Tgrt Haber

Antalya Ulusal ve Uluslararası Masaj Şampiyonası Ödülleri Sahiplerini Buldu

12 May 2023 11:12 - Güncelleme : 12 May 2023 11:48
Antalya Ulusal ve Uluslararası Masaj Şampiyonası Ödülleri Sahiplerini Buldu

Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi ve şampiyona başkanı Nihat Ayçeman, Ankara Gazi Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Tamer Sökmen’in katkılarıyla düzenlenen organizasyonun Türkiye'de yapılmasındaki amaç, saygın ve rekabetçi ortamda mesleki ve etik değerler katmak.

Şampiyonalar aracılığı ile masaj mesleğinin toplumdaki imajını ve meslek mensuplarının bilinçli bir topluluk oluşturmaya katkı sağlamaktır. Dünyada söz sahibi eğitimcilerinin katkılarıyla 11 yarışma, 24 atölye çalışması seminer, konferans, panel düzenlendi. Sporcu yaralanmaları, tedavileri, fizyoterapi wellness doğal terapiler, nefes egzersizleri yapıldı. 

Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri, fizyoterapist ve doktorların jüriliğini yaptığı yarışmada spiritüel sağlık turizmi ve masaj turizmi ele alındı. 

Antalya Ulusal ve Uluslararası Masaj Şampiyonası Ödülleri Sahiplerini Buldu

Workshop’a katılım sağlayan Sipirituel Danışman ve Reiki Master eğitmeni olan girişimci Gamze Göktürk, konuyla alakalı şunları iletti; "Daha önce mental ve ruhsal şifalanma alanında projeler yaptım, bir çok ödüle layık görüldüm. Terapistler uygulama yaptığı danışanların kaygı, stres, mental yorgunluğunu, üzüntülerini mıknatıs gibi kendi üzerine alma özelliğine sahiptir. Bu yüzden manuel terapi masaj uygulayıcıları çok kıymetlidir. İngiltere ve Amerika’da 300.000’i aşkın terapist bulunmaktadır, bu oran Türkiye’de daha azdır. Amerika’da terapistlere sağlık personeli (doktorlar) ile eşit şartlarda mukayese edilmektedir." 

Antalya Ulusal ve Uluslararası Masaj Şampiyonası Ödülleri Sahiplerini Buldu

Ayrıca Gamze Göktürk şunları söyledi; "İbni Sina'nın sözü olan ağrıyı dindirmek sanattır sloganıyla, Türkiye’de ilk kez düzenlenen bu akademik yarışma ile birlikte, sağlık turizmi, masaj turizmi, Anadolu topraklarında yaşayan şifalı elleri ve yetenekleri, üniversitelerimizin destekleriyle Dünya’ya tanıtmaya amaçlıyoruz. Bir sonraki sene yarışmamıza daha şimdiden, inanılmaz bir rağbet olması, ülkemizin bir çok şehrinden katılım için başvuruları görmek aslında ülkemizin bu alanda da çok iyi olduğunu bir kez daha görmüş olduk."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...