Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
26 Haziran 2024 - 14:23

Google'dan radikal değişiklik: 'Sürekli kaydırma' artık tarih oldu!

Google, masaüstü ve mobil arama sonuçlarından sürekli kaydırma özelliğini sonlandıracağını duyurdu. Kullanıcılar, arama sonuçlarını görüntülemek için eskiden olduğu gibi klasik sayfalandırma çubuğunu kullanacak.
 - Türkiye'nin en büyük Ar-Ge projesi olacak
26 Haziran 2024 - 13:47

Türksat 6A son düzlüğe girdi... Bakan Uraloğlu: Türkiye'nin en büyük Ar-Ge projesi olacak!

Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A, temmuzun ikinci haftasında SpaceX'in Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatılacak. Yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranına sahip olan bu proje, Türkiye'nin uzayda bağımsızlığını artıracak ve uydu bileşenlerinin ihracatını mümkün kılacak.
Teknoloji - Teknoloji
26 Haziran 2024 - 13:18

Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6 geliyor: Samsung Unpacked etkinliğinin tarihi açıklandı

Teknoloji devi Samsung, yeni katlanabilir akıllı telefon modellerini tanıtacağı 2024 Galaxy Unpacked etkinlik tarihini resmen açıkladı. Galaxy Z Fold 6 Galaxy Z Flip 6 cihazlarını göreceğimiz bu etkinlik ne zaman? İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
26 Haziran 2024 - 11:57

2025 BMW M5 tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

Alman otomotiv devlerinden BMW, 2025 M5 modelini görücüye çıkardı. Hibrit altyapı üzerine kurulan yeni otomobil, şirketin güncel tasarım çizgisini benimserken performansıyla dikkatleri topluyor.
 - İHA'ları koruyacak
26 Haziran 2024 - 11:07

İHA'ları lazer silahlarından koruyacak madde Türkiye'de geliştirildi! Dünyada benzeri yok

Malatya İnönü Üniversitesinde görev yapan iki akademisyen, havacılık ve savunma sektörlerinde çığır açacak bir buluşa imza attı. Geliştirdikleri yeni kompozit malzeme, insanlı ve insansız hava araçları ile füze ve roket gövdelerini lazer silahlarına karşı etkili bir şekilde koruyabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
26 Haziran 2024 - 10:35

Doğada çözünemeyen ambalaj atıkları yerli çözüm ile ekonomiye kazandırılacak

Doğada çözünemeyen plastik ve alüminyum ambalaj atıkları, yıllar boyunca doğada kalarak hem ekosisteme zarar veriyor hem de hayvanlar ve bitkiler üzerinde olumsuz etkiler meydana getiriyor. Hitit Üniversitesi, bu atıkların geri dönüşümünün sağlanarak ekonomiye kazandırılması için çalışma başlattı.
Teknoloji - Teknoloji
26 Haziran 2024 - 09:34

Tesla Cybertruck'ın sorunları bitmiyor... Bu kez 11 binden fazla kamyonet geri çağrıldı

Tesla, Cybertruck aracını teslim etmeye başladığı Kasım 2023 tarihinden beri sorunlarla cebelleşiyor. Daha önce iki kez geri çağrılan elektrikli kamyonet için bir geri çağırma programı daha başlatıldı.
Teknoloji - Teknoloji
26 Haziran 2024 - 09:08

Xbox Game Pass Temmuz 2024 oyunları belli oldu

Xbox Game Pass için Temmuz 2024 oyunları belli oldu. 16 Temmuz'dan itibaren platforma, uçan koyunlardan oluşan bir çete kurma oyunu Flock dahil olmak üzere 6 yeni oyun eklenecek. İşte Game Pass Temmuz 2024 oyunları...
Teknoloji - Teknoloji
25 Haziran 2024 - 17:30

İnternet kullanan herkesi etkileyen güvenlik açığı keşfedildi! Kurtulmanın tek bir yolu var...

Grez Üniversitesi'ndeki siber güvenlik uzmanları, "SnailLoad" adı verilen ve internet hızlarındaki gecikmeleri kullanarak kullanıcıların internet geçmişini takip edebilen bir güvenlik açığı keşfetti. Söz konusu açıktan kurtulmanın tek bir yolu var.
Teknoloji - Teknoloji
25 Haziran 2024 - 16:46

Audi, en güçlü SUV otomobilini tanıttı: RS Q8 Performance

Audi, RS Q8 ve RS Q8 Performance modellerinden oluşan yeni SUV'unu tanıttı. Audi'nin şimdiye kadarki en güçlü içten yanmalı motoruna sahip olan yeni otomobilin satışları bu ay başlayacak. İşte Audi RS Q8 özellikleri ve fiyatları...
Teknoloji - Teknoloji
25 Haziran 2024 - 16:05

