Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
11 Nisan 2023 - 15:30

A101 bombayı patlattı: Ucuza PlayStation 5!

Zincir marketlerdeki teknolojik ürün rekabeti hız kesmeden devam ediyor. Şimdiye kadar tekneden elektrikli arabaya kadar farklı ürünlerle gündeme gelen A101, bu kez PlayStation 5 satışına başladı.
Teknoloji - Teknoloji
11 Nisan 2023 - 15:13

Bilim adamları zoru başardı: Hidrojenden elektrik üretimi yapıldı!

Avustralyalı bilim insanları yenilenebilir enerji alanında çok önemli bir keşfe imza attı. Monash Üniversitesi'nden araştırmacılar, hidrojeni elektrik enerjisine çeviren enzim buldular.
Teknoloji - Teknoloji
11 Nisan 2023 - 15:05

Elon Musk, Twitter’ı kapattı: İşte yeni ismi!

Elon Musk, Twitter uygulamasını satın aldıktan sonra birçok tartışmalı karara imza attı. Şimdi ise ana şirket olan Twitter Inc.'i feshetti ve uygulamayı, sahibi olduğu X Corp. bünyesine kattı.
Teknoloji - Teknoloji
11 Nisan 2023 - 12:13

iPhone'da güvenlik açığı: Apple uyardı, bu güncellemeyi hemen yükleyin!

Kısa süre önce yeni nesil iPhone'lar için iOS 16.4.1 güncellemesi kullanıma sunulurken, Apple eski modelleri etkileyen güvenlik açıklarını kapatmak için bir güncelleme daha yayınladı. iOS 15.7.5 kullanıma sunuldu ve Apple bu güncellemenin hemen yüklenmesini tavsiye ediyor.
Teknoloji - Teknoloji
11 Nisan 2023 - 12:01

Bitcoin fırladı! Kripto para sektöründe aylar sonra bir ilk yaşandı

Bitcoin (BTC) yaklaşık bir yıldır 30 bin doların altında seyrediyordu. Popüler kripto para birimi aylar sonra ilk kez sınırı aşarak 30 bin doların üzerine çıkmayı başardı.
Teknoloji - Teknoloji
11 Nisan 2023 - 11:08

Telegram kullanıyorsanız dikkat: Güvenlik uzmanlardan 'dolandırıcılık' uyarısı!

Sosyal ve mesajlaşma platformları bünyesinde milyonlarca abone barındırırken, bu tür platformlar korsanların her zaman odağında olmuştur. Kaspersky uzmanları son olarak Telegram'da hızla yayılan 'dolandırıcılık' faaliyetlerine karşı uyarıda bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
11 Nisan 2023 - 10:45

YouTube’dan tartışmalı yenilik: Para vermeyenler üzülecek

Google, YouTube Premium’a abone olmayanları kızdıracak bir yenilik getiriyor. Test aşamasında olan yeni özellikle beraber Premium aboneleri, ücretsiz kullanıcılara kıyasla daha net ve kaliteli videolar görecek.
 - Tarihi yolculuk ertelendi!
11 Nisan 2023 - 05:52

SpaceX 'mümkün değil' dedi, İMECE'nin tarihi uzay yolculuğu ertelendi!

Son dakika haberi: Yerli ve milli imkanlarla üretilen yüksek çözünürlükteki ilk gözlem uydusu 'İMECE'nin fırlatma operasyonu ertelendi. SpaceX2in fırtlatmayı bugün yapmanın mümkün olmadığını bildirmesi üzerine yapılan ertelemede kesin tarih ve saatin daha sonra bildirileceği kaydedildi.
 - 'Barbaros'un torunları geri döndü'
11 Nisan 2023 - 00:01

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın'dan TCG Anadolu övgüsü: Barbaros'un torunları Akdeniz'e geri döndü

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterine girdi. Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde oyun değiştirici bir gemiyi envanterine katarken TCG Anadolu'ya uzman isimlerden uzman değerlendirmeler gelemeye devam ediyor. TGRT Haber'de TCG Anadolu'nun özelliklerini değerlendiren Yeditepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Türkiye'nin modern bir askeri gemisi olduğunu söyledi. "Barbaros'un torunları Akdeniz'e geri döndü" diyen Caşın, "Ben ABD'li savaş gemilerini 45 senedir gezen birisi olarak imrenirdim. Şimdi biz üretiyoruz" dedi.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
10 Nisan 2023 - 20:57

TCG Anadolu için tarihi gün, donanmaya teslim edildi!

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterine girdi. Bu tarihi gün için düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TCG Anadolu sayesinde dünyada ilklerden olan oyun değiştirici bir ülke haline geleceğiz" dedi. Hizmete alınan TCG Anadolu gemisinin en büyük helikopterler ile İHA'ların iniş kalkış yapabileceği kendi alanında dünyanın ilk gemisi olduğunu belirten Erdoğan, gemiye Bayraktar TB3, SİHA, Kızılelma ve HÜRJET'in de iniş-kalkış yapabileceğini söyledi.
Teknoloji - Teknoloji
10 Nisan 2023 - 16:48

ChatGPT’nin gözünden ‘Kızılelma’: (Bu haberi yapay zeka yazdı!)

