Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
29 Temmuz 2024 - 15:02

BYD yatırım kararı sonrası Türkiye'de şirket kurdu! Ülke müdürü de belirlendi

Türkiye’de 1 milyar dolarlık yatırım kararı alan Çinli otomotiv şirketi BYD, 2026 yılına kadar yıllık 150 bin araç üretmeyi hedefliyor. Manisa’da kurulacak otomotiv üretim fabrikasıyla Türkiye pazarına girecek BYD’nin yeni müdürü de belli oldu.
 - "Dünya'da yaşam bilinenden daha önce başladı"
29 Temmuz 2024 - 14:09

Bilimi baştan yazdıracak keşif: Dünya'da yaşam bilinenden daha önce başladı!

Cardiff Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi, Gabon'daki Franceville Havzası'nda buldukları fosil izlerinin karmaşık yaşamın düşündüğümüzden 1.5 milyar yıl önce başlamış olabileceğini gösterdiğini iddia ediyor. Ancak bazı bilim insanları bu bulguların karmaşık yaşamın ortaya çıkışıyla bağlantısını kanıtlamak için daha fazla kanıt gerektiğini savunuyor.
 - ''Dünyaya hükmedecekler''
29 Temmuz 2024 - 12:24

Yeni yüzyılın petrolü: Veri! ''Dünyaya hükmedecekler''

Dünya sosyal medya ve yapay zeka ile yeni döneme girerken ''veri'', yeni yüzyılın petrolü oluyor. Çağın petrolü olarak adlandırılan ''veriler''in fırsat mı tehdit mi olduğu merak ediliyor. Veri merkezi uzmanı Abdurrahman Abdullah Muhammed, geçmiş dönemlerde küresel gücün petrol ve enerji olduğuna dikkat çekerek, ''veri''nin önemine değindi ve akla gelmeyecek teknolojilerin üretiminin olabileceğini söyledi. Muhammed, ''veriyi elinde tutan kişi veya kurumlar, dünyaya hükmedecekler.'' dedi.
 - Dikkat çeken 'fatura' uyarısı
29 Temmuz 2024 - 12:14

Taksit ile telefon alma kalktı, vatandaşlar ikinci ele yöneldi! Uzman isimden ikinci el telefonda 'fatura' uyarısı

Dolar/TL kuru ve vergilerin etkisiyle sıfır cep telefonlarının fiyatları yükseldiği için, vatandaşlar daha uygun fiyatlı ikinci el telefonlara yöneliyor. Eskişehir'de esnaf Güven Işık, ikinci el telefonların sıfır telefonlardan daha ucuz olduğunu ve talebin arttığını belirtti. Işık, ikinci el telefon alırken dikkat edilmesi gereken hususlara da değindi.
Teknoloji - Teknoloji
29 Temmuz 2024 - 11:27

Xiaomi, çok sayıda telefonuna güncelleme vermeyi bıraktı! Listeyi hemen kontrol edin

Xiaomi, Redmi ve Poco markalarına ait birçok popüler akıllı telefon modelinin yazılım desteğini sonlandırdığını duyurdu. Listeye yeni eklenen cihazlar, Mi 10 ve Redmi Note 10'un farklı varyantları dahil toplam 11 modeli içeriyor. İşte güncelleme desteği kesilen Xiaomi, Redmi ve Poco telefonları...
Teknoloji - Teknoloji
29 Temmuz 2024 - 10:54

EA Sports FC 25 videolarına Türkçe oynanışta ilk bakış!

EA Sports FC 25 videolarına bir yenisi daha eklendi. Electronic Arts, çıkış tarihi ve fiyatı belli olan ve geçtiğimiz günlerde resmi fragmanı paylaşılan EA FC 25 için Türkçe oynanış videosu paylaştı. Video, futbol oyununun tüm temel özelliklerini kullanıcılara gösteriyor.
 - Tarımdaki büyük sorunu çözüyor
29 Temmuz 2024 - 09:59

Tarımda kullanılan toprak da "akıllı" oldu... Verimi yüzde 138 artırdı

Austin'deki Texas Üniversitesi'nden bilim insanları, suyu daha verimli kullanarak bitkilerin daha iyi büyümesini sağlayan ve kontrollü besin salınımı yapan "akıllı toprak" geliştirdi. Yapılan testlerde, bu akıllı toprak, bitkilerin gövde uzunluğunu yüzde 138 oranında artırırken, sulama gereksinimini yüzde 40 azalttı.
Teknoloji - Teknoloji
29 Temmuz 2024 - 09:15

Apple Intelligence bekleyenlere kötü haber! iPhone'a yapay zeka yetişmedi

Apple'ın yeni yapay zeka özellik paketi Apple Intelligence'ın çıkışı, kararlılık ve test süresi endişeleri nedeniyle iOS 18.1 güncellemesine ertelendi. Peki Apple Intelligence hangi telefonlara gelecek ve ne zaman çıkacak?
Teknoloji - Teknoloji
27 Temmuz 2024 - 17:49

Microsoft Flight Simulator: İngiltere ve İrlanda güncellemesi yayınlandı! Gelen yeni özellikler

Microsoft Flight Simulator'ın World Update XVII güncellemesi, İngiltere ve İrlanda'daki yeni ilgi çekici noktaları, iyileştirilmiş hava görüntülerini ve el yapımı havaalanlarını içeriyor. Bu güncelleme, Xbox Series X/S, PC, Game Pass ve Cloud Gaming'deki oyuncular için ücretsiz olarak sunuldu.
Teknoloji - Teknoloji
27 Temmuz 2024 - 17:06

