelledi. Yeni listeyle birlikte Nisan ayı itibarıyla performans bakımından en hızlı telefonlar belli oldu.
 - İzmir'e demir attı
03 Mayıs 2023 - 09:03

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu İzmir'de

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu, İzmir limanına demir attı.
Başa Dön Sona Git