Tgrt Haber

70 yaşında 3 bin kilometre bisiklet sürdü, Türkiye'de durdu! Hedefi Gürcistan'dan tekrar Avrupa

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
01 Ekim 2022 12:37 - Güncelleme : 01 Ekim 2022 12:44
70 yaşında 3 bin kilometre bisiklet sürdü, Türkiye'de durdu! Hedefi Gürcistan'dan tekrar Avrupa

70 yaşındaki Dmitry Rudanovskıy, İtalya’nın başkenti Roma’dan Gürcistan’a ulaşmak için bisikletiyle yola çıktı. Rudanovskıy, Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde doğal güzellikleri keşfetmek için mola verdi. 3 bin kilometre pedal çeviren Rudanovskıy, Gürcistan’a ulaştıktan sonra uçakla İtalya’ya dönmeyi hedefliyor.

İtalya’nın başkenti Roma’da yaşayan 70 yaşındaki Dmitry Rudanovskıy, bisikleti ile Gürcistan​'a gitmek için seyahate çıktı.

Slovenya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk ve Yunanistan'ı geçen Rudanovskıy, Türkiye​'ye geldi. Türkiye yolculuğunda Kastamonu’ya ulaşan Rudanovskıy, gezmek, insanlarla tanışmak ve doğal güzellikleri keşfetmek için Hanönü ilçesinde mola verdi.

3 BİN KM SÜRDÜ

Yolculuğa başladıktan sonra 3 bin kilometre pedal çevirdiğini anlatan Rudanovskıy, amacının insanları ve kültürleri tanımak olduğunu belirterek, "Hedefim Gürcistan’a kadar gitmek. Şu ana kadar 3 bin kilometre bisiklet​ sürdüm. Yolculuk esnasında bazı zorluklar yaşıyorum. Ama bu yolculuğu tamamlamak istiyorum" dedi.

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde verdiği molayı tamamlayan Rudanovskıy, Sinop'a ulaşmak için yola çıktı.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...