Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
02 Temmuz 2024 - 17:01

Wi-Fi ağlarına bağlanırken dikkat! Uzmanlar güvenlik için VPN'yi işaret etti

Uzmanlar, ücretsiz internet erişimi sağlayan ortak alanlardaki Wi-Fi bağlantılarına ilişkin vatandaşları uyardı. Kaspersky Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Tüketici Kanalı Başkanı Seifallah Jedidi, VPN'nin önemine değindi.
 - İnsan beyniyle kontrol edilen robot üretildi
02 Temmuz 2024 - 08:50

Bilim dünyasından büyük adım: İnsan beyniyle kontrol edilen robot üretildi

Bilim insanları "beyin bilgisayar arayüzleri" ve "yapay zeka" teknolojilerini birleştirerek, insan beyniyle kontrol edilen bir robot ürettiklerini duyurdu. İnsanlık tarihi için bir ilk niteliği taşıyan gelişme, büyük heyecanla karşılandı.
Teknoloji - Teknoloji
01 Temmuz 2024 - 17:42

AnTuTu yeni listeyi açıkladı: Dünyanın en güçlü 10 telefonu

AnTuTu, 2024 Haziran ayında dünyanın en güçlü Android telefonlarını açıkladı. Listenin başında, mayıs ayında geriye düşen bir model bulunuyor.
Teknoloji - Teknoloji
01 Temmuz 2024 - 17:16

Samsung Galaxy S25 Ultra'nın yeni özellikleri sızdırıldı

Samsung Galaxy S25 Ultra'nın yeni özellikleri sızdırıldı. Galaxy S25 Ultra'nın Note20 Ultra'dan bu yana en ince Ultra telefon olacağı iddia ediliyor.
Teknoloji - Teknoloji
01 Temmuz 2024 - 16:47

AB, Instagram ve Facebook'un 'ücretli reklamsız' sürümüne karşı harekete geçti

Avrupa Birliği, Dijital Piyasalar Yasası (DMA) kapsamında Apple'dan sonra bir Amerikan şirketini daha suçladı. Meta'nın Instagram ve Facebook'ta uyguladığı "Öde ya da İzin Ver" reklam modelinin, DMA kurallarını ihlal ettiği belirlendi.
Teknoloji - Teknoloji
01 Temmuz 2024 - 16:11

Instagram, ekran görüntüsü alma özelliğini engellemeyi düşünüyor

Instagram, WhatsApp'ın yolundan giderek mesajların ekran görüntüsünün alınmasını engellemeyi düşünüyor. Peki bu özellik nasıl çalışacak?
 - Artık onu da yapay zeka seçecek
01 Temmuz 2024 - 15:40

Karpuz seçme uzmanlarını üzecek buluş! Artık onu da yapay zeka seçecek

Günümüzde yapay zeka, birçok alanda olduğu gibi karpuz seçimi gibi günlük yaşamın basit görünen zorluklarına da çözümler sunuyor. Sohbet botu ChatGPT, karpuz seçme işine de el attı. İşte karpuz uzmanı babaların pabucunu dama attıracak uygulamanın detayları...
Teknoloji - Teknoloji
01 Temmuz 2024 - 15:06

Yakında piyasaya sürülecek! Akıllı telefonlar arasında en güçlüsü

Nubia şirketinin yakın piyasaya sürmeye hazırlandığı Red Magic 9S Pro+ Antutu testleriyle kendini gösterdi. Yeni oyun telefonu bir akıllı telefonun şimdiye kadar gösterdiği en iyi performansı göstererek yüksek bir puan aldı ve zirveye yerleşti.
Teknoloji - Teknoloji
01 Temmuz 2024 - 14:56

Türk araştırmacılar engellilige yol açan hastalıkları 'süper bilgisayar' ile çözecek

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi'ndeki araştırmacılar, genetik hastalıklar üzerinde çözüm arayışlarına yeni bir boyut kazandıracak bir çalışmaya imza attı..
 - Güneş Sistemi'nin en büyük gezegenini yakaladı
01 Temmuz 2024 - 14:23

Yerli ve milli İMECE uydusu Jüpiter'i fotoğrafladı

Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu İMECE, uzaydaki birçok cismin fotoğrafını çekmişti. Şimdi de Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni olan Jüpiter'i fotoğrafladı
Teknoloji - Teknoloji
01 Temmuz 2024 - 13:48

PlayStation Store Türkiye fiyatlarına dev zam... Oyunun tadı kaçtı!