Google'ın yeni yapay zeka projesi: İstediğiniz ünlü ile sohbet edebileceksiniz

Piyasadaki yapay zeka destekli sohbet robotları herhangi bir kişiliğe sahip değil. Sadece eğitildikleri verileri baz alarak, kullanıcıdan gelen soruları yanıtlıyor, talimatları uyguluyor. Ancak Google, ünlüleri temel alan yeni sohbet robotları geliştirme projesiyle yeni bir çağın kapılarını aralayabilir.
 - Yeni özellik dikkat çekiyor
25 Haziran 2024 - 15:32

iPhone 16'nın sosyal medyada yeni görüntüsü sızdı! Yeni özellik dikkat çekiyor

Eylül ayında piyasaya girecek Apple üretimi iPhone 16 tasarımını ortaya çıkaran yeni bir görüntü sızdı. Sosyal medyada tamamen iPhone 16'ya ait olduğu öne sürülen görüntüde yeni özellik dikkat çekiyor.
 - Ürkütücü gerçeği NASA açıkladı
25 Haziran 2024 - 15:25

NASA'dan ürküten rapor: Dünya, asteroit felaketine karşı tamamen savunmasız!

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'ne (NASA) göre Dünya'ya her bir milyon yılda bir uygarlığı yok edebilecek bir asteroit çarpıyor. Ajansın ABD hükümetiyle ortaklaşa yaptığı bir çalışmaya göre, yaklaşan bir asteroit felaketini yıllar öncesinden tespit etsek bile bununla başa çıkacak durumda değiliz.
Teknoloji - Teknoloji
25 Haziran 2024 - 14:46

Steam Yaz İndirimleri başlıyor! Başlangıç ve bitiş tarihleri açıklandı

Steam Yaz İndirimleri 2024 başlıyor. Binlerce oyunda yüzde 90'a varan indirimler yapılması beklenen bu dönem, toplamda iki hafta sürecek. Peki Steam Yaz İndirimleri ne zaman?
Teknoloji - Teknoloji
25 Haziran 2024 - 14:15

Instagram, gerçek fotoğrafları yapay zeka üretimi sandı! Tepki çeken hataya Meta'dan jet açıklama

Sosyal medya şirketi Instagram, bazı gerçek fotoğrafları yanlışlıkla "Made with AI" etiketiyle işaretlediği için eleştiriliyor. Tepki çeken bu hataya Meta'dan açıklama geldi.
Teknoloji - Teknoloji
25 Haziran 2024 - 13:34

Çin'in keşif aracı tarih yazdı! Ay'ın karanlık yüzünden toplanan numuneler Dünya'ya döndü

Çin, "Çang'ı 6" keşif aracı ile Ay'ın karanlık yüzünden ilk kez kaya ve toprak örnekleri toplamayı başardı. Dönüş mekiğinin örneklerle birlikte Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ne başarıyla indiği açıklandı.
Teknoloji - Teknoloji
25 Haziran 2024 - 12:41

Togg Avrupa'ya açılmaya hazırlanıyor

Togg, gelecek yılın başından itibaren yeni modelleriyle Avrupa pazarlarına açılmaya hazırlanıyor.
Teknoloji - Teknoloji
25 Haziran 2024 - 12:20

Arkeolojik kazılarda keşfedilen 12 antik ayakkabı! 6 bin yıldan eski çimen sandaleti hâlâ sağlam

Son yıllarda yapılan arkeolojik kazılarda, Roma dönemine ait askeri sandaletler, kadın terlikleri ve çeşitli antik ayakkabılar dahil olmak üzere geçmiş uygarlıklara ait birçok iyi korunmuş ayakkabı bulundu.
 - Bir kez daha adından söz ettirdi
25 Haziran 2024 - 12:01

KAAN, GÖKBEY, ATAK gibi projelerin gücünü katlıyor! ASPİLSAN Enerji bir kez daha adından söz ettirdi

Türk savunma sanayisinin en önemli projeleri KAAN, İHA'lar, GÖKBEY ve ATAK II gibi projelere destek veren ASPİLSAN Enerji, şarj üretimlerinin sorunsuz devam ettiğini açıkladı. Ayrıca ASPİLSAN Enerji, uluslararası sertifikaların alınmasıyla birlikte yeni bir çalışmanın başladığını belirtti.
Teknoloji - Teknoloji
25 Haziran 2024 - 11:44

Bakan Uraloğlu: Türksat 6A'nın uzaya gönderilmesi Türkiye için milat olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin 30 yıl önce uzaya gönderilen Türksat 1B ile başlayan uydu yayıncılığı serüveninin Türksat 6A ile zirveye çıkacağını söyledi.
Başa Dön Sona Git