Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
20 Nisan 2023 - 11:11

Twitter’ın rakibi Bluesky, artık Android’de! İndirildiğinde nasıl kullanılacak?

Twitter'a rakip olacağı söylenen Bluesky, Android uygulamasında da kullanıma sunuldu. iOS'un ardından yayınlanan uygulama Twitter'a oldukça benzer bir deneyim sunuyor. Bluesky uygulamasını indirip kullanmak şimdilik davetiye kodu ile yapılıyor.
Teknoloji - Teknoloji
20 Nisan 2023 - 10:54

Uzmanlardan yalnız yaşayanlara korkutan uyarı!

Viyana Üniversitesi ve Cambridge Üniversitesi ortaklığıyla yapılan bir araştırmada, yalnızlığın insan sağlığı üzerinde 'saatlerce aç kalmak kadar' kötü etkiye yol açtığı ortaya çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Nisan 2023 - 10:17

İki dev karşı karşıya: Elon Musk, Microsoft'u dava açmakla tehdit etti, işte nedeni!

Elon Musk, ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'u dava açmakla tehdit etti. Peki ünlü milyarder neden bu yola başvuracak? İşte altında yatan sebep.
Teknoloji - Teknoloji
20 Nisan 2023 - 10:08

Netflix o abonelerini 'kayırmaya' başladı: En düşük paketin özelliği bir üst pakette yok!

Netflix, reklamsız Basic paketinde olmayan 1080p görüntü kalitesi ve aynı anda iki cihazda izleme özelliklerini reklamlı 'Basic with Ads' paketine koydu.
Teknoloji - Teknoloji
20 Nisan 2023 - 09:43

Artık ekranlarda da karşımıza çıkıyor! İşte yapay zekanın robot sunucusu

Yapay zeka teknolojisiyle geliştirilen robot sunucular Türkiye’de kullanılmaya başlandı. Sosyal medya hesabı üzerinden geliştirilen ‘robot sunucu’ gündeme ilişkin son bilgileri takipçilerine aktarıyor.
Teknoloji - Teknoloji
20 Nisan 2023 - 07:45

Dikkat! Kafanıza uzay aracı düşebilir NASA'dan uyarı geldi

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) 272 kiloluk bir uydunun Dünya'ya düşeceği konusunda uyarıda bulundu. Uydu parçalarının nereye isabet edeceği bilinmediği için cismin insanlara zarar verebileceği açıklandı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
19 Nisan 2023 - 23:29

Selçuk Bayraktar'dan Kılıçdaroğlu'na cevap: Hızımızı her testte biraz daha yükseltiyoruz

Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yerli ve milli savunma sanayine hizmet veren özel firmaları hedef aldı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine, "Türlü iftiralarla yolumuza takoz koyma gayretinde olanlar Kızılelma'mıza yetişemesin diye hızımızı her testte biraz daha yükseltiyoruz" cevabını verdi.
 - 'Takoz koyanlar yetişemesin diye hızlanıyoruz'
19 Nisan 2023 - 23:18

Selçuk Bayraktar'dan Kılıçdaroğlu'na cevap: Hızımızı her testte biraz daha yükseltiyoruz

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘tehlikeli bir durum’ diyerek hedefe koyduğu Bayrakar firmasından üstü kapalı cevap geldi. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kılıçdaroğlu’nun Kızılelma ile ilgili son durumu paylaşırken ‘takoz’ göndermesi ile cevap verdi.
Teknoloji - Teknoloji
19 Nisan 2023 - 15:42

WhatsApp dur durak bilmiyor: Şimdi de animasyonlu emojiler geliyor, işte ilk görüntüler!

