Tgrt Haber

Ayşegül Aktürk cinayetinde korkunç ayrıntı! Katil öldürmeden önce internetten arama yapmış

15 Şubat 2022 20:53 - Güncelleme : 15 Şubat 2022 20:58
Muharrem Eralp, mahkemedeki savunmasında skandal ifadeler kullanarak aslında kendisini öldürmek istediğini söyledi.

İstanbul’da ilgisine karşılık vermeyen hastane çalışanı Ayşegül Aktürk’ü 17 kez bıçaklayarak Muharrem Eralp’in cinayeti işlememeden iki gün önce ‘ölüm sözleri, ölüm mesajları, ölüm ile anlamlı sözler ve nasıl hafızamı kaybederim’ şeklinde internet aramaları yaptığı ortaya çıktı.

Muharrem Eralp, mahkemedeki savunmasında skandal ifadeler kullanarak aslında kendisini öldürmek istediğini söyledi.

İstanbul’un Maltepe ilçesinde meydana gelen olayda 36 yaşındaki Ayşegül Aktürk ilgisine karşılık vermediği Muharrem Eralp tarafından 17 kez bıçaklanarak öldürüldü. Muharrem Eralp hakkında “tasarlanarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırmış müebbet hapis talebiyle yargılanmaya başlandı.

İNTERNETTE ÖLÜM MESAJLARI ARATMIŞ

Mahkemenin talebi üzerine İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, sanığın suç tarihinden 2 gün önce ‘Arapça dua içerikleri, ölüm sözleri, ölüm mesajları, ölüm ile anlamlı sözler ve nasıl hafızamı kaybederim’ şeklinde internet aramaları yaptığı ortaya çıktı. Sanığın havalı tabanca atışları ile ilgili maket bıçaklar, makas, falçata bıçağı ile ilgili araştırmalarının bulunduğu, multimedya içeriklerinde sanık ile maktulenin birlikte çekilmiş fotoğraflarının bulunduğu, sanığın telefonunda bulunan ve mahkemede dinlenen tanıkla arasında geçen yazışmaların bulunduğunun görüldüğü belirtildi.

SKANDAL SAVUNMA

Mütalaaya ilişkin söz verilen tutuklu sanık Muharreme Eralp, “Ben tamamen kendimi öldürmek istedim. Telefon kayıtlarından da anlaşılacağı üzere ben tamamen kendimi öldürmeye yönelik araştırmalar yaptım. Benim sevdiğim bir insan” dedi. Babası Bayram Eralp ise, “Kötü niyetimiz yoktu. Ben olayların bu şekilde olmasını istemezdim” diye konuştu.

MAHKEME ERTELENDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık avukatına esas hakkındaki mütalaaya ilişkin beyanını hazırlaması için süre vererek, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...