Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
23 Mart 2023 - 11:04

Yerli projelere güç katacak! Uzman isim bor karbürün en çarpıcı özelliğini açıkladı

Savunma sanayi ve otomotiv alanında projelere seviye atlatacak bor karbür dünyada kıymetli madenler arasında görülüyor. Balıkesir'in Bandırma ilçesinde üretim tesisinin açılışı yapılan kıymetli madene ilişkin Doğuş Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Tarık Baykara önemli bilgiler verdi. Baykara, bor karbür için ''AK-47 gibi tüfeklere karşı çelik çekirdekli mermilere karşı bu sertliği ile karşı koyabiliyor. Çekirdeği toz haline getiriyor'' dedi.
 - Özellikleriyle rakiplerini ezip geçti
23 Mart 2023 - 10:57

Türkiye'nin mayın avcısı MEMATT'tan gövde gösterisi: Özellikleriyle rakiplerini ezip geçti

ASFAT'ın yerli imkanlarla ürettiği, yüksek teknolojilerle donatılan mayın temizleme aracı MEMATT, rakiplerine kıyasla üstün özellikleri ile adeta gövde gösterisi yapıyor. Savunma Sanayi Başkanlığı ve ASFAT ile imzalanan sözleşme ile Jandarma Genel Komutanlığı'nın envanterine 2 adet MEMATT daha eklenecek. Teslimatın mayın ayı içerisinden yapılması planlanıyor.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
23 Mart 2023 - 00:40

Milli Muharip Uçak kendi motoruyla hazır! İlki başardı, pistteki görüntüleri paylaşıldı

Türkiye’nin özgün savaş uçağı Milli Muharip Uçak kendi motorunu ve gücünü kullanarak testlerini başarıyla tamamladı. Rengi dikkat çeken yerli savaş uçağının test aşamasındaki görüntülerine ulaşıldı. Bir süre boyunca pistte kendi motorlarıyla hareket eden ve ilerleyen Milli Muharip Uçak, böylelikle ilk taksi testini başarıyla tamamlamış oldu.
Teknoloji - Teknoloji
22 Mart 2023 - 17:35

Ukrayna-Rusya savaşında dikkat çeken detay: 140 yıllık silahla savunuyorlar, işte Maxim tüfeğinin öne çıkan özellikleri!

Ukrayna-Rusya arasındaki devam eden savaşta son teknoloji silahlar öne çıktı. Ancak Ukrayna, buna rağmen bir asırdan fazladır var olan 140 yıllık Maxim M1910’u hâlâ kullanmaya devam ediyor. Peki bu tüfek ne işe yarıyor?
 - ‘AZAB'ı öne çıkaran detay
22 Mart 2023 - 15:07

Türkiye, ABD, İsrail ve İran'ın kamikaze İHA rekabeti! İşte ‘AZAB'ı öne çıkaran detay

İHA üretiminde dünya pazarında önemli rol oynayan Türkiye yeni silahını duyurdu. Savunma sanayisinde kamikaze İHA alanında da projelere hız veriliyor. Robit Teknoloji İnsansız Hava Araçları'nın geliştirdiği kamikaze İHA 'AZAB' özellikleriyle göz doldurdu. Kamikaze sınıfında üretimde akla gelen ilk ülkeler İsrail, ABD ve İran oluyor. 'AZAB'ın; Rusya-Ukrayna savaşında kullanılan ABD ve İran kamikazeleri ile İsrail'in kamikazelerinden farkı merak ediliyor. Yerli 'Azab' hızı ve radarda görünmezliğiyle öne çıkıyor. İşte detaylar...
 - WhatsApp ve Meta'ya dev cezalar
22 Mart 2023 - 14:26

Son dakika! WhatsApp ve Meta'ya dev ceza

Son dakika haberi... Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Veri Sorumluları Sicili'ne kayıt yükümlülüklerini yerine getirmeyen WhatsApp ve Meta'ya 2 milyon 665'er bin lira idari para cezası verdi.
Teknoloji - Teknoloji
22 Mart 2023 - 12:43

‘Bir o eksikti’: Instagram, kullanıcıları çileden çıkaracak yeni gelişmeyi duyurdu

Twitter gibi geliri artırmaya yönelik stratejiler izleyen Meta, en çok kullanılan sosyal medya platformu Instagram için yeni gelişmeyi duyurdu. Kullanıcılar artık uygulamanın sık kullanılan bölümünde de reklam görmeye başlayacak.
Teknoloji - Teknoloji
22 Mart 2023 - 09:57

WhatsApp için yeni özellikler duyuruldu: Tüm dünyada sunulmaya başlıyor

Mesajlaşma servisi WhatsApp için halihazırda birçok yeni özellik geliştirilirken, bunlardan testleri tamamlananlar güncelleme ile kullanıcılara sunuluyor. WhatsApp, kısa süre önce gruplar için iki yeni özellik duyurdu. Her iki yenilik de önümüzdeki haftalarda dünya genelinde sunulmaya başlayacak. Peki yeni olan ne?
 - Gizli özellikleri ortaya çıktı 
22 Mart 2023 - 02:29

TUSAŞ'ın Anka-3'ü 40 bin feet'te fark atacak! Gizli özellikleri ortaya çıktı 

Özellikleri sır gibi saklanan TUSAŞ Anka-3'ün sunum esnasında özellikleri sızdı. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil tarafından yapılan sunum esnasında, TUSAŞ Anka-3 / MİUS özelliklerinin yer aldığı sunum, kazara slaytta gösterildi. Maksimum 6.500 kg kalkış ağırlığı ve ulaştığı 787 km'lik yüksek hızı sayesinde rakiplerine fark atacak. 
 - 'Gök Vatan'ın fedaisi
21 Mart 2023 - 20:22

