Tgrt Haber

30 yıllık usta kebapçı uyardı. Herkes aynı hatayı yapıyor. Kanser riski var...

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İHA
27 Haziran 2023 09:42 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 10:13

Adana'nın ünlü kebapçısı Cihangir Korkmaz, Kurban Bayramı'nda mangal yapacaklara önemli ipuçları verdi. Mangal kömürü kullananlar için de ciddi bir kanser riskine işaret etti.

Kurban Bayramı öncesi, kebabın başkenti olarak bilinen Adana'nın bu alandaki en ünlü isimlerinden Cihangir Korkmaz,  kurban eti ile mangal yapacaklara işin püf noktasını anlattı.  1995 yılından bu yana 30 yıla yaklaşan deneyimiyle et konusunda bildiklerini aktaran Korkmaz, mangal kömürü kullanımı konusunda da ciddi bir tehlikeye parmak bastı.

İhlas Haber Ajansı'na konuşan Korkmaz, ilk günkü etle Adana Kebap yapılmasının lezzetli olmayacağını ifade etti. Kurban etinin ilk olarak 3-4 saat dışarıda bekletilerek dinlendirilmesi gerektiğini belirten Korkmaz, "Kurban kesilirken yakılan mangal gelenekler için önemli. Ancak tüketim açısından uygun değil. Kurban eti​ kesildikten sonra 3-4 saat boyunca güzelce oda sıcaklığında bekletilmeli. Ardından yağlı kağıda sarılan et 1 gün buzdolabında bekletilmeli. 1 gün sonra et istenildiği şekilde tüketilmeli” diye konuştu.

30 yıllık usta kebapçı uyardı. Herkes aynı hatayı yapıyor. Kanser riski var...

İLK GÜNÜN MENÜSÜ KAVURMA

İlk gün yapılan mangalın lezzet açısından uygun olmadığına da dikkat çeken Korkmaz, “İlk gün kavurma yapılmalı. Bayramın ikinci günü Adana Kebap yapılmalı. Uygun bir Adana Kebap için ise doğru orantılar kullanılmalı. Ete uygun miktarda kuyruk yağı konulmalı ve kırmızı kök biber ile tuz eklenip avcar yapılmalı. Adana Kebap’ın içerisine başka bir şey konmaz” dedi.

MANGAL KÖMÜRÜ İYİ YANMALI

Korkmaz, mangal kömürüne dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek, “İyi yanmayan mangal kömürü is yapar ve bu is ete yansır. Ayrıca iyi yanmayan kömür kanser başta olmak üzere birçok rahatsızlığa da neden olur. O nedenle mangal kömürünün iyi yanmasına vatandaşlar dikkat etmeli” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf kaynağı: İhlas Haber Ajansı

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...