Tgrt Haber
 - Suudi Arabistan'a COBRA II 4x4 tekerlekli zırhlı teslimatı
14 Temmuz 2024 - 16:17

İhracatların ardı arkası kesilmiyor: COBRA II 4x4 tekerlekli zırhlı, Suudi Arabistan'a ihraç edildi

Kendi tasarımı askeri zırhlı araçlar üreten ve özellikle Körfez ülkelerinde etkin olan Türk savunma sanayi şirketi Otokar, COBRA II 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracını Suudi Arabistan'a ihraç etti.
Teknoloji - Teknoloji
14 Temmuz 2024 - 15:10

SpaceX, son Starlink görevinde başarısız oldu

SpaceX'in Falcon 9 roketiyle gerçekleştirdiği Starlink görevi, ikinci aşama ateşlemesinin tamamlanamaması nedeniyle başarısız oldu. Uydular tekrar Dünya atmosferine girip yok olacak.
Teknoloji - Teknoloji
14 Temmuz 2024 - 14:17

Elon Musk, 2026'ya kadar 1000 kişiye Neuralink çipi takmak istiyor

Elon Musk, Neuralink beyin çipi dünya üzerinde sadece bir kişiye taktı ve ikincisi de yolda. Ancak Musk bununla yetinmek istemiyor. Ünlü milyarder, beyin çipini 2026 yılına kadar 1000 kişiye takmayı planladığını açıkladı.
 - Real Madrid'in genç oyuncusu boy gösterecek!
14 Temmuz 2024 - 13:42

EA Sports FC 25, kapağında Jude Bellingham'ı ağırlayacak iddiası!

Electronic Arts'ın FIFA yerine geçen EA Sports FC serisinin ikinci oyunu yaklaşıyor. Çıkış tarihi ve fiyatı sızdırılan EA FC 25'in kapağında ise Real Madrid'in genç oyuncusu Jude Bellingham'ı ağırlacağı iddia edildli.
Teknoloji - Teknoloji
14 Temmuz 2024 - 12:11

Google'dan sevindiren gelişme: Dark Web Raporu bedava olacak

Google, kullanıcıların kişisel bilgilerinin Dark Web içine sızdırılıp sızdırılmadığını anlama özelliğini ücretsiz yaptı.
 - 5 dakikada hazır!
14 Temmuz 2024 - 11:30

İdrarı içme suyuna çeviren giysi tasarlandı: 5 dakikada hazır!

Bilim insanları, idrarı bildiğimiz içme suyuna dönüştüren bir uzay giysisi prototipi geliştirdi. Bu giysi astronotların uzun uzay yürüyüşleri sırasında rahatça su ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlayacak.
Teknoloji - Teknoloji
14 Temmuz 2024 - 10:41

iPhone 16 ile 'gerçek hızlı şarj' özelliği nihayet geliyor

Apple'ın yaklaşan iPhone 16 Pro ve Pro Max modelleri ile ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı. Çinden gelen haberlere göre iPhone kullanıcılarının yıllardır hayalini kurduğu hızlı şarj özelliği iPhone 16 ile geliyor.
Teknoloji - Teknoloji
14 Temmuz 2024 - 09:51

Apple, iPhone'da Windows çalıştırmayı sağlayan PC emülatörünü onayladı

iPhone kullanıcılarının hayali gerçek oldu. Artık iPhone ve iPad'de Windows PC çalıştırılabilecek. Apple, geçen hafta reddettiği UTM SE emülatörünü yeniden gözden geçirerek resmen onayladı.
 - Düşman İHA'ları sinek gibi avlıyor
14 Temmuz 2024 - 09:18

Türk girişimci, düşman İHA'ları sinek gibi avlayan teknoloji geliştirdi

Türk girişimci Batuhan Yumurtacı, düşük maliyetli drone savunma sistemleri sunan bir çözüm geliştirdi. Almanya'da Tytan Technologies'i kuran Yumurtacı, saatte 250 kilometre hızla uçarak mermiye dönüşen bir hava aracı tasarladı.
Teknoloji - Teknoloji
13 Temmuz 2024 - 10:52

Türkler sosyal medya bağımlısı çıktı! Birçok ülkeyi solladı

Yayınlanan bir rapora göre; Türkiye nüfusunun yüzde 86,5'inin internet, 67,4'ünün sosyal medya kullanıcısı ve yüzde 93,8'inin mobil bağlantı sahibi olduğunu ortaya çıktı. Kullanıcı başına aylık sosyal medya kullanımında ilk sırayı 21 saat 24 dakika ile Instagram, ikinci sırayı da 20 saat 54 dakika ile TikTok aldı.
 - Elon Musk AB'nin 'sansür' teklifini ifşa etti
13 Temmuz 2024 - 00:23

