Tgrt Haber

6'ncı kattan düştü, iyileşince Müslüman oldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Ocak 2023 10:50 - Güncelleme : 19 Ocak 2023 11:02

Oturduğu aparmanın 6'ncı katından düşerek ağır yaralanan ve doktorların yaşamasının 'imkansız' olarak gördüğü Gürcistanlı Irma Shakıashvılı, iyileşince kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldu.

Oturduğu apartmanın 6'ncı katından düştükten sonra ağır yaralanan ve doktorların yaşamasını 'imkansız' olarak gördüğü Gürcistanlı Irma Shakıashvılı, iyileştikten sonra hastaneden çıkınca Müslüman​ olacağım diye 'Allah’a söz verdim' dediğini söyledi. Hastaneden çıktıktan sonra Müslüman olmak istediğini belirterek Kayseri​ İl Müftülüğüne başvuran Shakıashvılı İl Müftülüğünde düzenlenen merasimde kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldu.

"RABB'İM İMAN VE TESLİMİYETİNİ KABUL ETSİN"

İl Müftülüğü personeli İshak Alas’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde, İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı, Shakıashvılı’ye İslam dininin temel esasları ile ilgili bilgiler vererek, "İslam dinini tercih eden hanımefendiyi tebrik ediyorum. Araştırarak ve öğrenerek Müslüman olmaya karar vermiş. Rabb'im iman ve teslimiyetini kabul etsin" dedi.

6'ncı kattan düştü, iyileşince Müslüman oldu

IRMA 'LALE' İSMİNİ ALDI

Daha sonra şahitler huzurunda kelimeişehadet getirerek Müslüman olan Irma Shakıashvılı, "Lale” ismini aldı. Müslüman olma hikayesini anlatan Irma Shakıashvılı, "6. kattan düşerek büyük bir kaza​ atlattım. Hastanede doktorlar yaşamamın imkansız olduğunu söyledi. Ben de hastaneden çıkınca Müslüman olacağım diye Allah’a söz verdim. Kısmet bu güne imiş. Elhamdülillah Müslüman oldum" dedi.

İl Müftü Yardımcısı Sarı, yaptığı duanın ardından Irma Shakıashvılı’yi tebrik ederek ihtida belgesi verdi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları'ndan çeşitli kitaplar hediye etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...