Tgrt Haber
 - Düşmana ‘Azab’ çektirecek
20 Mart 2023 - 14:04

Türkiye'nin yeni kamikaze İHA'sı hazır! Hızıyla düşmana ‘Azab’ çektirecek

Dünyanın birçok ülkesine SİHA ihracatı gerçekleştiren Türkiye, yeni projelerini duyuruyor. Türk savunma sanayisine kamikaze insansız hava aracı kazandırılıyor. Robit Teknoloji, delta kanat yapısına sahip çok maksatlı kamikaze Azab'ı geliştirip, uçuş testlerini gerçekleştirdi. Uzun menzil ve yüksek faydalı yük taşıma kapasitesine sahip Azab ile yakın zamanda patlatma testleri yapılması planlanıyor.
Teknoloji - Teknoloji
20 Mart 2023 - 14:02

Elon Musk Twitter için yeni gelişmeleri duyurdu: Botların önü kesiliyor!

Elon Musk’ın gelişiyle botlarda büyük temizliğe başlayan Twitter, önümüzdeki haftalarda cevaplara ilişkin önemli bir güncelleme daha alacak. Şirketin CEO’u Musk, son gelişmeleri sosyal medya hesabından aktardı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Mart 2023 - 13:49

Instagram kurucu ortağından dikkat çeken yorumlar: ‘Ruhunu kaybetti’

Meta’nın en popüler sosyal medya platformlarından Instagram, giderek daha çok videolara odaklanıyor ve güncellemelerini de çoğunlukla bu kapsamda yapıyor. Platformun kurucularından Kevin Systrom, verdiği bir demeçte dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
20 Mart 2023 - 11:15

30 yıl sonra gelen keşif: Venüs'te yıllardır kanıtlanamayan volkanik patlamalar tespit edildi!

Bilim adamları, komşu gezegen Venüs'te yıllardır kanıtlanamayan bir olayı tespit etti. Yüksek sıcaklığıyla bilinen Venüs'ün, Magellan tarafından çekilen eski bir görüntüsünden volkanik patlamaların yaşandığı ilk kez kanıtlandı.
 - ANKA’dan ilk görüntü
19 Mart 2023 - 21:47

Bayraktar KIZILELMA’dan sonra ikinci insansız savaş uçağı heyecanı: ANKA’dan ilk görüntü geldi

Türk yerli insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA heyecanları doruğa çıkarırken ikinci insansız savaş uçağı müjdesi geldi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) geliştirilen ANKA-3 İnsansız Savaş Uçağı’nın ilk gerçek fotoğrafı ortaya çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
19 Mart 2023 - 17:34

Oyun deneyimini arşa çıkarıyor: Cyberpunk 2077 için ‘’Ultra Kalite’’ modu kullanıma sunuldu

CD Project’in en önemli oyunlarından Cyberpunk 2077 için çok beklenen bir özellik kullanıma sunuldu. Oyuncular artık popüler oyunun HD Reworked Project modifikasyonunun Ultra Kalite versiyonunu da deneyimleyebilir. İşte geliştirilen modun sunduğu ayrıcalıklar.
Teknoloji - Teknoloji
19 Mart 2023 - 14:13

Yıllar sonra tasarım değişiyor: İşte WhatsApp sohbetlerin yeni görünümü!

Mesajlaşma hizmeti denince akla gelen ilk uygulamalardan WhatsApp için arayüz küçük bir dokunuşla değişiyor. Kullanıcıların mesaj gönderdiği sohbet içerisinde artık daha modern bir tasarım yer alacak. İşte güncelleme ile yapılacak değişiklikler.
Teknoloji - Teknoloji
19 Mart 2023 - 11:31

Elon Musk Twitter için tarih vererek duyurdu: Kimsenin yapmadığını yapacak!

Twitter CEO’su Elon Musk, tartışmaların ardından algortimaya yönelik kod sırlarını paylaşacağını duyurdu. Özellikle seçim zamanı manipüle eden tweet’lerin öne çıkması gündemdeyken, ünlü milyarder hiçbir sosyal medya şirketinin yapmadığını yapacak.
Teknoloji - Teknoloji
19 Mart 2023 - 10:37

Yapay zeka ChatGPT’nin geliştiricisinden şaşırtan açıklamalar: ‘Biz de korkuyoruz’

Yapay zeka, OpenAl tarafından geliştirilen ChatGPT ile yeniden şekillendi. Kısa sürede popüler olan ve Microsoft’un yanı sıra birçok şirket tarafından hizmetlerine entegre edilen ChatGPT, giderek daha da büyüyor. Ancak yapay zeka sohbet robotunun geliştiricisinden ChatGPT için ilginç bir açıklama geldi.
Teknoloji - Teknoloji
19 Mart 2023 - 10:10

Oyunculara müjde: Yıllara meydan okuyan CS:GO 2 resmen geliyor, resmi başvurular yapıldı!

