Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
28 Nisan 2023 - 14:10

Uzaya turistik seyahat başlıyor: Virgin Galactic testleri başarıyla sonuçlandı

Virgin Galactic firması uzay turizminin gelişmesi için yeni bir adım attı. Firma, uzay aracının yeni denemesinde herhangi bir sorun ile karşılaşmadığını duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
28 Nisan 2023 - 14:06

Binlerce kişiyi kovmuştu: Mark Zuckerberg servetine servet kattı!

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta son aylarda 10 binden fazla çalışanı işten çıkardı. CEO Mark Zuckerberg ise ekonomik durgunluktan etkilenmezken, servetine servet kattı.
Teknoloji - Teknoloji
28 Nisan 2023 - 12:29

Sony, kaç adet PS5 sevk ettiğini açıkladı, yeni rekor kırıldı!

Oyun konsolu PS5 için kullanıcı sayısı her geçen gün artıyor. Sony, son olarak kaç adet PS5 sevk ettiğini açıkladı.
 - 'Bu topraklarda misafir değil, ev sahibiyiz'
28 Nisan 2023 - 12:01

Selçuk Bayraktar'dan TEKNOFEST açılışında çarpıcı ifadeler: 'Bu topraklarda misafir değiliz, ev sahibiyiz'

Son dakika haberi: İstanbul Atatürk Havalimanı'nda TEKNOFEST heyecanı 7. Kez başladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar açılışta açıklamalarda bulundu. Selçuk Bayraktar, ''Dünya takdir ederken içeriden köstek olanlar var. Biz bu topraklarda misafir değil, ev sahibiyiz'' dedi.
Teknoloji - Teknoloji
28 Nisan 2023 - 11:55

NASA, Ay toprağından oksijen çıkarmayı başardı

ABD'nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), "Ay'da yaşam alanı inşa etme" hedefinde önemli bir adım daha attı. Uzay ajansı Ay toprağından oksijen çıkarmayı başardı.
Teknoloji - Teknoloji
28 Nisan 2023 - 11:44

Dünyanın en büyük roketi Starship için tekrardan geri sayım: İlk testi başarısızdı, fırlatma için yeni tarih verildi!

Geçtiğimiz haftalarda ilk test denemesi gerçekleşen Starship, fırlatma sonrası patlayarak testi başarısızlıkla tamamladı. Şimdi ise NASA yeni fırlatma tarihi için açıklama yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
28 Nisan 2023 - 11:00

Telegram için ilk yasak geldi: Bir ülkede kullanımı engellendi!

Rus merkezli mesajlaşma platformu Telegram için ilk yasak geldi. Birçok hükümetle sıkıntı yaşayan uygulamanın bir ülkede kullanımı engellendi.
Teknoloji - Teknoloji
28 Nisan 2023 - 10:48

Isınan telefon küçük kızın hayatına mâl oldu: Xiaomi'den açıklama geldi!

Hindistan'da 8 yaşındaki bir kız çocuğu, Xiaomi marka olduğu tespit edilen telefonun aşırı ısınması nedeniyle patlaması sonucu hayatını kaybetti.
Teknoloji - Teknoloji
28 Nisan 2023 - 10:25

YouTube Music kullanmak için yeni bir neden: Çok beklenen özellik sunulmaya başladı!

Google'ın kısa sürede popülerlik yakalayan YouTube Music uygulamasına çok önemli bir yenilik daha eklendi.
Teknoloji - Teknoloji
28 Nisan 2023 - 10:00

Microsoft, Windows 10 devrini kapattı! Kullanıcılara son çağrı

Microsoft, Windows 10 22H2 kodlu güncellemenin işletim sistemi için geliştirilen 'son büyük özellik güncellemesi' olacağını duyurdu. Böylece Windows 10'un tabutuna ilk çivi çakılmış oldu.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
27 Nisan 2023 - 19:49

Yerli Hummer yolda: Zırhlı SUV 'Tulga' gün sayıyor

Yerli ALTAY Tankı seri üretim için gün sayarken BMC İcra Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, TGRT Haber'e ilk kez yeni bir projeden bahsetti. TEKNOFEST 2023'te yaptığı açıklamada doğuştan zırhlı SUV ürettiklerini söyleyen Murat Yalçıntaş, ''Tulga isminde tasarımı zırhlı bir SUV ürettik. Şu anda testleri yapılıyor, bir buçuk iki ay sonra seri üretime geçecek'' dedi.
 - 'Dünya harp doktrinlerini değiştirecek'
27 Nisan 2023 - 18:25

Türkiye ile Azerbaycan arasında tarihi 'teknoloji' anlaşması: Dünya harp doktrinlerini değiştirecek