'Gök Vatan'ın fedaisi: Kamikaze İHA 'Azab' özellikleriyle göz doldurdu

Dünyanın gıpta ile baktığı ve birçok ülkeye SİHA ihracatı gerçekleştiren Türkiye’nin yeni projeleri göz dolduruyor. Türkiye, yeni İHA’sı Azab’ı envanterine katmak için gün sayıyor. Uzun menzil ve yüksek faydalı yük taşıma kapasitesine sahip Azab'ın uçuş testleri gerçekleştirildi. Yakın zamandaysa patlatma testleri yapılması planlanıyor.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2023 - 17:26

Google’ın ChatGPT rakibi yapay zekası ‘Bard’ erken erişime açıldı

Yapay zekanın giderek artan rekabetine Google, kendi geliştirdiği ‘Bard’ ile karşılık verdi. ChatGPT’ye direkt olarak rakip gösterilen araç, erken erişime kapılarını açtı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2023 - 14:15

Togg özellikleri neler? Togg kaç dakikada şarj edilebilir? Togg tam dolum ile ne kadar gidebilir?

Türkiye’nin yerli ve doğuştan elektrikli otomobil Togg için ön sipariş süreci devam ederken aracın özellikleri de tekrar gündeme geldi. Togg’un kaç dakikada şarj olduğu, tam dolum ile ne kadar yol alabildiği merak konusu oldu. İşte yerli araca ilişkin ayrıntılar…
 - 'Bilinmeyen bir sürprize hazır olun'
21 Mart 2023 - 13:15

Son dakika! İsmail Demir'den heyecanlandıran açıklama: Bilinmeyen bir sürprize hazır olun

Son dakika haberi: Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'nde herkesi heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Demir, "Önümüzdeki günler bilinmeyen ve yeni sürprizlerimiz olacak" dedi.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2023 - 11:45

Netflix’te oyun şöleni: 2023’te tam 40 yeni oyun geliyor!

Dizi-film platformu Netflix, 230 milyondan fazla kullanıcısının eğlenceli zaman geçirmesi için 2021 sonlarından bu yana ücretsiz olarak oyunlar sunuyor. Bu yıl da yine birbirinden ilginç içerikler platforma eklenirken, 2023 sonuna kadar toplam 40 oyunun daha kullanıcılarla buluşacak.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2023 - 10:44

Koleksiyonerler iPhone 1 için yarıştı! Açık artırmayla satılan fiyat dudak uçuklattı

Apple'ın piyasaya çıkardığı 2007 yılında 500 sterline karşımıza çıkan IPhone 1 için koleksiyonerler açık artırmada birbirleriyle yarıştı. Çıktığı günden bu yana geçen 16 senede paketi hiç açılmayan telefon, açık artırmada tam 45 bin sterline satıldı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2023 - 09:58

PC markası Acer’den şaşırtan elektrikli bisiklet hamlesi

PC üreticisi Acer bir projesini duyurarak herkesi şaşırttı. Ünlü PC üreticisi ebii adını verdiği e-bisiklet üreteceğini duyurdu. Yaklaşık 16 kg ağırlığında olan ebii saatte maksimum 32 kilometre destek hızına çıkıyor.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2023 - 09:46

Android telefonlarda büyük tehlike: Google uyardı, hemen bu özelliği kapatın!

Google’ın Project Zero ekibi, Samsung’un yanı sıra Vivo marka akıllı telefonlarda ortaya çıkan büyük bir güvenlik açığı tespit etti. Buna karşılık Android’in geliştiricisi Google, kullanıcıları bir özelliği kapatması konusunda acil olarak uyardı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Mart 2023 - 17:22

Apple da katlanabilir telefon için düğmeye bastı! Diğer markalar bu tasarımı görünce şok olacak! Apple’ın yeni modeli için geri sayım başlıyor

Teknoloji devlerinden biri olan Apple, şimdilerde oldukça popüler olan katlanabilir ekran teknolojine ilişkin patenti aldı. Apple’ın ilk katlanabilir modelinin ne zaman piyasaya sürüleceği de netlik kazandı. İşte detaylar…
Teknoloji - Teknoloji
20 Mart 2023 - 17:10

UK’nin lüks otomobil markası Rolls-Royce, uzay macerası için düğmeye bastı! Ay’a nükleer reaktör kurulumu işin hazırlıklar başladı! O tarihe dikkat…

Uzaya ilişkin ilgi yoğun bir şekilde artmaya devam ederken; özellikle şimdilerde Ay’a gitmeye ilişkin talepler ve hazırlıklar artmaya başladı. Bir açıklama da Rolls-Royce’den geldi. İşte detaylar…
Teknoloji - Teknoloji
20 Mart 2023 - 14:20

Yerli otomobil artık kullanıcıya daha yakın: Togg, İstanbul ve Bursa’da mobil deneyim merkezi açtı

Yerli otomobilin fiyatının açıklanmasının ardından kullanıcı ile iç iç olması için deneyim merkezleri de genişletiliyor. Bu kapsamda Togg, akıllı cihazı daha yakından incelemek ve deneyimlemek için İstanbul ve Bursa’da mobil deneyim merkezi açtı.
Başa Dön Sona Git