Tgrt Haber
 - Cihazın satış fiyatı belli oldu
09 Temmuz 2024 - 11:03

Walkman efsanesi, kasetlerle piyasaya sürülüyor: 129 dolardan satışa sunulacak

Bir dönemin popüler cihazı Walkman'ler retro akımı sayesinde tekrar anılmaya başlandı. Instagram için poz verirken yeni bir tarz olarak öne çıkan retro, Walkman'lerin tekrar piyasaya sürülmesine neden olabilir. Walkman efsanesinin kasetlerle birlikte geri dönmesi bekleniyor. Cihazın satış fiyatı belli oldu.
Teknoloji - Teknoloji
09 Temmuz 2024 - 10:59

Turkcell'den Türkiye'ye 30 yılda 27 milyar dolar yatırım! New York Borsa'sında Türk rüzgarı esti

8 Temmuz Pazartesi günü, New York Borsası (NYSE) piyasa kapanışı, Turkcell’in 30’uncu yılını kutladığı gong töreniyle gerçekleşti. İstanbul ve New York borsalarına aynı anda kote olan ilk ve tek şirket Turkcell’in 30’uncu yılı vesilesiyle düzenlenen törende konuşan Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Turkcell hisseleri yaklaşık çeyrek asırdır New York Borsası'nda işlem görüyor. Telekomünikasyon operatörü olarak çıktığımız yolda, bugün ‘uçtan uca teknoloji sağlayıcısı’ kimliğimizle sektörümüzün lider şirketiyiz” dedi.
 - Türksat 6A’dan ilk sinyal alındı
09 Temmuz 2024 - 09:14

Başarıyla fırlatılmıştı! Türksat 6A’dan ilk sinyal alındı

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A hava koşulları nedeniyle yaşanan 2 saat 10 dakikalık gecikmenin ardından başarılı bir şekilde fırlatılmıştı. Türksat 6A’nın yörüngeye fırlatılmasının ardından 67. dakikada uydudan ilk sinyalin alındığı açıklandı.
 - Bakan Kacır'dan Türksat 6A açıklaması
09 Temmuz 2024 - 03:17

Bakan Kacır'dan Türksat 6A açıklaması: 11 ülkeden biri olduk

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri olduğunun altını çizdi ve ekledi: Artık Türkiye uydu teknolojilerinde A takımında ilk 11'dedir.
 - 10 yıllık çalışmanın uzay yolculuğu başladı
09 Temmuz 2024 - 02:30

Uzay yolculuğu başladı: Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu Türksat 6A uzaya fırlatıldı!

Türk mühendislerince üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, Space X firmasının ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden saat 02.30'da yörüngesine fırlatıldı.
 - Türksat 6A uzaydaki görevine başlıyor!
09 Temmuz 2024 - 00:08

Türksat 6A uzaydaki görevine başlıyor! Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusuyla 11 ülke arasına giriyor

Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu Türksat 6A görevine çıkıyor. ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'nda fırlatma öncesi son hazırlıkları yapılıyor.
 - TÜRKSAT 6A için geri sayım başladı
08 Temmuz 2024 - 21:38

TÜRKSAT 6A için geri sayım başladı: Bakan Uraloğlu TGRT Haber'de anlattı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TGRT Haber canlı yayınında Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu TÜRKSAT 6A'yla ilgili açıklamalarda bulundu.
 - Türksat 6A uydusu için geri sayım başladı!
08 Temmuz 2024 - 10:36

Türksat 6A uydusu için geri sayım başladı! Bu gece uzaya fırlatılıyor

Türk mühendisleri tarafından üretilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A bu gece uzaya fırlatılıyor. Bakan Abdulkadir Uraloğlu "Bu gece inşallah bağımsızlığımızın sembolü Türksat 6A'nın fırlatma işlemlerini başarıyla gerçekleştirerek, kendi uydusunu üreten 11 ülkeden biri olacağız ve uzaya imzamızı atacağız" dedi.
 - Cem Yılmaz'ın yeni rakibi yapay zeka!
08 Temmuz 2024 - 09:53

Cem Yılmaz'ın yeni rakibi yapay zeka! İnsanlardan çok daha komik

Yapay zeka tehdit altına aldığı mesleklere de komedyenliği de ekledi. Bilim insanlarına göre yapay zekanın esprileri, insanlarınkinden daha komik olabilir.
Teknoloji - Teknoloji
08 Temmuz 2024 - 09:05

Yapay zeka doktorları işinden edecek! Sadece yüze bakarak hastalık teşhis edilebilecek

Yapay zeka, artık insanların yüzünün sıcaklığını ölçerek onların sağlık durumu ve yaşlanma hızını tespit edebilecek bir yöntem geliştirdi. Yapay zekaya dayanan bu teknoloji birçok hastalığı hızla teşhis edecek.
Teknoloji - Teknoloji
06 Temmuz 2024 - 11:32