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Azerbaycan ile Türkiye arasında 'İyi Niyet Protokolü' imzalandığını açıkladı. İmza töreninde konuşan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, bu anlaşmayla iki ülke arasında İnsansız Hava Aracı (İHA) teknolojilerinin gelişimi ve yeni nesil teknolojilerin takibi için önemli bir adım atıldığı ifade etti. 
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
27 Nisan 2023 - 18:21

Türkiye ve Azerbaycan arasında 'İyi Niyet Protokolü' imzalandı

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Azerbaycan ile Türkiye arasında 'İyi Niyet Protokolü' imzalandığını açıkladı. İmza töreninde konuşan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, bu anlaşmayla iki ülke arasında İnsansız Hava Aracı (İHA) teknolojilerinin gelişimi ve yeni nesil teknolojilerin takibi için önemli bir adım atıldığı ifade edildi.
 - Teknoloji tutkunları Teknofest'e akın etti
27 Nisan 2023 - 16:43

7'den 70'e teknoloji tutkunları Teknofest'te

Dünyanın en büyük havacılık festivali Teknofest, Atatürk Havalimanı'nda kapılarını açtı. İlk günden festivale 7'den 70'e binlerce kişi yağışlı havaya karşın akın etti.
Teknoloji - Teknoloji
27 Nisan 2023 - 16:27

NASA’dan korkutan açıklama: Yamyam patlama Dünya'yı karanlığa gömebilir!

Son zamanlarda belirginleşen Güneş fırtınaları Dünya'yı derinden etkileyebilir. NASA SOHO bir yamyam koronal kütle fırlatmasına tanık olduğunu belirterek “Dünya karanlığa gömülebilir” uyarısı yaptı.
 - Yerli Hummer geliyor
27 Nisan 2023 - 16:06

Yerli Hummer geliyor! Altay Tankı'nı üreten BMC CEO'su ilk kez açıkladı: Adı TULGA ve elektrikli SUV

Yerli ALTAY Tankı seri üretim için gün sayarken BMC İcra Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, TGRT Haber'e ilk kez yeni bir projeden bahsetti. TEKNOFEST 2023'te açıklamalarda bulunan Murat Yalçıntaş, ''Doğuştan zırhlı SUV üretiyoruz. Tulga isminde. Tasarımı zırhlı bir SUV ürettik. Şu anda testleri yapılıyor, bir buçuk iki ay sonra seri üretime geçecek'' dedi.
Teknoloji - Teknoloji
27 Nisan 2023 - 12:55

Twitter kaldırdığı özelliği geri getiriyor: Eskisi gibi olmayacak!

Twitter üç sene önce Instagram Hikayeler'e rakip olarak geliştirdiği ancak yeterli ilgiyi görememesi sebebiyle kullanımdan kaldırdığı Fleets özelliğini geri getirebilir. Açıklama Elon Musk'tan geldi.
 - 1 Mayıs'ta sürpriz geliyor
27 Nisan 2023 - 12:53

Milli Muharip Uçak'tan sürpriz geliyor: Baş mühendis 'tarih' vererek açıkladı

Yerli helikopter ATAK-2, HÜRKUŞ, insansız savaş uçakları Bayraktar KIZILELMA, ANKA-3’ten sonra Milli Muharip Uçak heyecanı yaşanıyor. İlk uçuşa hazırlanan yerli savaş uçağıyla ilgili merak uyandıran açıklama geldi. MMU Ürün Baş Mühendisi Emre Yaban, "MMU ile ilgili bir sürpriz yapacağız 1 Mayıs'ta. Şimdi açıklamayayım, sürprizimizi bekleyin diyeyim" dedi.
Teknoloji - Teknoloji
27 Nisan 2023 - 12:27

Yağmura rağmen TEKNOFEST heyecanı! Selçuk Bayraktar TGRT Haber'den davet etti

Yerli askeri teknolojilerinin sergilendiği TEKNOFEST 2023 heyecanı Atatürk Havalimanı'nda başladı. Olumsuz hava koşulları ve yağmur nedeniyle bazı gösteriler iptal edildi. Baykar lideri Selçuk Bayraktar TEKNOFEST 2023 açılışında açıklamalarda bulundu.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
27 Nisan 2023 - 11:32

Artık mahcup hissetmeyeceksiniz! WhatsApp'tan 4 bomba yenilik

WhatsApp gelen aramaları reddederken karşı tarafa mahcup olduğunu hissedenlerin hayatını kurtaracak bir özellik getiriyor. İşte WhatsApp'a gelecek 4 yeni özelliğin detayları...
Başa Dön Sona Git