Tgrt Haber

İŞKUR’dan yeni karar: 9 ayda 5 günden fazla hastalananlar işten çıkarılacak

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: Haber Türk
30 May 2022 11:10 - Güncelleme : 30 May 2022 11:19
İŞKUR’dan yeni karar: 9 ayda 5 günden fazla hastalananlar işten çıkarılacak

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemede, İŞKUR’un toplum yararına programlarına (TYP) katılan kişilerin ücretsiz izin hakkı 9 ayda 5 güne düşürüldü. Buna göre, 5 günden uzun süre ücretsiz izin alan kişiler programdan çıkarılacak.

Türkiye İş Kurumu’nun toplum yararına programlarına katılan kişiler için yeni düzenlemeler yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan düzenlemede, İŞKUR’un toplum yararına programlarında 14 gün olan ücretsiz izin hakkı 5 güne düşürüldü.

Haber Türk’ün haberine göre, uzun süredir işsiz olan ve istihdamında zorluk çekilen kişilerin çalışma alışkanlığı ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek için geçici işlerde çalıştırılmalarını amaçlayan, Türkiye İş Kurumu​ (İŞKUR) tarafından hazırlanan Toplum Yararına Programların Yürütülmesine İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlandı.

EVLENME, DOĞUM, HASTALIK, VEFAT…

Programda ücretsiz izin süresi daha önce 14 gün iken, yeni yönetmelik ile 5 güne indirildi. Sağlık sorunları, evlenme, doğum ve birinci derece hısımlarının vefatı ve benzeri durumlar da 5 günlük ücretsiz izin kapsamında değerlendirilecek. 5510 Sayılı Kanuna göre iş kazası ve meslek hastalığı kapsamına giren sağlık sorunları hariç, herhangi bir nedenle 5 günlük izin süresinin aşılması halinde ilişikleri kesilerek programdan çıkartılacaklar. Bu durumda, hastalanmaları halinde en geç 5 gün içinde iyileşemezlerse geçici de olsa para kazanabildikleri işlerini kaybedecekler.

72 BİN KİŞİYE İSTİHDAM​ SAĞLANDI

İlk defa 2008 krizinden sonra uygulanmaya başlayan toplum yararına program (TYP) kapsamında, İŞKUR​, söz konusu kişilerin çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işleri yapılması, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma, park düzenlemesi, erozyonu önleme çalışmaları gibi işlerde istihdam edilmelerini sağlıyor.

Bu şekilde istihdam edilen işçi sayısı bazı yıllarda 500 bine ulaşırken 2021 yılında ise 72 bin kişi istihdam edildi.

Kaynak: Haber Türk
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Vatandaş30 Mayıs 2022 18:09

Boş verin iş bulmayı. Çalışanı da bir bahaneyle çıkarın. Vah Türkiye Vah

İsimsiz30 Mayıs 2022 14:07

Peki diyelim hastalık önemli kalp krizi geçirdik 9 ay da 5 ve ya altı defa ne olacak havalar sıcak ve virüs bitmedi korana ya yakalandık yada bilinmeyen bir hastalık. Çıktı o zaman ne yapacaz karar doğru değil bizim doğal hakkımız elimizden alınıyor ve kim alıyor devlet

Adaletsiz30 Mayıs 2022 13:15

Nasıl bir karar bu ya

Nikaw30 Mayıs 2022 12:16

DEVLET BUNU YAPARSA OZEL SEKTOR NELER YAPMAZ

Sonraki Haber Yükleniyor...