Son dönemin trendlerinden yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, Baykar Teknoloji’nin geliştirdiği ‘Kızılelma’ hakkında makale yazdı. Tamamen özgün yazılan haber, yapay zekanın gücünü de bir kez daha gözler önüne serdi. İşte ChatGPT'nin gözünden 'Kızılelma'...
Teknoloji - Teknoloji
10 Nisan 2023 - 15:24

Tüm Windows kullanıcılarını etkiliyordu: Microsoft 5 yıllık sorunu nihayet çözdü!

Microsoft ve Mozilla ekibi Windows’ta yoğun CPU kullanımına neden olan sorunu 5 yıl aranın ardından giderdi. Söz konusu sorun tüm Windows cihazları etkilerken, yeni güncelleme ile çözüm nihayet geldi.
Teknoloji - Teknoloji
10 Nisan 2023 - 13:05

Milli Muharip Uçak ‘yerli füzelere’ hazır: MMU Ürün Direktörü’nden önemli açıklamalar!

Türkiye’nin ilk insansız muharip uçağı MMU için geri sayım başladı. Yerli ve mili olarak geliştirilen Milli Muharip ‘yerli füzelere’ hazır. MMU Ürün Direktörü Benan Aylangan gelinen son noktayı anlattı.
 - 3 savaş harekat merkeziyle meydan okuyacak
10 Nisan 2023 - 12:43

TCG Anadolu ile ilgili çarpıcı analiz! Savaşta Türkiye ve müttefiklerine neler kazandıracak?

Dünya hızla ikinci soğuk savaşa doğru giderken TSK'nın jeopolitik dönüşümünü temsil ettiği söylenen TCG Anadolu gemisiyle ilgili dikkat çeken analiz yayınlandı. Türkiye’nin NATO içinde bir prestij platformu olacağı belirtilen gemi NATO harekatlarını da kontrol edecek. Ayrıca TCG Anadolu'da 3 savaş harekat merkezi olan, çok gelişmiş muharebe ağları yönetme kapasitesi bulunuyor. Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu neden önemli? Türkiye ve müttefiklerine neler katacak? İşte detaylar…
 - 'Oyun değiştirici bir ülke olacağız'
10 Nisan 2023 - 12:24

TCG Anadolu için tarihi gün, donanmaya teslim edildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 yılı savunma alanında milat

Son dakika haberi: Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterine girdi. Bu tarihi gün için düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TCG Anadolu sayesinde dünyada ilklerden olan oyun değiştirici bir ülke haline geleceğiz" dedi. Hizmete alınan TCG Anadolu gemisinin en büyük helikopterler ile İHA'ların iniş kalkış yapabileceği kendi alanında dünyanın ilk gemisi olduğunu belirten Erdoğan, gemiye Bayraktar TB3, SİHA, Kızılelma ve HÜRJET'in de iniş-kalkış yapabileceğini söyledi.
Teknoloji - Teknoloji
10 Nisan 2023 - 11:55

Google, Spotify'nin peşinden gidiyor: YouTube Music önemli özelliğe kavuştu

Spotify ile rekabet eden Google, YouTube Music için en başından beri olması gereken bir özelliği kullanıma sunuyor. Yeni özellik hem Android hem de iOS için kademeler halinde dağıtılmaya başlandı.
 - Düşük radar iziyle stratejik rol
10 Nisan 2023 - 11:03

Selçuk Bayraktar, KIZILELMA’nın yol açacağı etkileri anlattı: Düşman uçaklarını geri döndürecek detay

Selçuk Bayraktar, KIZILELMA’nın yol açacağı etkileri anlattı
Teknoloji - Teknoloji
10 Nisan 2023 - 10:50

iPhone'un sorunlarını çözüyor: Apple, iOS 16.4 güncellemesini yayınladı

Geçtiğimiz haftalarda yepyeni özelliklerle iOS 16.4 güncellemesini piyasaya süren Apple, yeni yazılımdaki hataları düzeltmek için iOS 16.4.1 yamasını kullanıma sundu.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
09 Nisan 2023 - 17:15

Dünyanın ilk SİHA gemisi yarın envanterde! Erdoğan da katılacak

Savunma sanayiinde bir eşik daha aşılıyor. Danyaınn ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle yarın Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek.
 - Uzayın 'görünmez canavarı'
08 Nisan 2023 - 07:47

Uzayın 'görünmez canavarı' NASA yeni bir kara delik keşfetti: Süper kütleli ve başıboş

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), galaksiler arası uzayda çok hızlı şekilde hareket eden “görünmez bir canavar” diye nitelediği yeni bir kara delik keşfedildiğini duyurdu.
Başa Dön Sona Git