Tgrt Haber
 - KAAN ile yurt dışında ilke imza atılıyor
05 Nisan 2024 - 14:47

KAAN ile yurt dışında ilke imza atılıyor! TUSAŞ'ın yeni teknolojisi için masaya oturdular

Yerli platformlar KAAN ve HÜRJET gibi askeri projjelere iniş takımları ve alt sistemleri geliştiren TAAC Havacılık Teknolojileri, Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük savunma ve havacılık şirketleri grubu EDGE ile anlaşarak bir ilke imza attı.
Teknoloji - Teknoloji
05 Nisan 2024 - 14:28

Netflix'in ardından Disney+, şifre paylaşım yasağı için tarih verdi

Disney+, şifre paylaşımını engelleyen kurallarını yürürlüğe koyacağı tarihi açıkladı. Artık abonelerden ek ücret talep edecek.
Teknoloji - Teknoloji
05 Nisan 2024 - 13:50

Ford'dan hayranlarını üzecek karar! Beklenen iki modeli erteledi

ABD'li otomotiv devi Ford, üzerinde çalıştığı iki modeli: bir tanesi elektrikli pick-up diğeri de üç sıra koltuklu elektrikli SUV'sini ertelediğini duyurdu. Alınan kararın sebebini de açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
05 Nisan 2024 - 13:20

Söylenti değil gerçekmiş: Kırmızı besinlerin kana faydası kanıtlandı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Teknokent’te çalışmalarını sürdüren Karya Farma HBX AR-GE (BAP) Bilimsel Araştırmalar Projeleri bu kez kırmızı pancar, kırmızı havuç ve kırmızı soğan üçlüsünü ele aldı. Çalışmada 'kırmızı güç' kanıtlandı.
Teknoloji - Teknoloji
05 Nisan 2024 - 11:55

Android 15'te sinir bozucu özellik geliyor! Kapatsanız bile kendiliğinden açılacak

Google, ilk 'geliştirici önizleme sürümünü' geçtiğimiz günlerde yayınladığı Android 15 sürümünü mayıs ayında duyuracak. Sahip olacağı özellikleri birer birer ortaya çıkan Android 15'te şarjın hızlı tükenmesine yol açacak bir özellik yer alacak.
Teknoloji - Teknoloji
05 Nisan 2024 - 11:15

Apple'ın merakla beklenen akıllı telefonu bir kez daha ertelendi

Apple'ın uzun zamandır beklenen ve sürekli olarak çıkış tarihi sızıntıları ile gündemde duran katlanabilir iPhone projesi, defalarca kez ertelendikten sonra yine hayranlarını hayal kırıklığına uğratacak bir haberle gündeme geldi.
Teknoloji - Teknoloji
05 Nisan 2024 - 10:53

OpenAI Sora ile üretilen ilk müzik videosu paylaşıldı

OpenAI'nin yapay zeka aracı Sora, müzisyen August Kamp'ın "Worldweight" şarkısı için "gerçekte hiç var olmayan" görüntülerle bir müzik klibi üretti.
Teknoloji - Teknoloji
05 Nisan 2024 - 10:25

Call of Duty: Modern Warfare 3 ücretsiz oldu: Nasıl alınır?

Call of Duty'nin en sevilen serilerinden bir tanesi olan Modern Warfare'nin son oyunu ücretsiz oldu. Call of Duty: Modern Warfare 3 nasıl ücretsiz oynanır? İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
05 Nisan 2024 - 09:54

Apple'da operasyon başladı: Yüzlerce personel işten çıkarıldı

Apple, elektrikli otomobil ve ekran geliştirme projeleri üzerinde görev yapan çalışanlarını toplam 600 çalışanını işten çıkardı.
Teknoloji - Teknoloji
05 Nisan 2024 - 09:16

