Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
16 Mart 2023 - 16:46

İnsanlı Ay yolculuğu için NASA’da hazırlıklar başladı! 1972’den sonra bir daha yapılmamıştı… İşte astronotların yeni kıyafetleri

Bilim dünyasının gelişmelerinin yakından takip edilmeye başladığı günümüzde, gelişen teknoloji ile birlikte, haber de çok küresel bir hal almaya başladı. Dünyanın öbür ucundan haber almak artık anlık hale gelmişken; bilim insanları, gözünü gökyüzüne dikti. Bu kapsamda yıllardır çalışma yapan kuruluşlardan biri olan Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay’a yeniden yapılacak insanlı yolculuk için planlamalarını gerçekleştirmeye başladı. Ay’a yapılması planlanan ikinci insanlı yolculuk için NASA’dan açıklama geldi. Yeni uzay kıyafetini tanıtan NASA, kıyafetin özelliklerine dikkat çeken açıklamalar yaptı. İşte detaylar…
Teknoloji - Teknoloji
16 Mart 2023 - 16:17

Çinle ilişkiler kötüye gidiyor: ABD'nin ardından bir ülke daha TikTok'u yasakladı

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişinin kullandığı TikTok'a gelen yasakların ardı arkası kesilmiyor. ABD, ByteDance'e TikTok'u satması için baskı yaparken, şimdi ise bir ülke daha TikTok'u yasakladı. Ancak bu yasak devlet kurumlarında çalışanlar için.
Teknoloji - Teknoloji
16 Mart 2023 - 16:00

Xbox Game Pass aboneleri elinizi çabuk tutun: 6 oyun ücretsiz!

Microsoft, Xbox Game Pass aboneleri için 6 oyunu ücretsiz olarak sunuyor. Xbox One ve Series X'teki Xbox Game Pass Ultimate aboneleri sunulan bu oyunlara ücretsiz olarak sahip olabilir. Peki son tarih ne?
 - Yeni Altay tankı çok güçlü geliyor!
16 Mart 2023 - 14:19

Yeni Altay tankı geliyor! BMC tarih verdi

BMC aracın çıkış tarihini duyurdu
Teknoloji - Teknoloji
16 Mart 2023 - 12:58

PlayStation Plus’ta Mayıs şöleni: İşte eklenecek oyunlar!

Sony’nin oyun abonelik hizmeti PlayStation Plus için Mayıs ayında eklenecek oyunlar belli oldu. Birbirinden iddialı oyunlar Mayıs ayında kullanıma sunulacak.
Teknoloji - Teknoloji
16 Mart 2023 - 12:32

SpaceX, uzay interneti için taşınabilir Starlink Roam hizmetini duyurdu: İşte fiyatı!

Elon Musk’ın uzay alanında faaliyet gösteren şirketi SpaceX, yörüngeye gönderdiği binlerce uydunun meyvesini alıyor. Tüm dünyaya uzaydan internet sunmayı hedefleyen proje için SpaceX, mobil taşınabilir ‘küresel’ uydu internet paketini piyasaya sürdü. İşte fiyatı ve diğer ayrıntıları.
Teknoloji - Teknoloji
16 Mart 2023 - 11:58

Kapatılması için tüm şartlar zorlanıyor: ABD'den TikTok'a 'satın' baskısı!

TikTok'un pek çok ülke için güvenliği riske attığı birkaç yıldır sürekli gündemde. Öyle ki ABD'nin yanı sıra Belçika hükümeti de çalışanlarının bu uygulamayı kullanmasını yasakladı. Ancak ABD sınırları biraz daha zorluyor. TikTok'un kapatılması için ByteDance'a hisse satması için baskı uygulandı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
16 Mart 2023 - 10:57

PlayStation tutkunlarına tarihler verildi: PS5 pro ve PS6 geliyor

Japonya merkezli Sony ile ilgili PlayStation tutkunlarına ilgi çekici haberler geldi. Sony’nin, PS4’te olduğu gibi, PS5 için de bir PlayStation 5 Pro modeli üzerinde çalıştığı iddia edildi. Ayrıca PlayStation 6’nın ne zaman çıkacağına dair ilk söylentiler de ortaya çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
15 Mart 2023 - 17:32

WhatsApp kullanıcıları isyanda! Heyecanla beklenen özellik çalışmaz hale geldi (WhatsApp güncelleme sorunu)

WhatsApp kullanıcılarının heyecanla beklediği güncelleme sonrasında yaşananlar büyük hayal kırıklığı yarattı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de milyonlarca kullanıcısı bulunan WhatsApp, yaptığı güncellemeler ile kullanıcı deneyimini iyileştiriyor. Bu zamana kadar sürekli başarılı güncellemelere imza atan WhatsApp ilk kez başarısız oldu. Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ilk kez başarısız oldu. Şirketin büyük bir heyecanla duyurduğu yüksek kaliteli fotoğraf gönderme özelliği daha ilk günden patladı...
Teknoloji - Teknoloji
15 Mart 2023 - 17:23

Google’dan yapay zeka hamlesi! Her konuda kendi kendine yazı yazan robot kullanıma açılıyor

