Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
31 Mart 2023 - 14:15

Netflix büyük değişikliğe hazırlanıyor: Mevcut yayın akışı değişiyor, eskisi gibi olmayacak!

Dijital yayın platformu Netflix, kaybettiği abonelerin yanı sıra maddi zararlarını da kapatmak için çeşitli yollar deniyor. Bu bağlamda şirket önemli bir değişikliğe hazırlanıyor ve söz konusu değişiklik yayın akışındaki mevcut gidişatın yerini alacak.
Teknoloji - Teknoloji
31 Mart 2023 - 13:23

Samsung telefonunuzdaki verileri hırsızlara karşı koruyabilirsiniz? Çoğu kullanıcı bu özellikten habersiz! İşte etkinleştirmenin yolu

Telefonunuzu çaldırmanız mümkün ama verilerinizi riske atmak zorunda değilsiniz. Samsung cihazları çoğu kişinin bilmediği, özel bilgi ve verileri hırsızlara karşı güvende tutan bir uygulamaya sahip.
Teknoloji - Teknoloji
31 Mart 2023 - 12:20

Dünyanın en büyük oyun fuarı E3 iptal edildi: İşte nedeni

Oyuncuların her yıl merakla beklediği, birbirinden yeni içeriklerin sergilendiği E3 2023 için iptal açıklaması geldi. Peki E3 neden iptal oldu? İşte yetkililerden gelen açıklama.
Teknoloji - Teknoloji
31 Mart 2023 - 10:45

Trump'ın tutuklanma görüntüsü gündem olmuştu: Yapay zeka Midjorney için ücretsiz denemeler durduruldu

Geçtiğimiz günlerde Trump'ın yapay zeka ile oluşturulan görüntüsü gündemi epey sarsmıştı. Söz konusu yapay zeka teknolojisi giderek kötüye kullanılırken, Midjourney Image isimli şirket yazılımın ücretsiz olarak kullanılmasını devre dışı bıraktı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
30 Mart 2023 - 23:27

Bayraktar KIZILELMA başarıya doymuyor! Orta irtifa testi tam not aldı

Türkiye merkezli teknoloji şirketi Baykar tarafından tamamen yerli ve özgün olarak tasarlanan Bayraktar KIZILELMA insansız savaş uçağı, gökyüzünde gerçekleştirilen testlere devam ediyor. Son olarak, uçak Orta İrtifa Sistem Tanımlama Testi'ni de başarıyla tamamladı. Bu gelişme, ülkemizin savunma sanayiinde yerli ve milli ürünler geliştirme konusundaki başarısını bir kez daha ortaya koydu.
Teknoloji - Teknoloji
30 Mart 2023 - 16:42

Dünya çapında işsizlik alarmı! Yapay zeka işlerin 4'te 1'ini tarihe gömecek

Seneler önce bilim kurgu filmlerine konu olan robotlar, bugün hayatımızın içlerine doğru sızmaya başladı. Yapay zekadan faydalanılarak geliştirilmiş olan ürünler tüketicilerde büyük ilgi görürken ilgili uygulamaya yönelik hazırlanmış olan yeni bir rapor çalışanları endişelendirdi. İşte ayrıntılar…
Teknoloji - Teknoloji
30 Mart 2023 - 16:28

İklim değişikliğini tetikleyen büyük tehlike: Bilim insanlarından Antrarktika buzu alarmı

Gezegenin en büyük problemlerinden biri olan iklim krizi, yıllar geçtikçe giderek daha tehlikeli hale geliyor. Bilim insanlarının bu alanda çalışmaları devam ederken Antarktika buzu için alarm verildi.
Teknoloji - Teknoloji
30 Mart 2023 - 12:55

Apple, iOS 17 ve macOS 14'ü tanıtacağı tarihi açıkladı: İşte WWDC 2023'ün gerçekleşeceği gün!

iPhone ve Mac kullanıcılarının merakla beklediği güncellemeler için Apple tarih verdi. Teknoloji dünyasında ses getiren WWDC 2023 etkinliğinin ne zaman yapılacağı açıklandı. İşte İOS 17 tanıtım tarihi.
 - Sürü harekat yapacaklar
30 Mart 2023 - 12:17

HAVELSAN 'dijital birlik' için düğmeye bastı! İHA, İKA ve SİDA'lar sürü harekat yapacak

"Dijital birlik" sahaya çıkmaya hazırlanıyor
Teknoloji - Teknoloji
30 Mart 2023 - 11:58

Twitter'ın en çok takip edilen hesabı artık Elon Musk'ın

Kısa süre önce Twitter'ı satın alan Elon Musk'ın buradaki takipçisi sayısı 133 milyonu geçti. Musk böylece eski ABD Başkanı Obama'yı geçerek Twitter'ın en çok takip edilen hesabının sahibi oldu.
 - Yapay zeka paniği!
30 Mart 2023 - 10:08

Terminatör gerçek mi oluyor? Bilim dünyasında yapay zeka paniği: Durdurulsun!