Tarihe adını altın harflerle kazdıran CS:GO, on yıla aşkın süreden sonra nihayet güncel bir versiyonuyla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Valve, CS:GO 2 için ataklara başladı ve önemli bir virajı daha döndü.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
18 Mart 2023 - 21:43

Savunma Sanayii'nde tarihi an: HÜRJET piste çıktı

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Milli Muharip Uçak'ın ardından Hürjet'in de piste çıktığını duyurdu. Sosyal medya hesabından o görüntüleri paylaşan Demir, "Dün Bismillah dedik bugün Maşallah! Yerli ve milli jet uçağımız koşmaya başladı gökyüzüne kavuşmak için gün sayıyor" dedi.
 - MMU'dan sonra HÜRJET de pistte
18 Mart 2023 - 20:38

MMU'dan sonra HÜRJET de pistte! Savunma Sanayii Başkanı duyurdu: Dün Bismillah dedik bugün maşallah

Savunma Sanayii'nde gururlandıran hamleler peş peşe geldi. Dün Milli Muharip Uçak'ın hangardan çıkarılmasının ardından bugün de yerli ve milli jet uçağımız HÜRJET, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde piste çıktı. Pistten görüntüler paylaşan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Dün Bismillah dedik bugün Maşallah! Yerli ve milli jet uçağımız koşmaya başladı gökyüzüne kavuşmak için gün sayıyor" ifadelerini kullandı.
 - Türkiye'nin gurur günü!
17 Mart 2023 - 20:41

Türkiye'nin gurur günü! Milli Muharip Uçak hangardan çıktı: İşte ilk görüntüler...

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından 'Milli Muharip Uçak'ın yarın hangardan çıkacağını duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
17 Mart 2023 - 19:20

Instagram'da mavi tik almak mümkün: Meta Verified bir ülkede daha kullanıma sunuldu

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, mavi tik, proaktif kimliğe bürünme koruması" ve müşteri desteğine doğrudan erişim ayrıcalıklarını kapsayan Meta Verified abonelik hizmetinin bir ülkede daha kullanıma sunulduğunu duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
17 Mart 2023 - 18:13

Xiaomi, MIUI 14 güncellemesini 18 telefona daha getiriyor: İşte üçüncü parti listesi!

Xiaomi'nin yeni arayüzü MIUI 14 daha fazla modele ulaşıyor. Çinli üretici üçüncü parti listesini paylaşırken, 18 modelin daha MIUI 14'ü alacağını duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
17 Mart 2023 - 17:10

Dünya rekorunu kıracak: Apple, iPhone 15 Pro Max'te bir ilki gerçekleştirecek

Apple'ın yaklaşan iPhone modelleri için özellikler gün yüzüne çıkmaya başladı. Yeni renk seçeneklerinin yanı sıra iddialı kameralarıyla öne çıkacak iPhone 15 serisi için, mobil pazarda rekor kıracak bir
Teknoloji - Teknoloji
17 Mart 2023 - 17:02

WhatsApp bombayı patlattı: Merakla beklenen özellik açıklandı! Durum paylaşımında yeni dönem

Dünyanın en çok kullanılan çevrim içi mesajlaşma uygulaması WhatsApp yine tüm dikkatleri üzerine çekti. Her geçen gün yeni özellikler ekleyen WhatsApp bu sayede kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor. Geçtiğimiz hafta uygulamada gruplara son kullanma tarihi ekleme özelliği gelebileceği duyurulmuştu. WhatsApp’ın son güncellemesi epey ses getirecek.
Teknoloji - Teknoloji
17 Mart 2023 - 16:45

Orta sınıf telefonlar uçuşa geçecek: Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 duyuruldu: 200 Megapiksel kamera desteği ve dahası!

Çip üreticisi Qualcomm, orta seviye akıllı telefonlara güç verecek yeni mobil işlemcisini piyasaya sürdü. İşte 16 GB'a kadar RAM'i destekleyen Snapdragon 7+ Gen 2'nin özellikleri.
Teknoloji - Teknoloji
17 Mart 2023 - 14:45

WhatsApp'ta özelliklerin ardı arkası kesilmiyor: iOS kullanıcıları için bir yenilik daha kullanıma sunuldu!

Her platformda farklı özelliklere sahip olan WhatsApp, iOS kullanıcıları için yeni bir özellik daha kazandı. iPhone'un iOS 16 ile sahip olduğu özellik bu kez iPhone için de kullanıma sunuldu..
 - Kendi motoruyla hazır
17 Mart 2023 - 12:35

Milli Muharip Uçak kendi motoruyla hazır! İlki başardı, pistteki görüntüleri paylaşıldı

Milli Muharip Uçak ilki başardı, görüntüler paylaşıldı
Başa Dön Sona Git