Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
17 Nisan 2023 - 13:30

Huawei Band 8 akıllı bileklik tanıtıldı: 14 gün pil ömrü ve çok iddialı fiyat!

Huawei, Çin'de düzenlediği lansmanda yeni akıllı bilekliği Huawei Band 8'i tanıttı. Şık tasarımına ek olarak bu ürün, fiyatıyla da rakiplerine gözdağı veriyor.
Teknoloji - Teknoloji
17 Nisan 2023 - 13:05

iPhone 15 geliyor, eski iPhone'lar piyasadan kalkıyor! Peki ama neden?

Apple'ın yaklaşan iPhone 15 serisinin piyasaya sürülmesi ile iPhone 14 Pro / Pro Max dahil çoğu modelin satışı durdurulacak. Peki Apple bunu neden yapıyor?
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
17 Nisan 2023 - 12:36

İşte dünyanın en güçlü SİHA'ları!

Son iki yılda gerçekleşen iki büyük savaş gölgesinde, Türkiye Hava Kuvvetleri'nin filosunda bulunan silahlı insansız hava araçları (SİHA) dünyanın dikkatini çekti. Peki dünyanın en güçlü SİHA'ları neler?
Teknoloji - Teknoloji
17 Nisan 2023 - 11:15

Android telefonlarınız tehlikede: 100 milyondan fazla kişi indirdi, bu uygulamaları hemen silin!

Güvenlik uzmanları Android işletim sistemini kullanan telefonlarda 60 kötü amaçlı yazılım keşfetti. Kullanıcı güvenliğini riske atan bu uygulamaların, yüklenmiş ise hemen silinmesi tavsiye ediliyor.
Teknoloji - Teknoloji
17 Nisan 2023 - 10:35

Instagram, herkesin 'Keşke olsa' dediği özelliği getiriyor... İlk ekran görüntüsü paylaşıldı!

Sosyal medya devi Meta, Instagram kullanıcılarının yüzünü güldürecek bir özellik üzerine çalışıyor. Henüz test aşamasındaki yenilik, takipçi listesiyle ilgili önemli bir değişiklik içeriyor.
Teknoloji - Teknoloji
17 Nisan 2023 - 10:15

Google şokta! Samsung varsayılan arama motorunu değiştiriyor

Samsung, Android işletim sistemli akıllı telefon ve tabletlerinde varsayılan arama motoru olarak Google'ı kullanıyor. Ancak iddialara göre Google'ın yerini yakında ChatGPT'li Bing alabilir.
 - Vergisiz iPhone fiyatları netleşti: İşte 2023 fiyatları...
17 Nisan 2023 - 09:50

Vergisiz iPhone fiyatları belli oldu

Erdoğan'ın geçtiğimiz gün seçim beyannamesi olarak paylaştığı vergisiz cep telefonu satın alımına dair detaylar netleşmeye başladı. Buna göre iPhone fiyatlarının da vergisiz hali belli oldu.
Teknoloji - Teknoloji
17 Nisan 2023 - 05:51

KIZILELMA ve Bayraktar TB3, TCG Anadolu'nun güvertesinde

TCG Anadolu gemisi, bugün İstanbul’da halkın ziyaretine açılıyor. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  TCG Anadolu'nun güvertesindeki KIZILELMA ve Bayraktar TB3'ün fotoğraflarını paylaştı.
Teknoloji - Teknoloji
17 Nisan 2023 - 03:15

Bakan Varank Togg’un gazına bastı! Teknofest gençleri çöplük attı

Bursa'da TEKNOFEST etkinliğen katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varak, Zafer UAV Takımı ile Togg'u deneyimledi. Togg sürüşü esnasında heyecanlı anlar yaşayan gençlerden biri, "Ben hayatımda ilk defa böyle hızlı bir kalkış gördüm" derken aracın özelliklerini Bakan Varank'tan dinledi. 
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
16 Nisan 2023 - 16:00

iPhone’u Android cihazlardan daha iyi yapan 7 efsane özellik!