Teknoloji devi Sony, PlayStation Store Türkiye fiyatlarına zam yaptı. Peki zam sonrası PS Store oyun fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
01 Temmuz 2024 - 13:15

Turkcell veri merkezleri sınırları aştı! 4 bin yerli ve yabancı şirkete hizmet veriyor

Turkcell, veri merkezlerinin sayısını artırarak yer ve yabancın şirketlerle anlaşmalarını artırdı. Hizmet kapsamında Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, neler yaptığını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
01 Temmuz 2024 - 12:00

Xiaomi SU7 elektrikli araç, haziran teslimatında zirve yaptı

Elektrikli otomobil sektörüne SU7 ile giren Xiaomi, markanın ilk elektrikli otomobilinin teslimat rakamlarını paylaştı. Buna göre Xiaomi SU7, haziran ayında 10 bin teslimatın üzerine çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
01 Temmuz 2024 - 11:27

Dünyayı 'atık'tan kurtaracak çözüm... Plastik yiyen bakteri ve mantarlar!

Rus bilim insanları, Arktik bölgesinde plastik atıkları yok edebilecek mantar ve bakterileri araştırmak için geniş çaplı bir projeye başlıyor. Araştırma, "Profesör Molchanov" gemisiyle gerçekleştirilecek ve biyobozunur plastiklerin bulunmasına odaklanacak.
Teknoloji - Teknoloji
01 Temmuz 2024 - 10:31

Bir değil iki yapay zeka birden: Apple'dan iPhone'lar için 'Gemini' hamlesi

Apple, WWDC etkinliğinde tanıttığı Apple Intelligence yapay zeka programı için OpenAI'ın ChatGPT uygulaması ile iş birliği yapmıştı. Ancak bununla sınırlı kalmayacak. Şirket, Google Gemini entegrasyonunu da planlıyor.
Teknoloji - Teknoloji
01 Temmuz 2024 - 09:49

Apple hızlı davrandı: iOS 18 çıkmadan iOS 19 sızdırıldı

Apple, WWDC'de yeni iOS 18 işletim sistemini ve diğer güncellemeleri duyurdu. Daha bu özellikler yayınlanmadan gelecek yıl için iOS 19, macOS 16, watchOS 12 ve visionOS 3'ün geliştirilmeye başlandığı ortaya çıktı.
 - 5 yeni Türkçe dil ekledi
01 Temmuz 2024 - 09:16

Google Translate Türkçe dil sayısını artırdı! Kırım Tatarcası, Başkurtça, Tuvaca, Yakutça ve Çavuşça

İlk olarak Arapça ve İngilizce arasında çeviri yaparak başlayan Google Translate, her yıl dil sayısını artırdı. 2024 yılında 110 dil daha ekledi. Bunlar arasında 5 tane Türkçe dil yer aldı.
Teknoloji - Teknoloji
01 Temmuz 2024 - 09:10

AirPods kulaklıklara kamera geliyor... Ama düşündüğünüz gibi değil

Apple, AirPods kulaklıkları için uzamsal ses deneyimi sunan kameralı bir model üzerinde çalışıyor. Ama bu kameralar, zannedilenin aksine fotoğraf çekmek için kullanılmayacak.
Teknoloji - Teknoloji
29 Haziran 2024 - 17:42

Apple Vision Pro, Avrupa'da satışa çıktı! Türkiye için üzen haber

Apple, Vision Pro'yu Asya ve Avrupa'da satışa sundu. ABD'de 3 bin 499 dolara satılan sanal gerçeklik gözlüğünün Almanya'daki fiyat listesi belli oldu.
Teknoloji - Teknoloji
29 Haziran 2024 - 17:24

Galaxy AI özellikli One UI 6 Watch beta yayınlandı: Yükleme adımları ve desteklenen modeller

Samsung, Galaxy Watch akıllı saat serisi için One UI 6 Watch beta güncellemesini ABD ve Kore'deki Galaxy Watch 4, Galaxy Watch 5 ve Galaxy Watch 6 kullanıcılarına sunuyor.
Başa Dön Sona Git