Tgrt Haber

Binlerce yıllık mezarın üstüne kat çıktılar

04 Ocak 2022 17:30
Binlerce yıllık mezarın üstüne kat çıktılar

Afyonkarahisar'da Roma ve Osmanlı dönemlerinden kalma çeşme ve mezar yazıtı olduğu düşünülen yapıların üstüne 60 yıl önce inşa edilen ev görenlerin tepkisini çekiyor.

Afyonkarahisar'da yaklaşık 60 yıl önce yapılan evin bahçe duvarı tepki topluyor. Roma döneminden kalma duvar ve Osmanlı döneminden kalma çeşmenin üzerine iki katlı ev yapılırken, evin istinat duvarı ise tarihi eserlerin üzerine yapıldı.

Binlerce yıllık mezarın üstüne kat çıktılar
Afyonkarahisar'da yaklaşık 60 yıl önce yapılan evin bahçe duvarı tepki topluyor.

MEZAR YAZITI OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Duvarın dökülen kesimlerinde Osmanlıca ve Grekçe yazılı yazıtların çevresi ile tarihi motiflere sıva yapılırken dokunulmadığı ve çıplak göze Roma döneminden kaldığı öğrenilen yazıtın bir mezar yazıtı olma ihtimalinin yüksek olduğu öğrenilirken, Osmanlıca yazıların bulunduğu kısmın ise eski bir çeşme olduğu belirtildi.

Binlerce yıllık mezarın üstüne kat çıktılar
Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinin konuyla ilgili inceleme başlatacakları belirtildi

İNCELEME BAŞLATILACAK

Mahalle sakinlerinden Ziya Çakar isimli vatandaş, yaklaşık 60 yıldır duvarın böyle olduğunu ifade ederek, “60 yıldır ben bu mahallede oturuyorum. Eskiden burası çeşmeydi, sonra bu çeşmeyi sütunlar halinde aldılar. Üzerinde de ev var eskiden yapılan bir ev burası. Yazıların hakkında bir bilgim yok. Sadece 60 yıldır burası böyle. Burada önceden bir çeşme vardı, öyle birliyorum” diye konuştu.

Öte yandan, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirinin ulaştığı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinin ise konuyla ilgili inceleme başlatacakları belirtildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...