Tgrt Haber

7 yılda 120 köy gezip çocuklara müzik sevgisini aşıladı: Köylerimize borcumuz var

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Kasım 2023 19:47 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 19:53
7 yılda 120 köy gezip çocuklara müzik sevgisini aşıladı: Köylerimize borcumuz var

Ağrı’da bir müzik öğretmeni, köy çocuklarını müzikle buluşturuyor. Otomobiliyle 7 yılda 120 köyü gezip çocuklara müzik sevgisini aşılayan öğretmen binlerce çocuğun yüreğine dokundu.

Ağrı’nın Tutak​ ilçesinde Mehmet Şükrü Balcı Anadolu Lisesinde görev yapan Mersinli müzik öğretmeni Mehmet Günay Eser, köy köy gezerek öğrencilere müzik enstrümanlarını tanıtıyor. Eser, köy çocuklarını müzikle buluşturmak için ders saatinin olmadığı zamanlarda yanına aldığı enstrümanlarla yola koyuluyor.

UTTAN MANDOLİNE...

Otomobiliyle köylere giderek çocuklarla buluşan Eser, okullardaki çocuklara hem müzik enstrümanlarını tanıtıyor hem de türküler söyleyerek güzel vakit geçirmelerini sağlıyor. Genç öğretmen Eser, ut, sipsi, mandolin ve kaval gibi enstrümanları çocuklara göstererek asırlık müzik aletlerini tanımalarını sağlıyor.

İLÇE HALKININ SEMPATİSİNİ KAZANDI

Bir tarafta çocukların hayatlarına kalplere dokunmak için projeler yazan öğretmen Eser’i Tutak İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmi Karaoğlan tarafından özveri ve fedakar çalışmalarından dolayı ilçe proje koordinatörlüğüne görevlendirildi. Öğrencilerin umut ışığı olmak ve meslektaşlarına yönelik projeler yazan öğretmen Eser, ilçe halkının sempatisini kazandı.

Müzik öğretmeni Mehmet Günay Eser, öğrencilerin sempatisini kazanıyor.

“BORCUMU ÖDEMEYE ÇALIŞIYORUM”

Eser, yaptığı açıklamada, “Köy Çocukları Geleneksel Çalgılarla Tanışıyor” projem ile, Anadolu’nun farklı köylerini geziyorum. Gittiğim köylerde bulunan çocukları geleneksel çalgılarımız ve evrensel çalgılarla tanıştırıyor, mini köy konserleri gerçekleştiriyorum. Köylerde yaşayan çocuklarımızın büyük çoğunluğu hayatında ilk kez çalgılarla tanışıyor. Tellere dokunuyor, çalgıları ellerine alıyor ve seslerini duyuyor. Bu hem onlar, hem benim için büyük bir deneyim. Gittiğim köylerde sadece bir şeyler öğretmiyor, aynı zamanda köy çocuklarından da bir şeyler öğreniyorum. Köyde doğmuş biri olarak ülkemizin köylerine büyük bir borcumuz olduğunu düşünüyorum. Ben borcumu bu şekilde ödemeye çalışıyorum.” dedi.

TAKDİRLE KARŞILANDI

Eser’in bu örnek davranışı, hem meslektaşları hem de öğrencileri tarafından takdirle karşılandı. Tutak İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmi Karaoğlan, Eser’in ilçeye büyük katkılar sağladığını belirterek, “Mehmet Günay Eser öğretmenimiz, ilçemizde görev yaptığı süre boyunca çok başarılı çalışmalara imza attı. Köy köy gezerek çocuklarımıza müzik sevgisini aşıladı. Kendisi ilçemizin proje koordinatörü olarak da görev yapıyor. Kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...