Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
28 Mayıs 2024 - 16:39

PlayStation ile kuran Türk şirket açıkladı: Türk mitolojisini anlatan oyun geliyor

PlayStation resmi iş ortağı olan İstanbul merkezli oyun stüdyosu Shadowfall, Türk mitolojisini anlatan yeni bir oyun üzerinde çalıştığını duyurdu.
 - Ulaştırma Bakanı Uraloğlu açıkladı
28 Mayıs 2024 - 16:09

Bakan Uraloğlu, Türkiye'deki toplam sosyal medya ve internet kullanıcı sayısını açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, "58 milyona yakın insanımız aktif olarak sosyal medya kullanıcısıdır. Dünyada 6,5 saat olan günlük kullanım süresi, ülkemizde yaklaşık 7 saattir." dedi.
Teknoloji - Teknoloji
28 Mayıs 2024 - 15:18

Yapay zeka destekli sera ile çiftçiliğe yeni soluk geldi!

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) öğrencileri, yapay zeka ile kontrol edilen bir sera sistemi geliştirdi. Bu sistem, çiftçilere uzaktan sulama, ısıtma, serinletme ve bitki hastalıklarını tespit etme gibi imkanlar sunuyor.
Teknoloji - Teknoloji
28 Mayıs 2024 - 14:53

Yapay zeka Microsoft Copilot, Telegram platformunda sunuldu

Microsoft, Windows'tan Office'e kadar birçok yerde kullanılabilen Copilot uygulamasını Telegram'a getirdi. Popüler sohbet platformunda artık yapay zeka ile konuşmak mümkün.
Teknoloji - Teknoloji
28 Mayıs 2024 - 14:27

Honor Earbuds X7 tanıtıldı: 40 saat pil ömrü!

Honor, uzun pil ömrü ve yüksek kaliteli ses çıkışı ile dikkat çeken yeni bir kablosuz kulaklık modelini piyasaya sürdü. İşte Earbuds X7 özellikleri ve fiyatı...
Teknoloji - Teknoloji
28 Mayıs 2024 - 13:32

Microsoft, Call of Duty: Black Ops 6 çıktığı gün Game Pass'e gelip gelmeyeceğini açıkladı

Call of Duty: Black Ops 6 hayranlarının dört gözle beklediği o haber geldi: Microsoft'un açıklamasına göre, oyun yayımlandığı gün Xbox Game Pass platformunda oynanabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
28 Mayıs 2024 - 13:18

İnsansız hava araçları ile 'geleneksel tarım'ın ötesine geçildi! Maliyet yüzde 70 düştü

Niğde Teknopark'ta girişimci ve makine mühendisi olan Harun Varol, üreticilerin iş yükünü hafifletmeyi ve maliyetleri düşürmeyi amaçlayan zirai ilaçlama dronları geliştirdi.
Teknoloji - Teknoloji
28 Mayıs 2024 - 12:12

ESA'da çalışıyor, Türkiye'ye dönmek istiyor! 'Milli Uzay Programı başarılı bir çalışma'

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) Uzay Araştırmaları ve Teknoloji Merkezinde koordinatörlük görevini yürüten Dr. Gülin Dede, Türkiye'ye dönerek ülkeyi uzay alanında öne taşıyacak alanlarda çalışmak istediğini belirtti.
 - Fiili atışlı tatbikatta kullanıldı
28 Mayıs 2024 - 11:25

TSK'nın karadaki yenilmez gücü BORAN obüsü, EFES'te tarih yazdı!

BORAN 105mm Havadan Taşınabilir Obüs, EFES-2024 tatbikatı kapsamında tarihe geçen bir hamle yaptı. BORAN, ilk kez fiili atışlı bir tatbikatta kullanıldı.
Teknoloji - Teknoloji
28 Mayıs 2024 - 10:38

Apple, iPad'deki 'ısırılmış elma' logosunda değişikliğe gidiyor

Apple, kullanıcıların iPad'i yatay modda daha fazla kullanmaya başlaması nedeniyle iPad'deki Apple logosunun yönünü değiştirmeyi planlıyor. Haberi, logonun gelecekte yatay olarak konumlandırılacağını belirten Molly Anderson duyurdu.
 - Mayınları tek tek tespit etti
28 Mayıs 2024 - 09:57