Teknoloji dünyasında on yıllardır süregelen ve bir türlü bitmek bilmeyen bir tartışma var; Android mi yoksa iOS mu? Elbette ki tartışmasız her iki işletim sisteminin de kendi içerisinde avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Ancak yeni bir akıllı telefon satın almak isteyen bir kullanıcı, onlarca marka ve model arasından hangisini seçmesi gerektiğini bulmakta bazen zorlanabiliyor.
Teknoloji - Teknoloji
16 Nisan 2023 - 13:59

Uzmanlar 'uzun ömrün' sırrını açıkladı: Soğuk hava

Almanya Köln Üniversitesi'ndeki bilim insanları, solucanlar üzerinde yaptıkları bir çalışma sonucunda 'soğuk havanın' hasarlı proteinleri hücrelerden uzaklaştırdığını ortaya çıkardı.
Teknoloji - Teknoloji
16 Nisan 2023 - 12:50

Siyasetçiler sosyal medyaya ne kadar para harcıyor? İşte reklam verileri!

Son iki yıl içerisinde Facebook ve Instagram platformlarında en çok siyasi reklam harcaması yapan siyasetçiler ve siyasi partilerin listesi açıklandı.
Teknoloji - Teknoloji
16 Nisan 2023 - 12:33

Google Chrome'u solladı: Microsoft Edge için müthiş bir yenilik daha yolda!

Google Chrome'un en büyük rakiplerinden Microsoft Edge için müthiş bir yenilik daha yolda. Her iki tarayıcı arasında liderlik yarışı devam ederken, Microsoft bu yenilikle beraber milyonlarca kullanıcıyı daha Edge'e çekebilir.
Teknoloji - Teknoloji
16 Nisan 2023 - 11:55

Xiaomi 13 Ultra bu özelliğiyle tarihe geçecek: Yüzde 1 şarjla rekor süre bekleyebilecek... İşte dikkat çeken yenilik!

Xiaomi'nin tanıtmaya hazırlandığı amiral gemisi Xiaomi 13 Ultra tarihe geçecek. Çinli şirketin yeni amiral gemisi şarj yüzde 1 iken bile çok uzun süre açık kalabilecek. İşte özellik hakkında son bilgiler.
 - Hava savunma harbiyle fark atacak
16 Nisan 2023 - 10:57

Türk Tipi Hücumbot’un görüntüsü paylaşıldı: Hava savunma harbiyle fark atacak

Türk Tipi Hücumbot projesinin görüntüsü paylaşıldı
 - Test savaşlarını kazandı
16 Nisan 2023 - 00:09

Test savaşlarını kazandı: Dördüncü kez uçan Bayraktar Kızılelma'dan bir başarı daha

Türkiye'nin yerli ve milli ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma dördüncü uçuşunu gerçekleştirdi. Milli insansız savaş uçağı, planlanan doğrultuda devam ettiği testlerinin dördüncüsünde Sistem Tanımlama Testi'ni başarıyla tamamladı.
Teknoloji - Teknoloji
15 Nisan 2023 - 16:44

Derya Yanık: Devrim arabalarına yaptıklarını şu anda TOGG'a yapıyorlar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Düziçi'nde yaptığı konuşmada, "60 sene önce Devrim arabalarına yaptıklarını şu anda Togg için yapıyorlar." şeklinde konuştu.
Teknoloji - Teknoloji
15 Nisan 2023 - 16:44

Twitter kullanıyorsanız sizi de ilgilendiriyor! Elon Musk yine yaptı yapacağını!

Popüler sosyal medya platformu Twitter’ı rekor fiyata satın alan Elon Musk, platforma birçok yeni özellik getirmeye devam ediyor. Bu özellik ise çok konuşulacak. Twitter için düğmeye basıldı…
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
15 Nisan 2023 - 16:25

Uzmanlardan uyarı: Hızla eriyor! Geri dönüşü yok

Jeobilim dergisi Geophysical Research Letters tarafından yapılan yeni bir çalışmaya göre, Güney Grönland Buz Levhası'nın büyük çoğunluğu yaklaşık 1000 gigaton karbon salınımından sonra erime tehlikesiyle karşı karşıya.
Teknoloji - Teknoloji
15 Nisan 2023 - 16:20

Türkiye'nin uzaydaki gözü: 'İMECE' dünyanın her yerinden görüntü elde edebilecek!

Daha önce çeşitli nedenlerden fırlatılması üç kez ertelenen yerli ve mili uydumuz İMECE, 15.04.2023 tarihinde herhangi bir aksilik yaşamadan başarıyla fırlatıldı. Peki İMECE uzayda ne işe yarayacak? İşte bilmeniz gereken her şey.
Başa Dön Sona Git