Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
29 Haziran 2024 - 15:42

Son Windows 11 güncellemesi, bilgisayarları çökertti

Microsoft, Windows 11'in KB5039302 güncellemesinde bazı sistemlerde sonsuz yeniden başlatma sorununa yol açan bir hata tespit etti. Güncellemenin kullanıma sunulması durduruldu.
Teknoloji - Teknoloji
29 Haziran 2024 - 15:01

Çin'de dünyanın ilk karbon fiber treni geliştirildi: Geleneksel trenlerden büyük bir farkı var

Çin'de dünyanın ilk karbon fiberden yapılmış yolcu treni tanıtıldı. Cetrovo 1.0 olarak bilinen bu metro treni, geleneksel trenlere göre çok daha hafif ve enerji tasarruflu olarak tasarlandı.
 - 'Şifrelerinizi değiştirin' uyarısı
29 Haziran 2024 - 13:35

TeamViewer kullanıcılarına hacklenme uyarısı: Şifrelerinizi değiştirin!

Kullanıcıların bir bilgisayarından diğerine uzaktan bağlanarak masaüstü paylaşımı yapabileceği TeamViewer uygulaması, siber saldırıya uğradı. Şirket, yaptığı açıklamayla saldırıyı doğrularken uzmanlardan kullanıcılara uyarı geldi.
Teknoloji - Teknoloji
29 Haziran 2024 - 12:59

Tesla fabrikasında 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bomba bulundu, üretim duruyor!

Tesla, Almanya'daki "Gigafactory Berlin" fabrikasını genişletme çalışmaları sırasında beklenmedik bir engelle karşılaştı. Brandenburg eyaletine bağlı Grünheide'deki fabrikanın genişletilmesinin planlandığı alanda 2. Dünya Savaşından kalma bir bomba bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
29 Haziran 2024 - 12:05

WhatsApp, durum paylaşma arayüzünü Instagram'a benzetti

WhatsApp, kullanıcılarına Instagram benzeri yeni bir durum paylaşma arayüzü sunarak metin, video ve fotoğraf gibi farklı içerikleri daha kolay seçip paylaşmalarını sağladı.
Teknoloji - Teknoloji
29 Haziran 2024 - 11:10

'Apple Intelligence'ı Avrupa'ya getirmeyen Apple'a AB yetkilisinden sert tepki

Apple Intelligence yapay zeka özellik paketi Avrupa Birliği (AB) pazarında kullanıma sunulmayacak. Bir AB yetkilisi ise, Apple'ın bu tutumunu eleştirdi.
 - Artık para ödemeyeceksiniz
29 Haziran 2024 - 10:27

iPhone kullanıcılarına müjde! Artık para ödemeyeceksiniz

iPhone kullanıcıları yakında pil değişimi için Apple'a para ödemek zorunda kalmayacak. Apple'ın gelecekteki iPhone modellerinde pillerin değiştirilmesini kolaylaştırmak için yeni bir teknoloji geliştirdiği öğrenildi.
Teknoloji - Teknoloji
29 Haziran 2024 - 09:52

Apple'ın oyun stratejisi fiyasko oldu! iPhone 15 Pro'da AAA oyunlar tutmadı

Apple, Assassin's Creed Mirage ve Resident Evil 4 gibi AAA oyunlarını iPhone 15 Pro'ya getirmişti. Fakat bu oyunların iOS App Store'da beklenen ilgiyi göremediği, son raporlarda ortaya çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
29 Haziran 2024 - 09:16

AB, teknoloji devlerine 'yapay zeka' soruşturması açtı

Avrupa Birliği, büyük teknoloji şirketleri arasındaki yapay zeka anlaşmalarını inceleme altına aldı. Microsoft, Google, OpenAI ve Samsung gibi şirketler bu incelemenin odağında.
 - Dijital Varlıklar oyun dünyasında söz sahibi olacak!
28 Haziran 2024 - 17:40

Dünya çapında popüler olan PUBG Mobile ve Honor of Kings'in Çinli yetkilileri Dijital Varlıklar'ı ziyaret etti!

Dünyanın en çok oynanan mobil oyunlarından PUBG Mobile, Honor of Kings’in ve Tencent’in Çinli yetkilileri, İhlas Holding çatısı altında kurulan Dijital Varlıklar şirketini ziyaret etti.
Teknoloji - Teknoloji
28 Haziran 2024 - 17:40

iPhone'un kalesinde Samsung öne geçti... Apple'ı tedirgin edecek araştırma!

