Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
22 Mart 2024 - 10:48

YouTube, akıllı TV'lerdeki sevilen özelliği telefonlara getirdi

Google, YouTube TV uygulamasında bulunan "Çoklu görünüm" desteğini iPhone ve iPad kullanıcılarına sunmaya başladı. Çok yakında Android kullanıcılarına da gelecek bu özellik, aynı anda birden fazla videonun izlenmesini sağlıyor.
Teknoloji - Teknoloji
22 Mart 2024 - 10:18

Apple'ın başı fena dertte! Tarihin en kapsamlı davası açıldı

ABD Adalet Bakanlığı ile 16 eyalet ve bölge başsavcısı, Apple'a dava açtı. Şirketin kısa mesajlardan mobil ödemelere kadar her şeye zarar veren karmaşık bir sözleşme şartları ağı kullanarak akıllı telefon pazarlarını yasadışı bir şekilde tekeline aldığı iddia ediliyor.
Teknoloji - Teknoloji
22 Mart 2024 - 09:36

Yapay zekada ilk... Dört gözle beklenen yasa onaylandı

ABD'nin Tennessee eyaletinde, sanatçıları yapay zeka tarafından taklit edilmekten korumayı amaçlayan "ELVIS Yasasını (Benzerlik, Ses ve Görüntü Güvenliğinin Sağlanması Yasası)" resmen onaylandı.
Teknoloji - Teknoloji
22 Mart 2024 - 09:08

Android 15'in yeni güncellemesi çıktı: Katlanabilir cihazlar için önemli gelişme

Google, Android 15 Geliştirici Önizleme 2 sürümünü yayınladı. Kullanıcılardan ziyade daha çok uygulama geliştiricilerine hitap eden bu sürüm, Android 15'teki özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmemizi sağladı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2024 - 15:48

KIZILELMA ve ANKA-III'e güç verecek: Türkiye'nin ilk askeri uçak motoru testten geçti

Geliştirilerek Bayraktar KIZILELMA ve TUSAŞ ANKA-III'e güç verecek olan, Türkiye'nin ilk askeri turbofan motoru TEI-TF6000 başarıyla ateşlendi.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2024 - 15:28

Google, dünyadaki en büyük sorunlardan birine yapay zekayla çözüm getirdi

Google, yapay zeka destekli sel tahmin teknolojisi kullanarak dünya çapında sel riski taşıyan bölgelerdeki insanlara erken uyarı sağlayarak, 80 ülkede yaklaşık 460 milyon insanı kapsayan bir sel uyarı ağı oluşturdu. Sonuçlar oldukça umut verici.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2024 - 14:43

Call of Duty: Warzone Mobile açıldı: Nasıl indirilir ve özellikleri neler?

Activision'un uzun zamandır merakla beklenen Call of Duty: Warzone Mobile oyunu iPhone, iPad ve Android kullanıcılarının beğenisine sunuldu. Peki COD: Warzone Mobile nasıl indirilir?
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2024 - 14:29

AMD, FSR 3.1 güncellemesini duyurdu: Oyunlarda kaliteyi arşa çıkardı

AMD, oyunlarda kare hızlarını optimize ederek kaliteyi artıran ve kare üretiminin diğer yükseltme çözümleriyle birlikte çalışmasını sağlayan FSR 3.1 güncellemesini duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2024 - 12:28

Ortalık karıştı: Apple - Epic Games davasına teknoloji devleri katıldı

Apple ile Epic Games arasındaki "komisyon" krizinde yeni aşamaya geçildi. Meta, X, Match Group ve Microsoft ortak bir bildiri yayınlayarak Epic Games'in yanında saf tuttuklarını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2024 - 11:33

ABD kara listeyi genişletiyor: 4 Çinli çip şirketine daha ambargo yolda

ABD, 4 Çinli şirketi daha kara listeye eklemeye hazırlanıyor. Huawei ile bağlantılı olduğu belirtilen şirketlerin arasında bellek üreticisi ChangXin Memory Technologies de bulunuyor.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2024 - 11:05

Yeni ücretsiz Epic Games oyunları belli oldu

Haftanın Epic Games ücretsiz oyunu belli oldu. Platform iki adet popüler oyunu: Call of the Wild: The Angler ve Invincible Presents: Atom Eve'yi bir hafta süreyle ücretsiz dağıtma kararı aldı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2024 - 10:35

Sora'dan sonra sıra GPT-5'te... Çıkış tarihi sızdırıldı

ChatGPT ile yapay zeka alanında çığır açan OpenAI, GPT-5 sürümünü yayınlamaya hazırlanıyor. Sam Altman tarafından da birçok kez dillendirilen modelin çıkış tarihi ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2024 - 09:53

Elon Musk tarihi anları paylaştı: Beyin çipi takılan hasta 'düşünerek' satranç oynadı

Neuralink'in sahibi Elon Musk, beyin çipi implant edilen felçli hastanın düşünce gücüyle bilgisayar faresi kontrol edebildiğini açıkladı ve hastanın satranç oynadığı bir canlı yayın gerçekleştirdi.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2024 - 09:26

Otomobil devi 116 bini aşkın aracını geri çağırıyor

Mercedes-Benz, yolcu koltuğunun altındaki 48 volt toprak bağlantısının düzgün şekilde sabitlenmediği ve bunun da yangın riski oluşturabileceği gerekçesiyle 116 binden fazla aracını geri çağırma kararı aldı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2024 - 09:03

Bayraktar TB3'te 23. test tamam: ASELSAN CATS ile 9 saat havada kaldı

Baykar'ın özgün olarak geliştirdiği Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) Bayraktar TB3, sona yaklaşıyor. "Türk Havacılığının Altın Çağı" notuyla paylaşılan yeni duyuruda TB3'ün 23. test uçuşunu başarıyla tamamladığı aktarıldı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Mart 2024 - 16:22

PlayStation 5 Pro sızdırıldı, Sony 'sürpriz bozanı' bulmak için harekete geçti

Sony'nin PlayStation 5 Pro'nun varlığı henüz resmi olarak doğrulanmamış olsa da, sızıntılara göre yeni konsolun daha yüksek saat hızlarına ve hızlı RAM'e sahip olması bekleniyor. Şirket cihazı sızdıranı bulmak için araştırma başlattı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Mart 2024 - 15:21

Elektrikli aracı olanlar dikkat! Bataryaya sakın bunu yapmayın

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, elektrikli otomobillerde çıkan batarya kaynaklı yangına su ile müdahale edilmemesi gerektiğini bildirdi.
Teknoloji - Teknoloji
20 Mart 2024 - 14:27

Fransa'dan Google'a dev ceza

Fransa Rekabet Kurumu, Google'a, yapay zeka destekli sohbet robotu Bard'ı medya yayıncılarının içerikleriyle "habersiz bir şekilde" eğittiği gerekçesiyle 250 milyon euro para cezası verdi.
Teknoloji - Teknoloji
20 Mart 2024 - 14:03

Alper Gezeravcı uzaydan çektiği Silifke fotoğraflarını paylaştı, sosyal medyada beğeni yağdı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndayken (ISS) çektiği Silifke fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı.
 - Bilim insanları dünyaya tarih verdi!
20 Mart 2024 - 13:53

Bilim insanları dünyaya tarih verdi! Büyük yıldız patlaması olacak, 1 hafta görülecek

Dünyada ve gezegende araştırmalarını sürdüren bilim insanları eylüle kadar yeni bir yıldız patlamasının yaşanacağını bekliyor.
Başa Dön Sona Git