Tgrt Haber

1 milyon dolarlık kripto vurgunu

01 Haziran 2021 11:46
1 milyon dolarlık kripto vurgunu

İzmir’de piyasa değeri 1 milyon dolar olan kripto para dolandırıcılığı yapan 3 şüpheli, polis ekiplerinin teknik ve fiziki takip sonucu yakalandı.

İzmir’de piyasa değeri 1 milyon dolar olan kripto para dolandırıcılığı yapan 3 şüpheli, polis ekiplerinin teknik ve fiziki takip sonucu yakalandı. İzmir’de kripto para dolandırıcılığı yaptığı tespit edilen 3 kişi, polis ekipleri tarafında fiziki ve teknik takip altına alındı. Şüpheliler gerçek kripto para firmasının internet sitesine çok yakın URL adresleri ile sahte site oluşturdukları belirlendi.

TEKNİK DESTEK YALANIYLA DOLANDIRICILIK

Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, şüphelilerin ele geçirdikleri kişisel bilgilerle müşterileri telefonla arayarak, kripto para firmasından teknik destek amacıyla ulaştıkları, elde edilen bilgiler doğrultusunda müşterilerin hesaplarını boşalttıkları belirlendi. Öte yandan şüphelilerin, suçtan elde ettikleri kripto paraları izlerini kaybettirmek amacıyla çok sayıda cüzdan değiştirdikten sonra kendilerine ait kripto para hesapları ve banka hesaplarına aktardıkları da tespit edildi.

3 ŞÜPHELİDEN 1'İ TUTUKLANDI

Sahte olan siteyi internet arama motorunda üst sıralara çıkarıp, müşterilerin kullanıcı bilgilerini elde ettikleri tespit edildi.Şüphelilerin, mağdur İ.K’den elde ettikleri 15 Bitcoin’in geçen ekim ayında 1 milyon dolar değerinde olduğu belirlendi. 8 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu kimlikleri belirlenen 3 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 şüpheliden 1’i tutuklandı. Diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...