Uygun fiyatlı Galaxy S24 FE çıkış tarihi sızdırıldı

Samsung Galaxy S24 serisine uygun fiyatlı bir model olarak eklenecek yeni akıllı telefon Galaxy S24 FE'den önemli bir haber geldi. Cihazın çıkış tarihi sızdırıldı.
Teknoloji - Teknoloji
04 Nisan 2024 - 19:31

iPhone pil sağlığı menüsü özelliği iPad'e Mayıs'ta geliyor

Apple'ın yeni güncellemesiyle iPad kullanıcıları artık pil sağlığına dair detaylı bilgilere ulaşabilecek. İşte, beklenen özellikle ilgili detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
04 Nisan 2024 - 16:33

Belediyenin yapay zeka asistanından bir garip tavsiye

New York Belediyesi tarafından sunulan yapay zeka sohbet robotunun, kullanıcılarına şehrin yasalarıyla çelişen bazı tavsiyelerde bulunduğu tespit edildi.
Teknoloji - Teknoloji
04 Nisan 2024 - 15:16

Oppo, ColorOS 14 güncellemesi alacak cihazlarını açıkladı

Oppo, Nisan 2024'te bir dizi akıllı telefon modeli için ColorOS 14 güncellemesini sunmaya hazırlanıyor. Çinli marka son yaptığı açıklamayla listeyi paylaştı.
Teknoloji - Teknoloji
04 Nisan 2024 - 14:52

SEO Vibes İstanbul etkinliği 18 Nisan’da gerçekleşecek

Dijital dünyanın önde gelen isimlerini ve en yeni trendleri bir araya getiren SEO Vibes on Tour, etkinlik serisinin yeni durağı olarak İstanbul’u seçti.
Teknoloji - Teknoloji
04 Nisan 2024 - 14:56

Facebook, video oynatıcısını TikTok'a benzetti! Çok büyük bir farkı var

Facebook, yeni güncellenmiş mobil video oynatıcısıyla dikey ve yatay video formatlarını destekleyerek TikTok'a benzer bir deneyimi kullanıcılarına sundu.
Teknoloji - Teknoloji
04 Nisan 2024 - 14:28

Steam'de 2 bin TL: Epic Games popüler iki oyunu ücretsiz yaptı

Genellikle her hafta bir tane ücretsiz oyun veren Epic Games bu hafta çıtayı yükselterek Steam'deki değeri 2 bin TL'yi bulan iki oyunu bedava yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
04 Nisan 2024 - 13:45

Ay’da off-road zamanı: Araçları üretecek firmalar belli oldu

NASA, Artemis programı kapsamında Ay'a gidecek astronotlar için keşif araçlarını geliştirecek aday şirketler belirlendi. Bu araçlar, Ay'ın güney kutup bölgesindeki zorlu koşullara dayanabilecek kabiliyette olması gerekiyor.
Teknoloji - Teknoloji
04 Nisan 2024 - 12:54

GTA San Andreas'taki 20 yıllık 'tüyler ürperten' gizem çözüldü

Pek çok gizemli olaya ev sahipliği yapan GTA: San Andreas'taki şimdiye kadar nedeni bilinmeyen bir olay açıklığa kavuşturuldu. Uçaklar neden aniden kafamıza düşüyor?
Teknoloji - Teknoloji
04 Nisan 2024 - 12:12

ChatGPT'den daha iyi! Apple'ın yeni yapay zekası tanıtıldı

Apple araştırmacıları, ReALM adlı yapay zeka sistemini tanıttı. Sesli asistanların referans çözümleme ve kullanıcıyla daha doğal etkileşim kurma yeteneklerini geliştiren bu sistemin Siri'de etkili bir şekilde kullanılması bekleniyor.
Teknoloji - Teknoloji
04 Nisan 2024 - 11:41

Tayvan depremi iPhone fabrikasına kontak kapattırdı! Son durumu açıklandı

Tayvan'da meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem, dünyanın en büyük çip üreticisi TSMC'yi etkilese de şirket kritik ekipmanlarında herhangi bir hasar olmadığını belirterek üretime yeniden başladı.
Başa Dön Sona Git