Tgrt Haber
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
15 Nisan 2023 - 16:25

Uzmanlardan uyarı: Hızla eriyor! Geri dönüşü yok

Jeobilim dergisi Geophysical Research Letters tarafından yapılan yeni bir çalışmaya göre, Güney Grönland Buz Levhası'nın büyük çoğunluğu yaklaşık 1000 gigaton karbon salınımından sonra erime tehlikesiyle karşı karşıya.
Teknoloji - Teknoloji
15 Nisan 2023 - 16:20

Türkiye'nin uzaydaki gözü: 'İMECE' dünyanın her yerinden görüntü elde edebilecek!

Daha önce çeşitli nedenlerden fırlatılması üç kez ertelenen yerli ve mili uydumuz İMECE, 15.04.2023 tarihinde herhangi bir aksilik yaşamadan başarıyla fırlatıldı. Peki İMECE uzayda ne işe yarayacak? İşte bilmeniz gereken her şey.
Teknoloji - Teknoloji
15 Nisan 2023 - 14:23

TikTok bir eyalette tamamen yasaklanıyor

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından TikTok için ilk tam yasak geliyor. ABD'de birçok kurum ve kuruluşta uygulamanın kullanımı yasak hale getirilirken, bir eyalette ise tamamen engelleneceği açıklandı.
Teknoloji - Teknoloji
15 Nisan 2023 - 14:03

iPhone kullanıcılarına kötü haber: Artık imkansız!

Apple, iOS 16.4.1 ve iPadOS 16.4.1 güncellemesini yayınladıktan sonra bir önceki sürümün imzalamasını durdurdu. Artık iOS 16.4'e downgrade (düşüş) yapılamayacak.
 - İMECE'den ilk sinyal
15 Nisan 2023 - 13:34

Son dakika! Bakan Mustafa Varank duyurdu: İMECE'den ilk sinyal alındı yörüngesine yerleşti

Son dakika... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugün uzaya fırlatılan İMECE uydusundan ilk sinyalin alındığını bildirdi.
Teknoloji - Teknoloji
15 Nisan 2023 - 12:55

Elon Musk yapay zeka yarışına katıldı: Kendi şirketini kurdu

Twitter'ın sahibi ve CEO'su Elon Musk, ABD'nin Nevada eyaletinde yapay zeka şirketi X.AI Corp.'u resmen kurdu. 2018'de ayrıldığı Open AI'ye ve ChatGPT'ye rakip olacağı tahmin ediliyor.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
15 Nisan 2023 - 12:08

WhatsApp’ın bu özelliğini çok seveceksiniz: Tek tuşla telefon belleğinde yer açın!

Sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarından gelen resim, video ve diğer içerikler akıllı telefonlarda yer kaplıyor. Peki WhatsApp aracılığıyla telefonunuzdaki gereksiz dosyaları silebileceğinizi biliyor muydunuz? Yapmanız gerekenler oldukça basit…
Teknoloji - Teknoloji
15 Nisan 2023 - 11:25

Instagram Reels için yeni özellikler duyuruldu: Trendler, Düzenleme ve dahası!

Meta, sosyal medyanın en popüler platfformu Instagram için yeni Reels geliştirmelerini duyurdu. Trendleri takip etmenin yanı sıra, Reels'lar için daha kolay düzenleme gibi birçok yenilik sunuldu. İşte detaylar.
 - Roket ateşlendi, yolculuk başladı!
15 Nisan 2023 - 09:45

Son dakika: Yerli ve milli uydumuz İMECE uzaya fırlatıldı!

TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen, Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE, üç ertelemenin ardından SpaceX'in Falcon roketiyle uzaya fırlatıldı. Bu fırlatmayla uzay yolculuğunda yerli uydumuzla ilk adım da atılmış oldu.
Teknoloji - Teknoloji
14 Nisan 2023 - 18:01

Artık acıkınca 'pil' yiyebileceğiz!

