Tgrt Haber

Son dakika! Bolu dağı tünelinde 18 araç birbirine girdi: Çok sayıda yaralı var

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Mart 2022 15:18 - Güncelleme : 19 Mart 2022 21:11
Son dakika! Bolu dağı tünelinde 18 araç birbirine girdi: Çok sayıda yaralı var

Son dakika haberi: TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli içinde 18 aracın karıştığı zincirleme kazada biri ağır 30 kişi yaralandı. Tünel, İstanbul istikametine kapatılırken ekipler yaralıları kurtarmak için zamanla yarıştı. Olay anını gösteren görüntüler ise, makas atan bir aracın kazaya neden olduğunu ortaya koydu.

TEM Otoyolu Bolu Dağı tüneli İstanbul istikametinde meydana gelen zincirleme kazayı gören vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler yaralıları kurtarmak için zamanla yarıştı. Kazada 30 kişi yaralandı, bir yaralının durumu ise ağır. 

Son dakika! Bolu dağı tünelinde 18 araç birbirine girdi: Çok sayıda yaralı var

18 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

Makas atan bir aracın tetiklediği kazada 18 araç birbirine girdi. İtfaiye ekipleri sıkışan yaralıları çıkarmak için çalışma başlattı. İstanbul istikameti, trafiğe kapatıldı. 

Bolu Valisi Ahmet Ümit yaptığı açıklamada, "Kazayı az önce haber aldık. Tüm ekipler harekete geçti. İlk aldığımız bilgiye göre yaralamalı bir kaza olduğu söyleniyor umarım ölümlü değildir. Umarım böyle kalır. Ara ara kar yağışı devam ediyor. Normal şartlarda yollarımız açık. Mecbur kalmadıkça yola çıkmayalım. Tünel çevresinde özel ekiplerimiz var, anında müdahale ediliyor. Zincirleme olduğu için başka ekipler de gönderdik. Ben de olay yerine gidiyorum. Daha net bilgileri birazdan alacağız." dedi. Ümit, kazaya 18 aracın karıştığını, biri ağır olmak üzere 30 kişinin yaralandığını da söyledi. 

Ankara istikametine gitmek isteyen sürücüler Kaynaşlı gişelerinden, İstanbul istikametine gitmek isteyen sürücüler ise Bolu Abant gişelerinden D-100 Karayolu Bolu Dağı mevkiine yönlendirildi.

KAZANIN NEDENİ BELLİ OLDU

Bolu Valisi Ahmet Ümit, "18 araç kazaya karıştı. 30 yaralı var” açıklamasında bulundu. Bir otomobilin makas atması sonucu kazanın meydana geldiği öğrenildi.

Kaza yerinde inceleme yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Trafik D100 istikametinden veriliyor. Yarım saat içinde yol açılacak, araçların bazıları kaldırıldı. Tırların kaldırılması biraz zaman alacak ancak yol açılacak. Vatandaşlarımıza dikkatli olması konusunda uyarıyoruz. Bir kişi ağır yaralı olmak üzere toplam 30 civarında yaralımız var. Ekiplerimiz yolların buzlanmaması için gerekli çalışmaları yapıyor. Genel anlamda yollarımız açık” dedi.

Son dakika! Bolu dağı tünelinde 18 araç birbirine girdi: Çok sayıda yaralı var

Son dakika! Bolu dağı tünelinde 18 araç birbirine girdi: Çok sayıda yaralı var

BAKAN KOCA: 17 YARALI HASTANELERE NAKLEDİLMİŞTİR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kazaya ilişkin, "Saat 14.47’de Bolu Dağı Tünelinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3’ü ağır olmak üzere 17 yaralı hastanelere nakledilmiştir. Olay yerine 10 adet ambulans, 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Kazada etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" açıklaması yaptı.

KAZADA YARALANAN SÜRÜCÜ KONUŞTU

Kazada yaralanan Yavuz isimli sürücü, “Kaza olmuştu, biz de arkadan geldik duramayarak kazaya karıştık. Otobüs tıra çarpmış, ben de otobüse çarptım. Arkadan gelen otobüs de bana çarpınca benim aracım havaya kalktı” dedi.

Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul istikametinden araç geçişine izin verilmiyor. Trafik, Abant gişelerden D-100 kara yoluna aktarıldı.

DÜZCE YARDIMA KOŞTU

Düzce Valisi Cevdet Atay da bölgeye gelerek kaza hakkında yetkililerden bilgi aldı. Yolun açılması için yoğun çaba sarf edildiğini kazazedelere aktaran Vali Atay, Kızılay ile birlikte su, yemek ve battaniye dağıtımı da gerçekleştirdi.

Kaza bölgesindeki vatandaşların gitmek istedikleri yerlere götürülmesi için çalışma yaptıklarını belirten Vali Atay, “Burası bolu tarafı. Vatandaşların yolculuklarına yardımcı olacağız. Çalışmalar devam ediyor. Bizde Düzce olarak yardımcı oluyoruz. Tüm ekiplerimiz ile buradayız. Yolun açılması için yardımcı oluyoruz. Yolcuların buradan götürülmesini sağlayacağız. Arkadaşlar araba ayarlıyorlar. Bolu ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Yol açılmasının ardından bizim güzergahtan yola devam edecekler. Düzce’de hastaneye 3 yaralımız kaldırıldı. Allah’a şükür durumları iyi hayati tehlikeleri yok” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, bölgede kaza yapan araçların kaldırılma çalışmaları devam ederken, kazazedeler otobüsler ile Bolu ve Düzce’de ki tesislere gönderilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...