Tgrt Haber

Abdulhamit Han'ın torunu Emel Adra: Ne hissettiğimi söylesem ağlarsınız

14 Haziran 2023 17:13 - Güncelleme : 14 Haziran 2023 17:36
Abdulhamit Han'ın torunu Emel Adra: Ne hissettiğimi söylesem ağlarsınız

2. Abdülhamid Han'ın torunu Emel Adra, seçim zaferi nedeniyle tebrik mektubu yolladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, "Ailemize sahip çıktığınız için size şükranlarımı sunuyorum" dedi. Adra, İstanbul'a son ziyareti ile ilgili de "Ne hissettiğimi söylersem ağlarsınız" ifadesini kullandı.

Lübnan​'da yaşayan Osmanlı​ hanedanı üyesi ve 2. Abdülhamid Han'ın 4. kuşak torunlarından Emel Adra, seçimde elde ettiği başarı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'a bir tebrik mektubu yolladı.

Beyrut'ta yaşamını sürdüren Adra, 29 Mayıs'ta Ankara'ya gönderdiği el yazması mektubunda, kendisini "Efendim, bendeniz büyük dedem Sultan Abdülhamid'in dördüncü kuşaktan torunu ve dedem Mehmed Selim'in Lübnan​'da yaşayan hafidi (torunu) Emel Adra" diye tanıttı.

"SİZİN İÇİN DUA EDİYORUM"

Arda Erdoğan'a hitaben sözlerini sürdürerek, "Zat-i alinizin tekrardan cumhur reisi olarak seçilmesinden dolayı tebriklerimi sunuyorum. Efendim, şahsınıza, Türkiye'yi tekrar kendi kadim tarihi ile buluşturduğunuz, geçmişiyle barıştırdığınız, aileme sahip çıktığınız için şükranlarımı sunuyorum. Ailem adına sizlere teşekkür ediyorum. Ahir ömrümde sizin için dua ediyorum. Rabbim sizlere hayırlı ömürler versin. Biz sizlerin muvaffakiyetleri için dua ediyoruz. Rabbim sizleri başımızdan eksik etmesin. En derin saygı ve muhabbetlerimi sunarım. Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Esselamü aleyküm. Allah'a emanet olunuz" ifadelerini kullandı.

"NE HİSSETTİĞİMİ SÖYLERSEM AĞLARSINIZ"

Öte yandan Adra, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, Türkiye'ye en son Şubat 2018'de, 2. Abdülhamid Han'ın  vefatının 100. yılı dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen konferansa katılmak için gittiklerini belirterek, Lübnan​'daki tüm aile üyeleriyle konferansa iştirak ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen konferansta tüm aile bireyleriyle bir araya gelme fırsatını yakaladıklarını vurgulayan Adra, "Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz çünkü tüm ailemizi bir araya getirdi ve bizleri asla terk etmedi." dedi.

"Konferansta ne hissetiniz?" sorusuna Emel Adra, "Eğer söylersem ağlarsınız. Ne hissettiğim hakkında hiç konuşmak istemiyorum" yanıtını verdi.

Kaynak: AA
Sonraki Haber Yükleniyor...