Apple ve Samsung arasındaki rekabetin hız kesmeden devam ettiği ABD akıllı telefon pazarında, Samsung Galaxy satışları iPhone'un önüne geçti
Teknoloji - Teknoloji
28 Haziran 2024 - 17:03

WhatsApp, grup sohbetlerinde 'etkinlik' dönemini resmen başlattı

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olmayı sürdüren WhatsApp bugün grup sohbetlerine 'etkinlik' özelliğini devreye aldı. Peki WhatsApp gruplarında etkinlik oluşturma nasıl yapılır?
Teknoloji - Teknoloji
28 Haziran 2024 - 16:13

Rekabet Kurulu, ürünlerinin piyasa fiyatlarına müdahale eden Canon'a dev ceza kesti

Rekabet Kurulu, Canon Eurasia Görüntüleme ve Ofis Sistemleri AŞ'ye, satıcıların bağımsız olarak belirlemesi gereken satış fiyatlarına müdahale ettiği gerekçesiyle 38,3 milyon lira idari para cezası verdi.
Teknoloji - Teknoloji
28 Haziran 2024 - 15:38

Electronic Arts'tan görülmemiş indirim: Oyunlarda kaçırılmayacak indirimler

Electronic Arts (EA), kendi web sitesi üzerinden başlattığı yaz indirimi kampanyasıyla, popüler oyunlarını yüzde 95'e varan indirimlerle satışa sundu.
 - Ezber bozan araştırma gerçeği ortaya çıkardı
28 Haziran 2024 - 14:59

Yünlü mamutların yok olma sebebi belli oldu: Herkes yanlış biliyormuş!

Bir buzul çağı ikonu olan yünlü mamutların neslinin tükenmesinin sebebini araştıran bir ekip ezber bozan bulgulara imza attı. Bu tükenişin bilinenin aksine soy içi üremeye bağlı olmadığını ortaya çıkardı.
 - 40 yıl düşünsek akla gelmez!
28 Haziran 2024 - 14:16

Alzheimer hastalığının '40 yıl düşünsek akla gelmeyecek' bir sinyali ortaya çıktı

Alzheimer hastalığına neyin sebep olduğu bilim dünyasında hâlâ çözülmeyi bekleyen bir sır. Bilim insanları şimdi bu sırrı çözmeye bir adım daha yaklaştı. Hafif bilişsel bozukluğu olan bireylerin konuşma kalıplarını analiz ederek Alzheimer'ı erken teşhis edebilen bir yapay zeka algoritması geliştirildi.
Teknoloji - Teknoloji
28 Haziran 2024 - 12:37

Apple'dan Google'ı kızdıracak açıklama: Safari'ye geçin!

Apple Safari ile Google Chrome arasındaki rekabet sürüyor. Geçtiğimiz günlerde iPhone üreticisi, bazı ülkelerde Safari'nin gizlilik özelliğini vurgulamak için reklam yayınladı ve isim vermeden Chrome'a taş attı.
Teknoloji - Teknoloji
28 Haziran 2024 - 11:59

Ubisoft bombayı patlattı: Assassin's Creed Remake oyunları resmen geliyor

Ubisoft CEO'su Yves Guillemot, Assassin's Creed serisinin eski oyunlarının modern grafiklerle yeniden yapımlarının yolda olduğunu açıkladı. Peki hangi Assassin's Creed oyunları 'remake' olarak geri dönecek?
Teknoloji - Teknoloji
28 Haziran 2024 - 11:24

Audi arabalara ChatGPT geliyor: Milyonlarca modelde desteklenecek

Audi, 2021 yılından bu yana üretilen yaklaşık 2 milyon aracına ChatGPT'yi entegre edeceğini duyurdu. Bu sayede sürücüler, bilgi-eğlence sistemleri, navigasyon ve klima özelliklerini sesle kontrol edebilecek.
Teknoloji - Teknoloji
28 Haziran 2024 - 10:40

YouTube Premium için yeni özellikler duyuruldu: Shorts'un bir eksiği gideriliyor

YouTube geçtiğimiz hafta 'Hype' özelliğini Türkiye'de test etmeye başlamıştı. Şirket şimdi de YouTube Premium abonelerine 5 yeni özellik daha getirmeye hazırlanıyor. İşte gelecek yenilikler...
Başa Dön Sona Git