Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
27 Nisan 2023 - 10:31

GÖKDEMİR Hava Savunma Sistemi ilk kez ortaya çıktı

Yerli ve milli teknoloji hamlesi kapsamında geliştirilen ASELSAN ile TÜBİTAK- SAGE tarafından üretilen GÖKDEMİR Hava Savunma Sistemi, ilk kez görüntülendi. GÖKDEMİR’in ilk atışlı testleri de gerçekleştirildi.
Teknoloji - Teknoloji
27 Nisan 2023 - 10:28

Zuckerberg'in kafası karışık: Facebook'un adı yine mi değişecek?

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg yaklaşık iki yıl önce metaverse'e odaklanacağını açıklayarak şirketin adını 'Meta' olarak değiştirdi. Zuckerberg'in metaverse'ten sonra yeni takıntısı belli oldu.
Teknoloji - Teknoloji
27 Nisan 2023 - 09:48

Windows'a 'iPhone' desteği geldi: PC'den arama yapılabilecek!

Microsoft, Android kullanıcılarının telefonlarını Windows'a bağlamalarını sağlayan 'Phone Link' uygulamasının kapsamını genişleterek iPhone desteği ekledi.
 - 'Bir yıl içinde başlıyor'
27 Nisan 2023 - 02:10

Bakan Varank duyurdu! Bir yıl içinde başlayacak: Türkiye 65 nanometre çip üretecek 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli'deki bir çip üretim tesisi açılışında yaptığı konuşmada, gerekli ekipmanların Gebze Kampüsü'ne taşınmasının ardından Türkiye'de ilk defa 65 nanometre çip üretiminin 12 ay içinde başlayacağını duyurdu. Bakan Varank, çip üretiminin Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Bu alanda gerçekten büyük bir katma değer var" dedi.
Teknoloji - Teknoloji
26 Nisan 2023 - 16:50

Bilim adamlarından korkutan araştırma: Dünya'da cehennemi yaşayacağız

İklim değişikliği gezegenimiz için büyük tehlike oluştururken, bilim insanlarından korkutan bir uyarı daha geldi. Son araştırma bazı ülkeler için tehlike çanlarını çalmaya başladı.
Teknoloji - Teknoloji
26 Nisan 2023 - 14:57

69 milyar dolarlık Microsoft- Activision anlaşmasına 'İngiltere' engeli

Microsoft'un, video oyun üreticisi Activision Blizzard'ı satın almasının ardından oyun piyasası çalkalandı. Şimdi ise anlaşma sürecine İngiltere'den engel geldi.
Teknoloji - Teknoloji
26 Nisan 2023 - 14:40

İnternet tarayıcılarında yapay zeka devrimi: Opera One duyuruldu!

Yapay zeka internet tarayıcılarında da devrim yaptı. Microsoft Edge'in Bing tarayıcısında ChatGPT entegrasyonu bulunurken, Opera da yeni yapay zeka tabanlı tarayıcısı Opera One'ı duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
26 Nisan 2023 - 13:00

Bağlantı kesildi, hayaller suya düştü: Ay'a giden uzay aracıyla iletişim kesildi!

Japonya merkezli uzay şirketinin Ay'a gönderdiği uzay aracı için işler yolunda gitmedi. Bağlantısı kesildi, geri ulaşılamadı. Peki görev sona mı erdi? Yetkililer açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
26 Nisan 2023 - 11:52

Tepkiler çığ gibi! Avrupa'da Netflix'e büyük darbe

Netflix'in şifre paylaşımından ek ücret istemesi Avrupa başta olmak üzere dünya genelinde tepkiye yol açtı. Şirket İspanya'da 1 milyondan fazla kullanıcı kaybetti.
Teknoloji - Teknoloji
26 Nisan 2023 - 10:54

Dünyada ilk: S22 Ultra ile imkansızı başardılar

Samsung Galaxy S22 Ultra, özel bir donanıma sahip olmamasına rağmen uydu bağlantısı ile arama yapabilen ilk akıllı telefon olarak tarihe geçti.
Teknoloji - Teknoloji
26 Nisan 2023 - 09:41

Popüler model için kötü haber: Xiaomi güncelleme desteğini kesti!