Uygun fiyatlı Apple telefonu geri dönüyor: iPhone SE 4 özellikleri ve fiyatı netleşti

Amiral gemisi iPhone fiyatları çok pahalı olduğu için bütçesi kısıtlı kullanıcılara hitap etmiyor. Uygun fiyatlı Apple telefonu olarak bilinen iPhone SE 4 ise bu kullanıcılara hitap eden bir telefon olarak önümüzdeki yıl tanıtılacak. Peki iPhone SE 4 özellikleri ve fiyatı ne kadar olacak?
Teknoloji - Teknoloji
27 Temmuz 2024 - 16:35

Tat kaybını geri getirmek, teknolojik kaşık ile kolaylaşacak! Demans hastaları için geliştirildi

İngiltere'de geliştirilen Tasty Spoon isimli kaşık, demans hastalarının yemek yeme zorluklarını aşmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Elektrostimülasyon kullanarak yiyeceklerin lezzetini artıran kaşık, hastaların yiyecek türlerini ayırt etmelerini sağlıyor.
Teknoloji - Teknoloji
27 Temmuz 2024 - 15:45

Klasik PC kasası tasarımlarından sıkılanlar için Tesla Cybertruck görünümlü kasa üretildi

Xyber, Tesla'nın Cybertruck kamyonetinin minyatür replikası şeklinde tasarlanan XPC Mini PC'yi tanıttı. Cihaz, AMD Ryzen 7 8845HS işlemci, 32 GB DDR5 RAM ve 1 TB M.2 SSD ile donatılmış olup, fiyatı ve çıkış tarihi gibi detaylar henüz belli olmadı.
Teknoloji - Teknoloji
27 Temmuz 2024 - 14:59

Apple'ın katı kurallarına Mark Zuckerberg'ten isyan: Artık yoruldum

Instagram, WhatsApp ve Facebook'un sahibi Meta şirketinin CEO'su Mark Zuckerberg, Apple'ın geliştiricilere uyguladığı kısıtlamalardan şikayetçi. Zuckerberg, Apple'ın kapalı sistem yaklaşımının inovasyonu engellediğine inanıyor.
Teknoloji - Teknoloji
27 Temmuz 2024 - 14:10

Tesla, elektrikli araç şarj hızını artırmak için kullanılan yönteme karşı uyardı: Sakın yapmayın!

Tesla, kullanıcılarının Supercharger konektörlerine ıslak havlu koyarak şarj hızını artırmaya çalışmamaları gerektiğini belirterek, bunun tehlikeli olduğunu ve cihazların aşırı ısınma riskini artırdığını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
27 Temmuz 2024 - 12:24

Yüksek sıcaklıklar felaketi getirdi... Helikopterler ve uçaklar orman yangınları için devrede!

Hem Türkiye'de hem de dünyada görülen orman yangınları, hem doğal faktörler hem de insan kaynaklı sebeplerle meydana gelebiliyor ve hava araçları, bu yangınlarla mücadelede önemli bir rol oynuyor. Antalya'da hızlı ve etkili müdahale için 6 uçak ve 10 helikopter kullanılıyor.
Teknoloji - Teknoloji
27 Temmuz 2024 - 11:43

X'in yapay zekası Grok, kullanıcı verileriyle eğitiliyor: Kapatmak çok basit!

Elon Musk'ın satın aldıktan sonra Twitter ismini ve mavi kuş logosunu kullanmayı bıraktığı X, yapay zekası Grok'u eğitmek için kullanıcı verilerini kullanacak. Ancak kullanıcılar bu özelliği devre dışı bırakabiliyor. Peki X - Grok veri paylaşımı nasıl kapatılır?
Teknoloji - Teknoloji
27 Temmuz 2024 - 10:49

NASA'nın Perseverance aracı keşfetti! Mars'ta milyarlarca yıl önce hayat varmış

NASA'nın Perseverance keşif aracı, Mars'ta milyarlarca yıl önce mikrobik yaşama ev sahipliği yapmış olabileceğine dair işaretler taşıyan "Cheyava Şelalesi" adlı bir kaya tespit etti. Kayanın organik bileşikler ve yaşamın yapı taşları olan karbon bazlı moleküller içerdiği bulundu.
 - Bayraktar KALKAN DİHA kritik bir testi daha geçti
27 Temmuz 2024 - 10:25

Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar KALKAN DİHA, 40. testini de başarıyla tamamladı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar KALKAN DİHA (Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracı) 40. uçuşunda gerçekleştirilen sistem tanımlama testini başarıyla tamamladığını duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
27 Temmuz 2024 - 09:48

Mırıldanarak şarkı bulma özelliği, YouTube sonrası TikTok için sunuldu

Dilinizin ucundaki bir şarkıyı mırıldanarak bulma özelliği YouTube platformuna gelmişti. Aynı özelliği ByteDance, TikTok'ta piyasaya sürdü.
Teknoloji - Teknoloji
27 Temmuz 2024 - 09:12

Fallout: London modu sonunda çıktı! İki platformda yayında

Fallout için geliştirilen ve Londra'da geçen büyük mod Fallout: London, uzun süren bekleyişin ardından çıktı. 200 farklı görevi ve 90 saatlik oynanış süresini kullanıcılara sunan mod, ücretsiz olarak indirilebiliyor.
Başa Dön Sona Git