Tgrt Haber
 - 2025'i işaret etti 
21 Nisan 2023 - 22:59

Bakan Varank'tan TOGG müjdesi! 2025'i işaret etti 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'a ciddi bir talebin olduğunu belirtirken ihracat için tarih verdi. Togg aracıyla yoldayken önünü gençlerin kestiğini belirten Varank, "Gerçekten bizim açımızdan da gurur verici durum. Bursa Togg'in başkenti diyebiliriz. Gemlik'te fabrikada üretimler devam ediyor" ifadelerini kullandı. 14 Mayıs seçimleriyle de ilgili konuşan Varank, "İnşallah ilk turda bu işi bitireceğiz. Meclis'te de 300'ün üstünde Cumhur İttifakı'nı Meclis'te göreceğiz" dedi. 
Teknoloji - Teknoloji
21 Nisan 2023 - 16:44

Gizemli kara delik türü keşfedildi! Bilim insanları bile şaşırdı: Deli gibi dönüyor

Bilim insanları yeni bir kara delik türü keşfetti. Karanlık noktasından ışık çıkan yeni bir kara delik türünün yeni bir kozmik varlık çeşidi olabileceği öne sürülüyor. 
Teknoloji - Teknoloji
21 Nisan 2023 - 16:36

PS Plus kullanıcıları için tarih verildi: 4 oyuna veda vakti, elinizi çabuk tutun

Nisan ayında 32 oyunun PS Plus Extre ve Premium kataloğundan kaldıracağını açıklayan Sony, listeye dört oyun daha ekledi. İşte veda edilecek oyunlar ve son eklenenler.
 - Türkiye'de daha ucuzu yok
21 Nisan 2023 - 16:16

Elektrikli araç piyasasına yeni rakip geldi: Daha uygun fiyatlısı yok

Çin'den gelen elektrikli araçlar uygun fiyatlarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Türkiye pazarında dikkat çekmesi beklenen bir ürün ise Çin pazarından gelen Leapmotor T03. Otomobil piyasadaki en uygun fiyatlı elektrikli otomobil olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.
Teknoloji - Teknoloji
21 Nisan 2023 - 14:40

Samsung yeni akıllı saatiyle iddialı geliyor: İşte Galaxy Watch 6 serisinden ilk bilgiler!

Samsung, yeni nesil akıllı saatleriyle önemli sorunu çözecek. Galaxy Watch 6 serisi için ilk bilgiler ortaya çıkarken, şirketin daha uzun pil ömrü ve yüksek performansa odaklandığı belirtildi. Bunun yanı sıra Watch 6 serisinde kullanılacak işlemci de belli oldu.
Teknoloji - Teknoloji
21 Nisan 2023 - 13:06

'Siyah Kleopatra' Mısır'ı karıştırdı! Netflix'e dava açtılar

Netflix'in Kraliçe VII. Kleopatra'yı anlatan "Afrika Kraliçeleri: Kraliçe Kleopatra" isimli belgeseli, ünlü hükümdarı siyahi bir kadın olarak gösterdiği gerekçesiyle Mısır'da davalık oldu.
Teknoloji - Teknoloji
21 Nisan 2023 - 11:46

Mark Zuckerberg duyurdu: WhatsApp’a yeni özellik geldi, artık mesajları saklayabileceksiniz!

Meta, WhatsApp için yeni özellikler sunarken yakın zamanda buna bir yenisini daha ekledi. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, son gelen özelliği kullanıcılarla paylaştı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Nisan 2023 - 11:36

Vivo X Flip tanıtıldı! Katlanabilir telefon pazarına taze kan geldi

Çinli akıllı telefon üreticisi Vivo, X Flip isimli dikey katlanabilir modelini piyasaya sürdü. Yapılan duyuruda Vivo X Flip modelinin özellikleri ve fiyatı da açıklandı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Nisan 2023 - 10:56

Operasyon başladı: Eski Twitter hesapları için veda vakti, birer birer siliniyor!