Yapay zekanın Terminatör filmindeki kontrolden çıkarak insanlığa hükmetmesinden endişe eden uzman ve bilim insanları bu yöndeki faaliyetlerin askı alınması için kampanya başlattı.
 - Bayraktar TB2 ve ATAK oyunda
29 Mart 2023 - 16:57

Bayraktar TB2 ve ATAK savaş oyununda! Macarlı şirketten Türk savunma sanayiine övgü dolu animasyon film

Türkiye’nin son dönemde savunma sanayiinde attığı kritik adımlar, savaş oyunu üreten şirketlerin de dikkatini çekti. Macar bir video oyun şirketi de yaptığı kısa film ile Türk savunma sanayiine övgü yağdırdı.
Teknoloji - Teknoloji
29 Mart 2023 - 14:38

Teknolojide bir ilk: Ay'dan Dünya'ya 4G bağlantısı sağlanacak

5G’nin tüm dünyada kademeli olarak sunumu devam ederken, Finlandinya merkezli Nokia bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Teknoloji devi Ay’dan, Dünya’ya 4G hizmeti sağlayacak. İşte detaylar.
Teknoloji - Teknoloji
29 Mart 2023 - 12:44

Bu özelliklere sahip akıllı saat başka markada yok: Huawei’nin yeni tasarımı Türkiye’de de satışa çıkmaya hazırlanıyor!

Ürettiği akıllı saatler ile sektörünün önde gelen markalarından biri haline gelen Huawei, bugün gerçekleştirdiği açıklamayla yeni saati Watch Ultimate’i duyurdu. İşte Huawei Watch Ultimate özellikleri…
Teknoloji - Teknoloji
29 Mart 2023 - 11:35

20 Dünya’ya bedel: Güneş’te devasa büyüklükte delikler gözlemlendi

NASA gözlemcileri Güneş’te devasa büyüklükte delikler gözlemledi. 20 Dünya’ya eşdeğer bu delikler ‘Koronal delikler’ olarak açıklandı. Her 11 yılda bir yaşanan bu olay bilim dünyasında ses getirdi.
Teknoloji - Teknoloji
29 Mart 2023 - 11:08

ABD'de TikTok ve Meta'ya dava açıldı

Şiddet, cinsellik, istismar gibi durumların öne çıktığı Çinli video paylaşım platformu TikTok ve Facebook'un sahibi Meta, kullanıcılara yönelik "aldatıcı yöntemler" kullandığı gerekçesiyle ABD’de davalık oldu. ABD'nin Arkansas eyaleti yönetimi, iki dev platformu mahkemeye verdi.
Teknoloji - Teknoloji
29 Mart 2023 - 10:23

Bilim insanları sonuca ulaştı: Ay'da trilyonlarca kilo su bulundu, artık yaşam belirtisi var!

Dünya dışı yaşam için bilim insanlarının yoğun bir çalışması olurken, yakın zamanda yapılan keşifle Ay'da yaşam belirtisi bulundu. Bilim insanları, milyarlarca ton su keşfetti.
 - Dünyada gündem oldu
29 Mart 2023 - 03:43

BAYKAR'ın gözbebeği ambargodan doğdu! TB3, daha iyi yeteneklerle donatıldı 

Türkiye'nin milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, TB3’ün katlanabilir kanat özelliği dünyaya damga vurdu. Kanada'nın daha önce Türkiye'ye ambargo uyguladığı kamera sistemleri konusunda dikkatini çeken Bayraktar TB3, dünyanın da gözünü Türkiye'ye çevirdi. 
Teknoloji - Teknoloji
28 Mart 2023 - 17:20

Yılların gizeminin çözülmesine ramak kaldı! Bilim insanları açıkladı: Gerçek olabilirler

ABD'li bilim insanlarından karanlık maddeye ilgili kritik bir yorum geldi. Fizikçiler evrenin önemli bir kısmını doldurduğu varsayılan karanlık maddenin gezegenleri de oluşturabileceğini öne sürdü.
Teknoloji - Teknoloji
28 Mart 2023 - 16:55

Xiaomi bombayı patlattı: Redmi Note 12 Turbo, uygun fiyatı ve üst düzey özellikleriyle tanıtıldı! İşte fiyatı

Xiaomi, orta sınıf Redmi Note 12 serisini yeni bir modelle güncelledi. Çinli şirket geçtiğimiz günlerde Note 12 serisini tüm dünyaya açarken, şimdi de daha iyi özellikler sunan Redmi Note 12 Turbo modelini tanıttı. İşte cihazın fiyatı ve özellikleri...
Başa Dön Sona Git