Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
04 Temmuz 2024 - 14:07

Intel işlemcili MacBook sahipleri, bazı macOS Sequoia özelliklerini kullanamayacak

macOS Sequoia, birçok yeni özellik sunacak olup Apple Silicon çipli MacBook'larla tam uyumlu olacak ancak bazı yeni özellikler Intel Mac'lerde çalışmayacak. Peki bunlar ne?
 - Geri adım atmazsa dev ceza geliyor
04 Temmuz 2024 - 13:21

Meta'ya yapay zeka yasağı... Instagram ve Facebook gönderilerini kullanamaz!

Meta'nın yapay zeka dil modellerini eğitmek için Instagram ve Facebook kullanıcılarının gönderilerini kullanma kararı dünyanın dört bir yanında tepki çekiyor. Brezilya, vatandaşlarının gizlilik ve güvenlik endişesi nedeniyle bu uygulamayı iptal etti.
Teknoloji - Teknoloji
04 Temmuz 2024 - 11:55

Türkiye, uzaydaki gücünü yeni uydu gözlem istasyonları ile artıracak

Türkiye, Türksat AŞ aracılığıyla uydu gözlem kapasitesini artırmak ve coğrafi yedeklilik sağlamak amacıyla hem yurt içinde hem de yurt dışında yeni gözlem istasyonları kurma çalışmalarına hız veriyor. Bu kapsamda birçok ülkeyle görüşmeler yapılıyor.
 - Merakla beklenen model tanıtıldı
04 Temmuz 2024 - 11:17

Akıllı telefonlar arasında en güçlüsü Red Magic 9S Pro tanıtıldı

Akıllı telefon pazarında yeni bir model tanıtıldı: Red Magic 9S Pro. Geçtiğimiz gün AnTuTu testlerinde ortaya çıkan bu model, benchmark testlerinde rekor bir puan elde ederek dünyanın en güçlü telefonu ünvanı kazanmıştı. İşte Red Magic 9S Pro ve Pro+ özellikleri...
Teknoloji - Teknoloji
04 Temmuz 2024 - 10:26

Telegram kullanan herkes artık para kazanabilecek

Telegram, kullanıcıların sosyal medya üzerinden para kazanma seçeneklerini artırmaya yönelik yeni bir özellik duyurdu. Bu özellik, kanal sahiplerinin içeriklerini satmalarına olanak tanıyor. Herkes Telegram'dan para kazanabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
04 Temmuz 2024 - 09:50

Amazon hisseleri zirvede! Yükselişi gören Jeff Bezos 5 milyar dolarlık hisse sattı

Jeff Bezos, Amazon hisseleri zirveye ulaştığında yaklaşık 5 milyar dolar değerinde hisse satarak bu yılki toplam satış tutarını 13,5 milyar dolara çıkardı.
Teknoloji - Teknoloji
04 Temmuz 2024 - 09:13

WhatsApp, yapay zeka ile kendi fotoğrafınızı oluşturma özelliği getiriyor

WhatsApp, yeni bir özellik ile kullanıcıların tek bir selfie fotoğrafından yola çıkarak yapay zeka tarafından oluşturulan çeşitli görüntüler elde etmesine olanak tanıyor.
 - 280 milyon yıllık semender benzeri canlı keşfedildi
03 Temmuz 2024 - 23:35

Dinozorların atası... 280 milyon yıllık semender benzeri canlı keşfedildi

Bilim insanları 4 farklı örnekten aldığı bulguları inceleyerek ilk dinozor türlerinden 40 milyon yıl önce semender benzeri bir hayvanın yaşadığını keşfetti. 
 - Bayraktar TB3 rampa kalkış testinden tam not aldı
03 Temmuz 2024 - 20:47

Bayraktar TB3 rampa kalkış testinden tam not aldı! 