Yeniliklerin ardı arkasının kesilmediği WhatsApp için bir özellik daha yolda. WhatsApp geliştirici ekibi, kullanıcılar arasında sohbet deneyimini iyileştirecek basit ama önemli bir özellik üzerine çalışmaya başladı. İşte yeni özelliğe ilişkin paylaşılan ilk ekran görüntüleri.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
19 Nisan 2023 - 15:41

Türkiye’de ilk gerçekleştirildi! MİR SİDA’dan torpido atışı

Yerli askeri teknolojileriyle dünya pazarında zirveye ilerleyen Türk savunma sanayisi deniz projeleriyle de gelişimini sürdürüyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'de ilk kez insansız deniz aracından torpido atışı gerçekleştirildiğini duyurdu.
 - MİR İDA’dan torpido atışı
19 Nisan 2023 - 15:34

Türkiye’de ilk gerçekleştirildi! MİR SİDA’dan torpido atışı

Yerli askeri teknolojileriyle dünya pazarında zirveye ilerleyen Türk savunma sanayisi deniz projeleriyle de gelişimini sürdürüyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'de ilk kez silahlı insansız deniz aracından torpido atışı gerçekleştirildiğini duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
19 Nisan 2023 - 15:29

PlayStation 5 için beklenen güncelleme çıktı: İşte 23.01-07.20.00.05 sürümündeki tüm yenilikler!

Sony, PlayStation 5 kullanıcıları için çok önemli bir güncelleme yayınladı. Tespit edilen sorunları gideren yeni sürüm, bazı yenilikleri de beraberinde getirdi.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
19 Nisan 2023 - 13:24

Android 14 alacak telefonların listesi belli oldu

Google tarafından mayıs ayında düzenlenecek I/O 2023 etkinliğiyle Android 14 işletim sistemi de tanıtılacak. Peki Android 14'ü hangi telefonlar alacak? İşte tam liste...
Teknoloji - Teknoloji
19 Nisan 2023 - 13:19

iPhone 14'ün sorunları bitmiyor: Bu sefer aniden kapanıp açılıyor!

Apple'ın yeni telefonu iPhone 14 hayattan soğutan bir sorunla gündeme geldi. Kullanıcılar telefonda donma - kasma ve ani kapanıp açılma sorunundan şikayet ettiler.
Teknoloji - Teknoloji
19 Nisan 2023 - 12:06

Instagram'a dönen Donald Trump'ın ilk yaptığı şey gündem oldu

ABD eski başkanı Donald Trump, sosyal medya yasağının kalkmasının üzerinden aylar geçtikten sonra Instagram'daki ilk paylaşımını yaptı. İlk yaptığı şey ise gündem oldu.
Teknoloji - Teknoloji
19 Nisan 2023 - 10:48

Binlerce kişi çıkarıldı yine yetmedi: Meta toplu bir çıkarmaya daha hazırlanıyor!

Çoğu sosyal medya platformunun çatı şirketi Meta, binlerce kişiyi işten çıkardı ve bu çıkarmalarıyla epey gündeme gelmişti. Şimdi ise Mark Zuckerberg yönetimdeki şirket yeni bir toplu çıkarıma daha hazırlanıyor.
Teknoloji - Teknoloji
19 Nisan 2023 - 10:25

Netflix bir ülkede daha şifre paylaşımını engellemeye başlıyor

Sayılı ülkede abonelerden şifre paylaşımı için ek ücret talep etmeye başlan Netflix, bu kararını anavatanında da uygulamaya başlayacağını duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
19 Nisan 2023 - 10:07

Instagram biyografilerine birden fazla bağlantı eklenebilecek!

Instagram özellikle içerik üreticilerin ve işletmelerin işini kolaylaştıracak bir yenilik üzerinde çalışıyor. Artık biyografilere aynı anda birçok link eklenebilecek.
 - TOGG tek şarjla kaç km gidiyor?
19 Nisan 2023 - 09:23

Mustafa Varank açıkladı: Togg'un şarjı ne kadar süre gidiyor?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank katıldığı programda TOGG'un en fazla merak edilen özelliği şarjının kaç kilometre gittiğine ilişkin soruyu cevaplandırdı.
Teknoloji - Teknoloji
18 Nisan 2023 - 23:45

Elon Musk OpenAI'ı suçladı: Yapay zekayı yalan söylemesi için eğitiyor

OpenAI'ı "yapay zekayı yalan söylemesi için eğitmekle" suçlayan Elon Musk, Google'ın kurucu ortağı Larry Page'in de yapay zeka güvenliğini ciddiye almadığını iddia etti. Musk, geliştireceği yapay zeka ile "maksimum gerçeği arayacağını" söyledi.
Başa Dön Sona Git