Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
12 Haziran 2024 - 13:31

HTC geri döndü! U24 Pro akıllı telefon modeli resmen tanıtıldı

HTC, uzun bir aranın ardından U24 Pro modeliyle akıllı telefon pazarına geri döndü. Sanılanın aksine, amiral gemisi değil orta seviye bir cihaz olarak geldi. Fiyatı 500 doları aşan HTC U24 Pro özellikleri resmen açıklandı.
Teknoloji - Teknoloji
12 Haziran 2024 - 13:19

CANiK öne çıkaracağı konseptlerle Paris’e imzasını atacak

Türk savunma sanayisinin lider şirketi CANiK ve Samsun Yurt Savunma (SYS) grup şirketleri, Paris’te düzenlenen dünyanın en prestijli savunma sanayii buluşmalarından EUROSATORY’de 17-21 Haziran’da yerini alacak.
 - Yerli yazılımlarla gücüne güç katıyor!
12 Haziran 2024 - 13:14

Türk savunma sanayisi dijitalleşme ile atağa geçti, yerli yazılımlarla gücüne güç katıyor

Dijitalleşme alanında önemli adımlar atarak rekabet gücünü artıran Türk savunma sanayisinde yerli yazılımların gücü ve endüstri 4.0 teknolojileri, sektörde büyümeyi destekliyor.
Teknoloji - Teknoloji
12 Haziran 2024 - 12:28

Yapay zeka, Apple'ı uçuşa geçirdi! Hisselerde rekor artış kaydetti

Apple, WWDC konferansında duyurduğu yapay zeka özellikleri ve OpenAI ile ortaklığı sayesinde hisse değerini artırarak NVIDIA'ya kaptırdığı "dünyanın en değerli ikinci şirketi" ünvanını yeniden kazandı.
 - Beynimizin 'gizli gücü' ortaya çıktı
12 Haziran 2024 - 11:28

Beynimizin 'gizli gücü' ortaya çıktı! Uyurken bile boş durmuyoruz

Yeni bir araştırmaya göre, beynimiz uyku esnasında geleceği planlıyor. Bilim insanlarının hayvanlar üzerinde yaptığı deney, insan beyni hakkında şaşırtıcı gerçeği ortaya çıkardı.
Teknoloji - Teknoloji
12 Haziran 2024 - 11:08

Genç Mühendisler TEKNOFEST Kuantum Hackathon yarışmasında buluşuyor

TEKNOFEST, genç mühendis adaylarının motivasyonlarını, hayal güçlerini ve problem çözme yeteneklerini geliştirmek için TEKNOFEST Kuantum Hackathon Yarışması düzenliyor.
Teknoloji - Teknoloji
12 Haziran 2024 - 10:46

BMW, Mercedes ve Volkswagen, Çinli otomobillere 'ek vergi' istemiyor

Avrupa Birliği, Çin menşeili elektrikli araçlara ilave gümrük vergileri uygulamaya hazırlanıyor. BMW, Mercedes ve Volkswagen gibi Avrupalı üreticiler ise, Çin'in misilleme yapma ihtimali nedeniyle bu duruma sıcak bakmadıklarını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
12 Haziran 2024 - 09:49

Elon Musk, OpenAI davasından geri adım attı! 'ChatGPT'li iPhone'ları şirkete sokmam' demişti

Elon Musk, OpenAI ve CEO'su Sam Altman'a açtığı ve şirketin yapay zekayı insanlık yararına değil, kar amacıyla geliştirdiği iddiasını içeren davayı geri çekti.
Teknoloji - Teknoloji
12 Haziran 2024 - 09:11

İnternet alışverişlerinde kart numarası kalkıyor: Mastercard yeni sistemi duyurdu

Mastercard, 2030 yılından itibaren internet alışverişlerinde 16 haneli kart numarası yerine dijital token kullanarak ödeme yapmayı sağlayan yeni sistemi Avrupa'da devreye alacağını duyurdu.
 - Eylülde gökyüzünde şölen var
12 Haziran 2024 - 06:47

Uzayda eylül heyecanı: Büyük gün yaklaşıyor... Hayatımızda sadece tek kez görebileceğiz

Gökbilimciler bugünden eylül ayına kadar gece gökyüzünde "yeni bir yıldızın" görünmesini sabırsızlıkla bekliyor. Bu nadir görülen bir gök olayı. NASA'ya göre, bu muhteşem fenomen yıllardır gerçekleşmeye hazırlanıyor ve insanoğlunun buna hayatta bir kez tanık olma şansı var... 
Teknoloji - Teknoloji
11 Haziran 2024 - 17:31

Ubisoft Forward 2024 etkinliği bitti: Yeni Star Wars, Assassin's Creed Shadows ve dahası...