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün 4. Rampa Kalkış Testi'ni de başarıyla tamamladığını açıkladı. 
 - 10 yıldır kimse fark etmemiş
03 Temmuz 2024 - 17:40

3 milyon iPhone uygulamasında güvenlik açığı keşfedildi! 10 yıldır fark edilmemiş

iOS ve macOS uygulamalarının temelinde yer alan açık kaynak kütüphanesi CocoaPods'ta, saldırganların hassas uygulama verilerine erişmesine yol açabilen ve milyonlarca uygulamayı riske atan bir güvenlik açığı keşfedildi.
 - Yaralı arkadaşlarını ısırıyorlar
03 Temmuz 2024 - 16:41

Karıncalar, yaralanan yuva arkadaşlarını 'ısırarak' tedavi ediyor

Karıncalar, doğadaki hayatta kalma stratejilerine bir yenisini daha ekledi. Yapılan bir araştırma, Florida marangoz karıncalarının (Camponotus floridanus), enfekte olmuş yuva arkadaşlarının bacaklarını "ısırarak" hayatta kalma şansını artırdığını ortaya koydu.
Teknoloji - Teknoloji
03 Temmuz 2024 - 16:03

iPhone 16 serisi için sevindiren haber! Pro - Standart ayrımı ortadan kalkıyor

Apple'ın iPhone 16 serisiyle ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı. Tüm modellerde aynı A18 işlemci kullanılacağı belirtildi. Daha önceki iPhone'larda standart ve Pro modellerin işlemcileri farklıydı. iPhone 16'da ise bu çifte standart olmayabilir.
Teknoloji - Teknoloji
03 Temmuz 2024 - 15:25

Türkiye'de Haziran'da en çok para kazanan mobil uygulamalar belli oldu

Türkiye'de Haziran ayında en çok para kazanan mobil uygulamalar belli oldu. Listede zirve şaşırtmazken ilk 7’deki sosyal medya uygulamaları şaşırttı.
Teknoloji - Teknoloji
03 Temmuz 2024 - 15:25

WhatsApp'a kritik güncelleme: Görüntülü not paylaşmak kolaylaştı

Herkesin tercih ettiği mesajlaşma uygulaması olmayı sürdüren WhatsApp, görüntülü not özelliğini geliştirdi. Artık WhatsApp video mesajları, kamera modu içinden paylaşılabilecek. Peki yeni özellik nasıl kullanılır?
Teknoloji - Teknoloji
03 Temmuz 2024 - 14:33

Yapay zekanın hiç konuşulmayan tehlikesi... Google'ın sera gazı kullanımı beş yılda rekor arttı!

Google ve diğer büyük teknoloji şirketleri yapay zeka yatırımları nedeniyle artan sera gazı emisyonlarıyla karşı karşıya. Google'ın yeni raporunda, firma tarafında sera gazı kullanımının son beş yılda neredeyse yüzde 50 arttığı kaydedildi.
Teknoloji - Teknoloji
03 Temmuz 2024 - 13:46

Tesla, hisseleri yükselmesine rağmen araç teslimatlarında düşüş yaşadı

Tesla, 2024 yılının ikinci çeyreğine ait araç üretim ve teslimat verilerini paylaştı. Firma araç teslimatında analist beklentilerini aşan bir performans gösterse de geçen yıla göre yaklaşık yüzde 5 düşüş yaşadı.
 - Türkiye'den savunmada yeni rekor!
03 Temmuz 2024 - 12:45

Türkiye'den savunmada yeni rekor! Resmi veriler paylaşıldı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Savunma ve Havacılık Sanayii ihracatımız Haziran ayında 563 milyon dolar olarak gerçekleşti" dedi.
 - Yapay zeka 'ceza' yazacak
03 Temmuz 2024 - 11:34

Trafik cezaları için yeni dönem: Yerli yapay zeka destekli mobil hız takip sistemi devreye alındı

Trafik cezaları için yeni dönem başlıyor. Yerli ve milli imkanlarla üretilen yapay zeka destekli mobil hız tespit sistemi, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Savunma Sanayii Başkanlığı'nın ortak çalışmasıyla devreye alındı.
Teknoloji - Teknoloji
03 Temmuz 2024 - 10:42

Apple, yapay zeka için OpenAI yönetim kuruluna katılıyor

iPhone akıllı telefonlarına yapay zeka özelliği getirmek için OpenAI ile anlaşan Apple, şimdi de şirketin yönetim kurulunda "oy hakkı olmayan" bir pozisyonda bulunacak.
 - Gece yarısı kullanımda büyük risk
03 Temmuz 2024 - 10:07

Telefon kullananlar tehlike altında! Tip 2 diyabete daha yakınlar

Bilim insanları cep telefonlarının bir zararını ortaya çıkardı. Ekrandaki parlaklığın tip 2 diyabet riskine yol açabildiği ortaya çıktı. Uzmanlar cep telefonunu gece kullananlara önemli uyarılarda bulundu.
Başa Dön Sona Git