Teknoloji devi Xiaomi eski modellerine yönelik güncelleme desteğini sonlandırıyor. Şimdi listeye uygun fiyatlı olan ve sıkça tercih edilen popüler bir model daha girdi.
Teknoloji - Teknoloji
26 Nisan 2023 - 09:39

ATAK-2 helikopterden sevindirici haber: İlk kez motoru çalıştı, hedef yerde 15 saat

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) arasında imzalanan Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri Projesi kapsamında geliştirilen ATAK-2 helikopteri ilk kez motor çalıştırdı.  Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri Projesi Ürün Baş Mühendisi Mehmet Yılmaz, "Bu helikopterle yerde yaklaşık 15 saat motor çalıştırma hedefimiz var. Bundan sonra uçuşa hazır olacak. Şu an için bir aksaklık görünmüyor’’ dedi.
 - ANKA-3’ten ilk adım
26 Nisan 2023 - 09:01

F-16, HÜRJET ve MMU ile havanın hakimi olacak! İnsansız savaş uçağı ANKA-3 ilk kez piste çıktı

Bayraktar KIZILELMA heyecanı yaşanırken bir insansız savaş uçağı projesinde yeni aşamaya geçildi. "Uçan kanat" yapısı sayesinde düşük radar görünürlüğü, yüksek hız, yüksek taşıma kapasitesi gibi birçok avantaja sahip ANKA-3 piste çıktı, ilk uçuş için gün sayıyor. İnsansız Hava Araçları Mühendislik Direktörü Bülent Korkem, ANKA-3’ün MMU, HÜRJET VE F-16 ortak operasyonlarda kullanılacağını aktardı.
Teknoloji - Teknoloji
25 Nisan 2023 - 20:20

Yerli otomobilin batarya ömrü kaç yıl? Togg CEO'sundan önemli açıklamalar!

Yerli otomobilin bataryası kaç yıl dayanıyor? Togg CEO'su Gürcan Karakaş TGRT Haber'de merak edilenleri cevapladı.
Teknoloji - Teknoloji
25 Nisan 2023 - 17:40

WhatsApp'ta birden fazla hesap kullananlar müjde: Cihaz desteği artırıldı!

Meta'nın mesajlaşma platformu WhatsApp, uzun süredir giderilmesi beklenen bir eksikliği nihayet giderdi. Birden fazla hesap kullanan cihazlar için destek genişletildi.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
25 Nisan 2023 - 14:32

Son 30 yılın rekoru kırıldı: Silahlanma yarışında 'Türkiye' farkı!

Savunma Sanayii yarışında kıyasıya rekabet sürüyor. Milli teknoloji hamlesiyle Türkiye'de bu alanda üretimleri artırırken, silahlanma yarışında son 30 yılın rekoru kırıldı.
Teknoloji - Teknoloji
25 Nisan 2023 - 14:04

Zincir marketlerin para cezasına itirazında mahkeme kararını verdi

Rekabet Kurumu tarafından koronavirüs döneminde zincir marketlere uyguladıkları fiyat politikasına ilişkin yürütülen soruşturmada 2,7 milyar TL'lik ceza kesildi. Zincir marketlerin yaptığı itiraza ise mahkemeden yanıt geldi.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
25 Nisan 2023 - 13:45

Kızılelma’dan İstanbul’da TEKNOFEST Turu

TEKNOFEST-2023 için Çorlu'dan kalkış yapan Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma, İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Kızılelma'nın İstanbul semalarında yaptığı gövde gösterisi saniye saniye görüntülendi. İşte o tarihi anlar...
 - japonya kamu işleri için chatgptyi kullanacak
25 Nisan 2023 - 13:40

Japonya ChatGPT'den kritik bir konuda yararlanmaya hazırlanıyor

Japonya'da nüfusun yaşlanması beraberinde günümüzde çok konuşulan ChatGPT'nin çözüm olarak devreye alınmasına neden oldu. Ülkede artık ChatGPT kritik noktalarda sorunları çözmek için kullanılacak.
Teknoloji - Teknoloji
25 Nisan 2023 - 13:40

e-Devlet'e yeni hizmet: Günlerce bekleme derdi bitiyor

Binlerce hizmete ev sahipliği yapan e-Devlet Kapısı'na yeni özellik eklendi. Artık sabit internet ve telefon abonelikleri için nakil başvuruları internet üzerinden yapılabilecek.
Başa Dön Sona Git