Son dönemde teknoloji dünyasının önde gelen şirketleri arasında “yapay zeka açılımı” başladı. Dev şirketler yapay zeka yatırımlarını hızlandırırken açıkladıkları projeler ve yazılımlarla dikkat çekiyor. Bu rekabette Meta ve Microsoft gibi rakiplerinden geri kaldığı yönünde eleştirilen Google beklenen bombayı patlattı. Teknoloji şirketleri arasında yaşanan yapay zeka rekabetinde Google’den dikkat çeken bir hamle geldi. Google Docs kullanan yapay zeka, istenen her konuda kendi kendine yazı yazıp düzenlenebilir hale getirecek...
Teknoloji - Teknoloji
15 Mart 2023 - 17:02

Ölmek üzereyken yakalandı: James Webb Uzay Teleskobu’ndan yeni görüntü!

NASA’nın uzay teleskobu James Webb’ten yeni yeni görüntüler geldi. Paylaşılan son görüntü, süpernovaya girerken, yani patlayıp yok olmaya hazırlanan bir yıldızı gözler önüne seriyor.
Teknoloji - Teknoloji
15 Mart 2023 - 16:07

6 yıl güncelleme alacak: Samsung Galaxy A54 ve Galaxy A34 tanıtıldı, işte fiyatı ve özellikleri

Samsung, A serisi telefonlarını yeni modellerle güncelliyor. Yakın zamanda Galaxy S23 serisi amiral gemisi telefonlarını tanıtan Güney Koreli teknoloji devi, şimdi ise üst düzey telefonlarından ilham alan orta segment Galaxy A54 ve Galaxy A34 telefonlarını tanıttı. İşte cihazların fiyatı, teknik özellikleri ve diğer tüm detayları.
Teknoloji - Teknoloji
15 Mart 2023 - 15:48

Güneş'ten 30 kat büyük yıldız görüntülendi! İşte insanı hayrete düşüren anlar

James Webb Uzay Teleskobu, ölümü öncesinde uzaya dağılan ve mor renkte parıldayan bir yıldızın fotoğrafını çekti.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
15 Mart 2023 - 14:44

Yerli otomobil Togg Bursa yollarında

Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg, fiyatının açıklanmasının ardından Bursa yollarında görüntülendi. Aracın farklı versiyonları test edilirken, vatandaşlar ise bu anı kameralara kaydetti.
 - Fiyatı açıklanan Togg Bursa yollarında
15 Mart 2023 - 14:38

Fiyatı açıklanan Togg, Bursa yollarında görüntülendi

Türkiye'nin yerli otomobili Togg için resmi fiyatlar kısa süre önce paylaşıldı. Başlangıç modeli 953 bin lira olarak açıklanan araç, ertesi gün Bursa yollarında görüntülendi.
Teknoloji - Teknoloji
15 Mart 2023 - 12:26

Ay fotoğrafları sahte iddiasına Samsung’dan cevap gecikmedi

Son birkaç gündür sahte Ay fotoğraflarıyla gündeme gelen Samsung, akıllı telefonlarındaki bu sistemin yanıltıcı olmasına ilişkin açıklamada bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
15 Mart 2023 - 12:06

Xiaomi vitesi artırdı: MIUI 14 güncellemesi bir modele daha ulaştı

MIUI 14 güncellemesinin dağıtımında vites artıran Xiaomi, en yeni arayüz güncellemesini bir modele daha ulaştırdı. Şirketin üst düzey popüler modeli yeni güncellemeyi Çin dışında, global pazarlarda alıyor.
Teknoloji - Teknoloji
15 Mart 2023 - 11:29

Google uygulamaları çok daha akıllı olacak: ChatGPT'ye rakip yeni yapay zeka aracı duyuruldu

OpenAl’ın ChatGPT’nin yeni modellemesi GPT-4’ü duyurmasının ardından Google da harekte geçti. ABD’li teknoloji devi halihazırda yapay zeka ‘Bard’ için çalışmalarını sürdürürken, Gmail ve Dökümanlar’a entegre edilmiş yeni yapay zeka aracını duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
15 Mart 2023 - 10:50

OpenAl, ChatGPT'nin gelişmiş modeli GPT-4'ü duyurdu: Çok daha yetenekli!

Yapay zekaya ilgi giderek artıyor. ChatGPT tüm dünyada ses getirirken, geliştiricisi OpenAl GPT-4 ile yapay zekayı bir adım daha öteye taşıdı. Kısa süre önce daha gelişmiş yeteneklerle ChatGPT'nin yeni modeli GPT-4 duyuruldu.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
14 Mart 2023 - 21:24

Togg'un fiyatı belli oldu, özellikleriyle farkını ortaya koydu

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un beklenen satış fiyatı belli olurken özellikleriyle farkını ortay koydu. Standart menzilli modeli 953 bin TL'den satışa çıkarken uzun menzilli modeli ise 1 milyon 215 bin TL olarak belirlendi. 'Doğuştan yeşil' ve 'Doğuştan sürdürülebilir' kavramlarıyla otomotiv sektörüne adım atan Togg, iki farklı donanım ve iki batarya seçeneğiyle kullanıcılara sunulmayı bekliyor.
Başa Dön Sona Git