Elon Musk AB'nin 'sansür' teklifini ifşa etti

Elon Musk'ın sahibi olduğu X şirketi ile Avrupa Birliği arasındaki gerginlik devam ediyor. AB, X’in mavi onay rozetlerini satmasını yasalara aykırı olarak değerlendirirken, Musk da kendisine yapılan gizli bir teklifin detaylarını paylaştı. AB’nin sansürle ilgili bir teklif sunduğunu belirten Musk, "Diğer platformlar bu teklifi kabul etti ancak biz reddettik" şeklinde konuştu.
 - 2. ateşleme süreci başladı!
12 Temmuz 2024 - 21:33

Türksat 6A'da yeni gelişme: 2. ateşleme süreci başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, "Türksat 6A'nın 2. ateşleme süreci başladı" dedi. İkinci ateşleme tam 69 dakika sürecek.
Teknoloji - Teknoloji
11 Temmuz 2024 - 17:58

Uzayda bilimkurgu filmi tadında anlar! Boeing Starliner astronotları dünyaya bir türlü dönemiyor

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 Haziran'da geri dönmesi beklenirken mahsur kalan iki astronottan yeni açıklama geldi.
Teknoloji - Teknoloji
11 Temmuz 2024 - 13:19

Sanayi ve Teknoloji Bakanı, F İstanbul'un açılışını gerçekleştirdi

Türkiye'nin en kapsamlı gıda endüstrisi fuarı olan F İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı, katılımcı firmaları dünyanın dört bir yanından gelen binlerce uluslararası alıcıyla buluşturmak için kapılarını açtı. 13 Temmuza kadar devam edecek olan fuarın açılışını T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mehmet Fatih Kacır gerçekleştirdi. Gıda ürünleri imalatına verilen teşvikler ve projeler hakkında bilgiler açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
11 Temmuz 2024 - 10:43

Sosyal medya platformu X'te büyük değişiklik! Beğenmedim butonu geliyor

Elon Musk, X platformuna yenilikler getirmeye devam ediyor. Sosyal medya platformu X'in (Eski adıyla Twitter), beğenilerin yanına dislike (beğenmedim) düğmesi getirmek için testlere başladığı iddia edildi.
Teknoloji - Teknoloji
11 Temmuz 2024 - 09:08

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, SpaceX'in tesisini inceledi: İnşallah bunları da yapacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun uzaya fırlatılmasının ardından SpaceX'in üretim ve fırlatma tesisinde incelemelerde bulundu. Uraloğlu, "Türksat 6A uydusunu ülke olarak ürettik, inşallah bunları da yapacağız" dedi.
 - Metaverse işverenlere yaradı
10 Temmuz 2024 - 14:52

Uzaktan çalışanlar dikkat! Metaverse işverenlere yaradı: Ekranlar rahat görülecek

Metaverse teknolojisi Türkiye'de farklı bir boyuta taşındı. Uzaktan çalışanları ile işverenleri ilgilendiren proje geliştirildi. SUBÜ Öğretim Görevlisi Dr. Metin Çengel işverenlerin her şeyi rahat denetleyebileceği sistem hakkında bilgi verdi.
Teknoloji - Teknoloji
10 Temmuz 2024 - 10:48

Türkiye'de bir ilk! Rifat Hisarcıkoğlu 'Alfa Kurt'u imzaladı

Yerli ve milli teknoloji hamlesi tam gaz devam ediyor. Bilecik'te lise öğrencileri tarafından geliştirilen “Alfa Kurt” isimli kamikaze drone görücüye çıktı. Türkiye'deki üniversitelerde ilk defa kamikaze görevini tamamlayan Alfa İHA, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından imzalandı.
Teknoloji - Teknoloji
10 Temmuz 2024 - 07:04

Samsung tarihinde bir ilk: Çalışanları süresiz greve gidiyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung Electronics'te çalışanları temsil eden bir sendika, daha iyi ücret ve yan haklar için başlattığı çalışma kapsamında yaklaşık 30 bin üyesine süresiz grev çağrısı yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
10 Temmuz 2024 - 05:16

Avrupa'dan uzay yarışında yeni adım: Ariane 6 ilk kez fırlatıldı

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) yeni roketi Ariane 6'nın ilk kez uzaya gönderildiğini duyurdu. Yıl sonuna kadar ikinci bir uçuş planlandığı kaydedildi.
Başa Dön Sona Git