Tgrt Haber

Birçok şehirden akın ettiler! Terör bitti sosyal yaşam canlandı: Cizre'de ilk defa off-road heyecanı yaşandı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Aralık 2023 22:02 - Güncelleme : 02 Aralık 2023 22:30

Şırnak’ta ilk defa off-road yarışları yapıldı. Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla terör izlerinin silindiği bölgede sosyal faaliyetler artışa geçti. Giresun ve çeşitli şehirlerden gelen yarışmacılar devasa arazi araçlarıyla zorlu parkurda yarıştı.

Bölücü terör örgütü PKK’nın izlerinin silindiği Şırnak​'ta ilk kez düzenlenen off-road şenliğinde onlarca araç zorlu parkurlarda mücadele verirken vatandaşlar heyecan dolu anlar yaşadı. Şırnak Valiliği ve Cizre Kaymakamlığı tarafından organize edilen, off-road şenliğinde Çotanak Off-Road ekibi araçlarla görsel şölen sundu. Araçların özel ve zorlu parkurdaki mücadeleleri şenliğe katılan binlerce vatandaş tarafından heyecan içinde takip edildi.

BİRÇOK ŞEHİRDEN YARIŞ​ İÇİN GELDİLER

Parkurdaki lastik engeli, havuz engeli, rampa engeli gibi birçok engeli aşan araçların performansı büyük beğeni topladı. Etkinliğe Giresun'un yanı sıra adana, Antalya, Ankara ve farklı şehirlerden çok sayıda ekip off-road aracı ile katılım sağladı. Vatandaşların parkurun etrafındaki izleme alanlarını doldurduğu yarışlarda, yarışlara katılan araç pilotları hünerlerini sergiledi. Yarışların ardından düzenlenen törende dereceye giren sporculara Şırnak Valisi Cevdet Atay ve Cizre Kaymakamı Nazlı demir tarafından kupaları verilirdi.

"CİZRE'DE YENİ İLKLER YAŞIYORUZ"

Huzurla beraber böyle etkinliklerin önünün açıldığını belirten Kaymakam Nazlı Demir, "Parkur alanında Cizre'de yeni ilkler yaşıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında gelen misafirlerimizle Cizre'miz ilk defa off-road ile tanışıyor. Gençlerimiz ne istiyorsa onlar neyi seviyorsa onu yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Şırnak'ta off road heyecanı yaşandı.

Şırnak'ta dolu dolu bir program geçirdiklerini aktaran Çotanak Off-Road Kulübü Başkanı Akın Aras, Şırnak'a geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Aras, "Dolu dolu 5 gün geçirdik, inşallah tekrarını yapmak nasip olur" açıklamasında bulundu.

MİSAFİRLER MEMNUN AYRILDI

Şırnak'a geldikleri için mutlu olduğunu aktaran Alp Tomaç ise, "Burada geçirdiğimiz vakitlerde yöre insanı bizleri çok güzel ağırladı. Burada çok güzel bir misafirperverlik örneği gördük. Ekiple buraya geldiğimizde neler olacağını bilmiyorduk. Zorlu etaplardan geçtik. Adrenalini bol bir yarış izlettik. Seyircilerin alkışlamaları ve eğlendiklerini gördüğümüz zaman bizler daha çok mutlu olduk. Buradan mutlu bir şekilde Giresun'a döneceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...