İtalya'da bir grup araştırmacı günlük hayatta her insanın yiyebildiği besinlerden faydalanarak yenilebilir ve şarj edilebilir pil üretti. Sağlık teşhisi başta olmak üzere pek çok alanda kullanılabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
14 Nisan 2023 - 15:48

Tam 52 milyon yıllık! Bilim dünyasına ışık tutan keşif

Bilim insanları, Wyoming'in Yeşil Nehir Oluşumunda şimdiye kadar bulunan en eski yarasa iskeletlerine dayanan yeni bir yarasa türü olan Icaronycteris Gunnelli'yi keşfetti. Çalışma, yarasaların yaklaşık 52 milyon yıl önce birden fazla kıtada hızla çeşitlendiği fikrini destekliyor.
Teknoloji - Teknoloji
14 Nisan 2023 - 12:40

Android, iOS'u solladı: Google son verileri paylaştı, pazar payı ikiye katlandı!

Android işletim sistemi giderek popüler hale geliyor. Hemen hemen iPhone olmayan her cihazda yüklü olarak bulunan Android için son veriler paylaşıldı. Öyle ki bu veriler iOS'a nispeten Android'in önemli bir yol kat ettiğini ortaya koyuyor.
Teknoloji - Teknoloji
14 Nisan 2023 - 11:35

Epic Games Store'de 2 oyun ücretsiz: İşte indirmek için son tarih!

Her hafta ücretsiz oyun dağıtan Epic Games, kullanıcılara bu hafta sunacağı yeni oyunları da açıkladı. İşte Epic Games Store'de bedavaya verilecek iki oyun.
Teknoloji - Teknoloji
14 Nisan 2023 - 11:20

Twitter'dan bomba adım: Yıllar sonra kaldırıldı

Twitter'ın sahibi ve CEO'su Elon Musk sözünü tuttu. 280 karakter sınırının kaldırıldığı duyuruldu. Ancak ücretsiz kullanıcılar yeni özellikten faydalanamayacak.
 - Uyduda devler ligindeyiz
14 Nisan 2023 - 10:47

Yerli ve milli uydu İMECE uzay yolcusu! TÜBİTAK Başkanı Mandal: Türkiye'nin gözü olacak

Yerli ve milli uydu İMECE uzay yolcusu! TÜBİTAK Başkanı Mandal TGRT Haber'e anlattı
Teknoloji - Teknoloji
14 Nisan 2023 - 10:19

Elon Musk duyurdu: Twitter'dan içeriklere ''abonelik'' özelliği

Elon Musk, Twitter'da kullanıcı gelirlerini artırmaya yönelik adımlar atarken kısa süre önce yeni bir özelliğin daha duyurusunu yaptı. İçerik üreticiler için abone olma dönemi başlıyor.
 - İMECE'ye 'Rüzgar engeli'
14 Nisan 2023 - 09:50

Yerli ve milli uydu 'İMECE'nin fırlatılması ertelendi: İşte nedeni!

Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu İMECE'nin bugün SpaceX'e ait roketle fırlatılması beklenirken, hava muhalefeti nedeniyle uydunun fırlatılması üçüncü kez ertelenmiş oldu.
Teknoloji - Teknoloji
14 Nisan 2023 - 09:46

WhatsApp hesabınızı kem gözlerden koruyacak yenilikleri duyurdu

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, hesabınızın hırsızlar tarafından ele geçirilmesini imkansız hale getirecek yeni güvenlik özelliğini duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
14 Nisan 2023 - 09:06

Opera harekete geçti: iPhone'daki önemli eksiklik giderildi

Dünyanın en çok kullanılan web tarayıcılarından Opera, ücretsiz VPN hizmetini Android'den sonra iOS'a da getirdi. Artık iPhone'larda başka bir uygulamaya gerek kalmadan VPN kullanılabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
13 Nisan 2023 - 17:07

2 kez ertelenmişti: İMECE'nin fırlatması için geri sayım başladı

İki kez ertelemenin ardından Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin uzaya yarın fırlatılması bekleniyor.
Başa Dön Sona Git