Üniversite öğrencileri geliştirdi: İşaret dili mobil uygulama ile metne dönüşüyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileri, işaret dillini metne çeviren eldiven tasarladı. Eldiven işaret dilindeki harf ve kelimelerle eşleşip mobil uygulamadan görsel çıktı sağlıyor.
 - 10 yıl sonra her şey bitecek
06 Temmuz 2024 - 10:58

Türkiye, 2035 yılında yenilenebilir enerjide söz sahibi olacak! Yeşil sanayide gururlandıran yatırımlar

Dünya ülkelerinin ekonomik ve gıda kriziyle karşı karşıya kalacağı yıllarda Türkiye enerji üretiminde lider ülke konumunda olmayı planlıyor. Hem fosil yakıtlarda hem de alternatif yenilenebilir enerji de sahalar kuran Türkiye, yeşil sanayide payını 2035 yılında yüzde 65 artıracak.
 - Elon Musk Twitter'ın son izlerini de siliyor 
06 Temmuz 2024 - 00:36

X'te büyük değişiklik! Elon Musk Twitter'ın son izlerini de siliyor 

X (önceki adıyla Twitter), kullanıcı akışında etkileşim ve katılım butonlarını kaldırarak içeriklerin görüntülenmesine dair yeni bir tasarım planlıyor. Bu değişiklikle beraber, retweet, beğen ve yanıtla butonları kaldırılacak.
Teknoloji - Teknoloji
05 Temmuz 2024 - 16:42

Türksat 6A uydusu heyecanı! Bakan Uraloğlu fırlatma anındaki 70 dakika detayına değindi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusu son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Türksat 6A'nın ilk fırlatma anıyla ilgili bilgi veren Uraloğlu, 70 dakika detayına dikkat çekti.
Teknoloji - Teknoloji
05 Temmuz 2024 - 16:12

ASELSAN'dan meraklandıran paylaşım: PUHU teslimatlar için sabırsızlanıyor

Türk savunma sanayisinin önemli şirketlerinden ASELSAN haberleşme tehdidini ortadan kaldıracak sistem üretiyor. ASELSAN'dan 40 yıllık elektronik harp deneyimiyle geliştirilen PUHU için dikkat çeken bir paylaşım yaptı.
 - Threads'in aktif kullanıcı sayısı artıyor
05 Temmuz 2024 - 15:25

Elon Musk'ın X'ine kötü haber! Threads'in aktif kullanıcı sayısı artıyor

Elon Musk'ın X'ine rakip olan Meta'nın uygulaması Threads'in aktif sayısı duyuruldu. Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, uygulamanın büyümesine ilişkin açıklama yaptı. Threads'in uygulamaya daha fazla kullanıcı için yatırım yapacağı düşünülüyor.
 - Çiftçilerin sorunlarını çözdü
04 Temmuz 2024 - 17:40

Tarladaki ürünleri anlık olarak takip eden yapay zekalı sistem çiftçilerin sorunlarını çözdü

Mert Demirel, bitki koruma alanında yapay zeka tabanlı bir sistem geliştirdi. "GÖRSENTAM" adıyla kurduğu firmasıyla, çiftçilerin tarlalarındaki ürünlerin ihtiyaçlarını anlık olarak öğrenebileceği güneş enerjili sensör istasyonları üretiyor.
Teknoloji - Teknoloji
04 Temmuz 2024 - 16:45

ChatGPT macOS sürümünde büyük bir güvenlik açığı tespit edildi!

ChatGPT macOS sürümünde, kullanıcı sohbetlerinin üçüncü taraflara açık olduğu bir güvenlik açığı tespit edildi. Bu sorun, 25-28 Haziran tarihleri arasında etkili olup kaç kullanıcıyı etkilediği henüz bilinmiyor.
Teknoloji - Teknoloji
04 Temmuz 2024 - 15:54

Uzay turizmi gerçekleştiren iki büyük firma: Biri roketle diğeri balonla götürüyor: İşte aradaki fark

Space Perspective ve Virgin Galactic, uzay turizmi ile insanları uzayın sınırlarına taşıyarak yeni bir çağ başlatıyor. Space Perspective, balonlarla güvenli ve lüks bir yolculuk sunarken Virgin Galactic, roketlerle daha hızlı ve yüksek maliyetli bir deneyim sağlıyor.
Teknoloji - Teknoloji
04 Temmuz 2024 - 15:10

SARSILMAZ'ın ortağından 'Türk Terminatör': Gizli Silah Kulesi'nin atış görüntüleri paylaşıldı

SARSILMAZ'ın ortak şirketi Best Defence'in geliştirdiği Gizli Silah Kulesi, pick-up ve SUV tipi zırhlandırılmış araçlarda test ediliyor. 'Türk Terminatör' olarak isimlendirilen Gizli Silah Kulesi'nin yeni görüntüleri paylaşıldı.
Başa Dön Sona Git