ASELSAN'ın YENER'i sahada: Mayınları tek tek tespit etti

ASELSAN tarafından geliştirilen YENER Modern Mayın Tespit Sistemi, 'EFES 2024 Tatbikatı'na damga vurdu.
Teknoloji - Teknoloji
28 Mayıs 2024 - 09:49

Google'ın yapay zekası çıldırdı: Taş yemeyi tavsiye etti

Google'ın "Üretken Arama Deneyimi" (SGE) adlı yapay zeka özeti, hatalı tavsiyeler vermesiyle eleştiriliyor. Bir kullanıcıya, taş yemenin sağlıklıklı olduğunu ve taşı kolay yutmak için dondurma ya da fıstık ezmesiyle karıştırabileceğini söyledi.
Teknoloji - Teknoloji
28 Mayıs 2024 - 09:06

YouTube reklam engelleme özelliğini açanlara bir darbe daha indirdi

YouTube, reklam engelleyici kullanan kullanıcıların videolarını izlemelerini engellemek için yeni bir yöntem uygulamaya başladı. Kullanıcılar, reklam engelleyici aktifken videoların aniden sonuna atladığını bildirdi.
Teknoloji - Teknoloji
28 Mayıs 2024 - 05:58

Kuzey Kore’nin uydu fırlatma denemesi başarısız oldu

Kuzey Kore, yörüngeye keşif uydusu fırlatma denemesinin taşıyıcı roketin havada infilak etmesi nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
27 Mayıs 2024 - 17:27

Çin, 'gösteriş meraklısı' sosyal medya fenomenlerine acımadı!

Çin hükümeti, sosyal medyada gösterişli yaşam tarzlarını sergileyen fenomenlere acımadı! "Çin'in Kim Kardashian'ı" da dahil olmak üzere çok sayıda içerik üreticisinin hesapları tek kalemde yasaklandı.
 - Yapay zeka analiz etti
27 Mayıs 2024 - 16:52

Yapay zeka, erkek ve kadın beyinleri arasındaki 'çarpıcı' farkı buldu

Stanford Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, yapay zeka kullanarak kadın ve erkek beyinleri arasındaki farkları inceledi. Araştırmada, hayal kurma, hafıza ve karar verme süreçlerinden sorumlu alanlarda önemli farklılıklar tespit edildi.
Teknoloji - Teknoloji
27 Mayıs 2024 - 15:56

ChatGPT, programlama ile ilgili soruların yarısından çoğuna yanlış cevap verdi!

ChatGPT'yi günümüzde hemen hemen herkes işinde veya okulunda kullanıyor. Sorulara hızlı, net ve nokta atışı cevaplar vermesi, sohbet botunu cazip kılıyor. Ancak yeni bir araştırma, sistemin o kadar da güvenilir olmayabileceğini akıllara getirdi.
Teknoloji - Teknoloji
27 Mayıs 2024 - 15:03

Tesla'nın trafikte 'araya kaynak' yaptığı anlar viral oldu!

Tesla'nın otonom sürüş sistemi "FSD", bir kavşakta uzun araç kuyruğunu atlayarak öne geçti ve sola dönüş yaptı. Bu manevra, sosyal medyada kısa sürede viral oldu.
 - "Ortaklık için hazırız" mesajı!
27 Mayıs 2024 - 14:23

Türkiye'nin uzay çalışmalarındaki başarısı Japonya'nın dikkatini çekti! 'Ortaklık için hazırız'

Türkiye'nin uzay alanındaki yükselişi, Japonya'nın dikkatini çekiyor. Japon Ispace şirketinden Urata Masayuki, Ay projelerine olan ilginin arttığını ve Asya Pasifik bölgesindeki yatırımların hızla artmasını beklediklerini belirterek, Türkiye'nin bu alandaki başarısına dikkati çekti.
Teknoloji - Teknoloji
27 Mayıs 2024 - 13:53

iPhone 16 Pro ile iPhone 15 Pro yan yana geldi

iPhone 16 serisinin tanıtım lansmanı eylül ayında yapılacak. Sızdırılan görsele göre, iPhone 16 Pro, 6.3 inçlik ekranı, yeni Capture Düğmesi ve daha büyük kamera sensörü ile iPhone 15 Pro'dan farklılık gösterecek.
Başa Dön Sona Git