Silivri sahilinde deniz suyu yaklaşık 100 metre kadar geri çekildi. Bu durum, kıyı şeridinde kumların su yüzeyine çıkmasına neden olarak küçük adacıklar oluşmasına yol açtı. Çevrede yaşayanlar, alışılmadık manzarayı endişeyle karşıladı.
Konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İklim Bilimi ve Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, bölgedeki su seviyesindeki değişimin poyrazın etkisiyle gerçekleştiğini belirtti. Toros, "Rüzgarlar, deniz seviyesini ciddi şekilde etkileyebilir. Özellikle güçlü ve uzun süreli esen rüzgarlar, suyu açık denize doğru çekerek kıyılardaki seviyeyi düşürebilir. Aynı şekilde, rüzgarın yönüne bağlı olarak bazı bölgelerde suyun yükselmesine neden olabilir. Kuzeydoğudan esen rüzgarlar, Silivri'deki suyu alıp Bandırma kıyılarına doğru taşıyor. Muhtemelen Bandırma'da su seviyesinde yükselme gözlenmiştir" dedi.
Bu tür olayların kıyı bölgelerinde zaman zaman yaşandığını vurgulayan Toros, "Bu, gelgit kaynaklı bir durum değil. Rüzgarın uzun süre aynı yönde esmesiyle ortaya çıkan doğal bir süreç. Endişe edilmesine gerek yok" ifadelerini kullandı.
Bölgede rüzgarın etkisini çarşamba gününe kadar sürdüreceği tahmin edilirken, deniz suyunun çekildiği alan havadan dron kamerasıyla kaydedildi.