Sosyal medyanın en önemli ikonlarından mavi tik, eski onaylanmış hesaplar için Twitter’da kaldırılmaya başlandı. Elon Musk’ın şirketi milyonlarca takipçisi bulunan ünlü isimlerin bile rozetini kaldırdı. Peki mavi tik alabilmek için neye ihtiyaç var?
Teknoloji - Teknoloji
20 Nisan 2023 - 19:55

Uygulamalarda erişim sorunu: Microsoft hizmetleri çöktü; Teams, Microsoft 365'e girilemiyor

Microsoft hizmetlerinde erişim sorunu. Son birkaç saattir Microsoft Teams başta olmak üzere tüm Microsoft uygulamaları çöktü. Peki çökmenin nedeni ne? İşte son durum!
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
20 Nisan 2023 - 19:43

630 km hızda keskin manevra! Kızılelma son testinde de tam not aldı

Baykar tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, 8. uçuş testini başarıyla tamamladı. Manevra testine giren Kızılelma 630 km/sa hızda başarılı bir sınav verdi.
 - 630 km hızda keskin manevra!
20 Nisan 2023 - 19:28

Bayraktar Kızılelma son testinde de tam not aldı 

Baykar tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, 8. uçuş testini başarıyla tamamladı. Manevra testine giren Kızılelma 630 km/sa hızda başarılı bir sınav verdi. 
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
20 Nisan 2023 - 19:02

Dünyanın en güçlü donanmaları listesine TCG Anadolu damga vurdu!

Türkiye'nin en büyük askeri gemisi olarak 10 Nisan günü Türk Deniz Kuvvetleri'nin envanterine giren TCG Anadolu, adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor. Denize kıyısı olan ülkelerde donanma gücü hem personel sayısı ve personelin eğitimi hem de kullanılan askeri araçlar ve teknik yeterlilik konusunda büyük önem taşıyor. Türkiye TCG Anadolu ile donanma gücüne güç katarken yeni liste merak konusu oldu. İşte dünyanın en güçlü donanmalarının sıralaması...
 - Yolculuğu yarım kaldı
20 Nisan 2023 - 17:05

Son dakika! Starship roketi fırlatmadan 4 dakika sonra patladı

Son dakika haberi: ABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in fırlattığı Starship roketi test uçuşuna başlamasından 4 dakika sonra patladı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Nisan 2023 - 16:13

Fotoğraflarınıza çağ atlatacak: Adobe, Lightroom için yeni yapay zeka teknolojisini duyurdu!

Yapay zeka her alanda adından söz ettirirken fotoğraf ve videolara da resmen girdi. Son olarak Adobe, Lightroom için de yeni yapay zeka teknolojisini duyuruldu.
 - Gökyüzünde gizemli sarmal
20 Nisan 2023 - 16:00

ABD’de tedirgin eden gizemli ışık! Hızla yaklaştığı görüntülendi, araştırmacılar ‘UFO değil’ diyerek gerçeği açıkladı

ABD'de hızla yaklaştığı görüntülendi, uzmanlar ‘UFO değil’ diyerek gerçeği açıkladı
Teknoloji - Teknoloji
20 Nisan 2023 - 15:48

Şimdi Elon Musk düşünsün: Twitter’ın eski kurucusundan yeni uygulama; Binlerce kişi akın ediyor!

Twitter’ın eski kurucusu Jack Dorsey, uzun süren çalışmasının ardından sosyal medya platformu Bluesky’ı piyasaya sürdü.
Teknoloji - Teknoloji
20 Nisan 2023 - 15:05

Instagram ve TikTok'u rüzgar gibi geçti: Snapchat, ilk kez yapay zeka teknolojisini kullanıma sundu! Yepyeni özellikler eklendi

Sosyal medyanın devlerinden Snap, popüler uygulaması Snapchat için yapay zeka destekli sohbet robotunu piyasaya sürdü. Söz konusu teknoloji böylece ilk kez bir sosyal medya platformunda da kullanılmış oldu.
 - Bir dönemin efsanesiydi
20 Nisan 2023 - 13:39

Nokia'nın efsane telefonu 3310 geri döndü ama farklı bir amaçla!

Nokia üretimi bir dönemin efsane telefonu 3310 modeli "araba hırsızlığı" iddiasıyla yeniden gündemde. Youtube üzerinden yayımlanan bir videoda telefon ile aracın çalındığı görüldü. Peki olayın aslı ne?
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
20 Nisan 2023 - 13:23

Listeyi kontrol edin! WhatsApp artık bu telefonları desteklemiyor

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, 2023'e girerken bazı Android ve iOS telefonlara yönelik desteğini sonlandırmıştı. Meta bünyesinde faaliyet gösteren şirket bunlara yenilerini ekledi.
Başa Dön Sona Git