Ubisoft, "Ubisoft Forward 2024" etkinliğinde oyunseverlere birçok heyecan verici yapım tanıttı. Star Wars Outlaws ve Assassin's Creed Shadows gibi yeni oyunların yanı sıra, Prince of Persia: The Sands of Time'ın yeniden yapımı gibi sürprizler de etkinlikte duyuruldu
Teknoloji - Teknoloji
11 Haziran 2024 - 17:00

Luxeed R7 elektrikli otomobil tanıtıldı: Huawei ve Chery geliştirdi

Huawei, elektrikli otomobil ailesini genişletti. Çinli otomotiv devlerinden Chery ile ortaklık kuran şirket, Luxeed R7 isimli yeni elektrikli otomobilini tanıttı. Peki Luxeed R7 ne özellikler sunuyor? İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
11 Haziran 2024 - 16:02

Adobe, eleştiri yağmuruna tutulan hizmet şartlarını güncelledi

Adobe, Photoshop ve Premiere gibi uygulamalarını kullanan müşterilerden gelen tepkiler üzerine hizmet şartlarını güncelledi. Şirket, içerik sahipliğini ve yapay zeka kullanımını daha açık bir şekilde tanımlamak amacıyla şartlarını yeniden düzenledi.
Teknoloji - Teknoloji
11 Haziran 2024 - 15:05

BMW 520i Sedan, Türkiye'de satışa çıktı: Özellikleri ve fiyatı

BMW, Türkiye'ye özel olarak yeni 520i Sedan modelini tanıttı. Bu model, 1.6 litrelik dört silindirli turbo beslemeli mild-hybrid motorla donatılmış ve 190 beygir güç üretiyor. İşte BMW 520i Sedan fiyatı...
 - İnsanlığı yok etme riski yüzde 70!
11 Haziran 2024 - 14:50

OpenAI çalışanı 'dünya hazır değil' diyerek uyardı: İnsanlığı yok etme riski yüzde 70!

Dev şirket OpenAI içerisinde çalışan bir kişi yapay zekanın insanlığı yok etme ya da feci şekilde zarar verme ihtimalinin yüzde 70 olduğunu söyleyerek uyardı.
Teknoloji - Teknoloji
11 Haziran 2024 - 14:37

Apple'ın yeni uygulama gizleme özelliğine eleştiri: 'Hilecilerin ekmeğine yağ sürüyor'

Apple, iOS 18 ile kullanıcıların iPhone ana ekranındaki uygulamaları gizlemelerine veya kilitlemelerine olanak tanıyan yeni bir özellik duyurdu. Bu özellik, kişisel bilgileri ve hobileri meraklı gözlerden uzak tutmayı amaçlarken, bazı kullanıcılar ise ilişkilerde ve güven konularında sorun doğurabileceğinden endişe ediyor.
Teknoloji - Teknoloji
11 Haziran 2024 - 13:54

Meta, tepki çeken bir karar aldı: Yapay zekayı sizin verilerinizle eğitecek

Meta, Avrupa'daki kullanıcılarının sosyal medya paylaşımlarını yapay zeka modellerini eğitmek için kullanmaya başlayacağını duyurdu. Şirket, özel mesajlar ve 18 yaş altı kullanıcıların içeriklerini hariç tutarak, kamuya açık tüm verilerin kullanılabileceğini belirtti.
Teknoloji - Teknoloji
11 Haziran 2024 - 13:23

Türk bilim insanları, biberde acılığa 'genetik neşter' vurdu!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Bitki Bilimi ve Teknolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirilen devrim niteliğindeki araştırma, biber seven ancak acıyla arası iyi olmayanları sevindirecek.
 - TÜBİTAK Başkanı Mandal'dan tarihi açıklama
11 Haziran 2024 - 11:43

Türkiye'de bir ilk gerçekleşecek... TÜBİTAK Başkanı açıkladı: 'Kimseye muhtaç olmayacağız'

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, 8-15 Temmuz 2024'te Cape Canaveral Uzay Üssü'ndeki SpaceX tesislerinden fırlatılması planlanan Türksat 6A uydusu hakkında açıklama yaptı.
 - İkinci astronotumuz Atasever yurda döndü
11 Haziran 2024 - 11:34

Türkiye'nin ikinci astronotu Atasever yurda döndü! Uzay'da yaşadıklarını bir bir anlattı

Son dakika haberi: Yurda dönen 2. Astronot Cihangir Atasever yaşadığı heyecanlı anları anlattı.
Başa Dön Sona Git