Tgrt Haber

Haberler peş peşe geldi 9 ilde eğitime kar engeli

04 Mart 2022 16:19 - Güncelleme : 04 Mart 2022 16:27
Haberler peş peşe geldi 9 ilde eğitime kar engeli

Olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi. Valiliklerden tatil haberleri peş peşe geldi. İşte Türkiye'de okulların tatil edildiği il ve ilçeler...

Ülke genelini etkisi altına alan soğuk havalar yerini kar yağışına bırakmasının ardından birçok il ve ilçeden kar tatili haberleri gelmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı olacağı konusunda uyarılarda bulunmuştu. Birkaç gündür etili olan kar yağışı sonrası bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.

ARDAHAN

Ardahan'ın tüm ilçelerinde yoğun kar ve tipi nedeniyle eğitim öğretime bugün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, il genelinde yoğun kar yağışı ve tipinin ulaşımı aksattığını kaydetti.

Kar ve tipi nedeniyle tüm ilçelerde eğitime bugün ara verildiğini kaydeden Bulut, "İl merkezi hariç Hanak, Damal, Çıldır, Posof ve Göle ilçelerimizde eğitime bugün ara verildi." dedi.

VAN

Van'ın Başkale ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Başkale Kaymakamlığından yapılan açıklamada, kar yağışının ilçe genelinde etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, 4 Mart Cuma ilçe genelindeki ilk ve orta dereceli tüm eğitim öğretim kurumlarının yoğun kar ve tipi nedeniyle tatil edildiği bildirildi.

KARS

Yüksek kesimlerde kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Kars’ta Sarıkamış ve Susuz ilçelerinde olumuz hava koşullarından dolayı okullar 1 gün tatil edildi.

Haberler peş peşe geldi 9 ilde eğitime kar engeli

BİTLİS

Bitlis merkez ile Mutki Tatvan ve Hizan ilçelerinde, kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle il merkezi ile Tatvan, Mutki ve Hizan'daki tüm eğitim kurumlarında, eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği söylendi.

KONYA

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar Konya'nın 11 ilçesinde tamamen, 6 ilçesinde kısmen tatil edildi.

İlçe hıfzıssıhha kurulları tarafından alınan kararlara göre, Ahırlı, Derbent, Derebucak, Hüyük, Ilgın, Beyşehir, Yunak, Doğanhisar, Tuzlukçu, Halkapınar, Akşehir'de tüm ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde 4 Mart Cuma günü uzaktan eğitim yapılacak.

Sarayönü ilçesinde taşımalı eğitim ile Kadıoğlu, Çeşmelisebil, Gözlü, Yenicekaya, Özkent ve Gözlü Tigem mahallelerinde de yüz yüze eğitime ara verildi.

Cihanbeyli ilçesinde ise Kandil Şehit Ersan Şeker İlkokulu, Büyükbeşkavak İlkokulu, Çimen İlkokulu, Çölköy İlkokulu, Kandil Mesleki ve Teknit Anadolu Lisesi, Küçükbeşkavak İlkokulu, Kelhasan İlkokulu, Kuşça İlkokulu, Çimen Konak Yaylası İlkokulu yüz yüze eğitime ara verildiği bildirildi.

Altınekin ilçesinde taşımalı eğitim ile Oğuzeli, Akıncılar, Dedeler, Sarnıç, Yenice ve Kocyaka mahallelerinde, Bozkır ve Ereğli İlçesinde taşımalı eğitim gören öğrencilere, Kadınhanı İlçe merkezinde bulunan okullar ile Osmancık, Atlantı, Kolukısa, Hacımehmetli ve Pusat mahallelerinde bulunan okullar hariç diğer okullarda yüz yüze eğitime ara verildi.

ISPARTA

Isparta'da kar yağışı nedeniyle eğitime verilen ara bugün de sürecek. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar, buzlanma ve soğuk havanın yarın da etkisini sürdüreceği bildirildi.

Valiliğin açıklamasında "4 Mart Cuma günü Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm kademe okullar, özel anaokulları, özel eğitim, rehabilitasyon merkezleri, muhtelif kurslar, motorlu sürücü kursları, uygulama eğitim merkezleri, okullarda devam eden destekleme ve yetiştirme kursları faaliyetlerine ara verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Haberler peş peşe geldi 9 ilde eğitime kar engeli

GİRESUN

Giresun'un bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Çamoluk Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve yollarda oluşan buzlanma riski nedeniyle tüm okullarda eğitime 4 Mart Cuma ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

BURDUR

Burdur'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitime kent merkezi ve 7 ilçesinde bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun Vali Ali Arslantaş başkanlığında olağanüstü toplandığı belirtildi.

Kent genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel riskler yüzünden, 4 Mart cuma günü, Ağlasun, Çeltikçi ve Bucak ilçeleri hariç kent merkezi ve diğer 7 ilçede Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel anaokulları, özel eğitim okulları, ilkokul, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitime bir gün süreyle ara verildiği kaydedildi.

DENİZLİ

Denizli'nin bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada olumsuz hava koşullarının bazı ilçelerde etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, olumsuz hava şartlarının devam etmesi, insan sağlığı ve trafik güvenliği riskleri oluşturması nedeniyle Acıpayam, Çameli ve Kale ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için 4 Mart 2022 Cuma yüz yüze eğitime ara verildiği eğitim ve öğretime uzaktan devam edileceği bildirildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...