Tgrt Haber

Bir zamanlar terörün cirit attığı Mergabütan Yaylası'nda kayak keyfi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Ocak 2024 00:03 - Güncelleme : 07 Ocak 2024 00:10
Bir zamanlar terörün cirit attığı Mergabütan Yaylası'nda kayak keyfi 

Türkiye'nin en erken kayak sezonunu açan Hakkari Mergabütan Kayak Merkezi, kayakseverlerin akınına uğruyor. Yüksekova'dan kayak merkezine gelen 25 kişilik bir grup, yüksek oksijenli dağ havasında snowboard, kayak ve kızaklarla kış sporlarının keyfini sürdü. Bir zamanlar terör yuvası olan dağlarda bu sefer kayak keyfi sürülüyor. 

İran ve Irak sınırının kesiştiği noktada yer alan Hakkari​'de, vatandaşlar 2 bin 800 rakımlı Mergabütan Yaylası'ndaki kayak​ pistine akın etti. 

Bir zamanlar teröristlerin yuvası haline gelen dağlar TSK​ tarafından temizlendi ve vatandaşların hizmetine sunuldu. 

Turizimci ve iş insanı Ömer Demirel, her hafta düzenlenen turlarla Mergabütan'ın dünyaya açılan bir turizm kapısı haline geldiğini vurguladı.

Bir zamanlar terörün cirit attığı Mergabütan Yaylası'nda kayak keyfi 

Demirel, “Bugün burada 25 kişilik grubumuzla birlikteyiz. Amacımız, bölgede turizmi geliştirmek ve kış turizmini, özellikle kayak sporunu insanlara sevdirmek. Çalışmalarımız, insanları bu tür etkinliklere kolay ve güvenilir bir şekilde ulaştırmak üzerine kurulu. Ayrıca şehrimizi ulusal bazda tanıtmak için turlarımız devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...