Tgrt Haber

Bolu'da görülen yılan şehri ürküttü: Isırdı mı, öldürüyor!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Haziran 2024 08:18 - Güncelleme : 12 Haziran 2024 08:33
Bolu'da görülen yılan şehri ürküttü: Isırdı mı, öldürüyor!

En zehirli yılan türleri arasında en üst sıralarda yer alan "boynuzlu engerek" Bolu ormanlarında görüntülendi. Yılan görüntüsüyle bile hayranlık verici bir tedirginlik uyandırıyor. Ancak piknik severler başta olmak üzere halk, bir nebze de olsa tedirgin.

Bolu​, ürkütücü ancak bir o kadar da hayranlık verici ender bir türe ev sahipliği ediyor. Dünyanın en zehirli yılan​ ırklarından biri olan "boynuzlu engerek​" ilk kez şehrin sınırları içindeki ormanlarda görüldü.

Bu eşsiz hayvanı At Yaylası mevkiinde arkadaşlarıyla motosiklet turuna çıkan doğasever Ufuk Ak görüntüledi. 

NESLİ TEHLİKE ALTINDA

Nesli tehlike altında ve korunması gereken bu türle karşılaştığı anı aktaran Ak, motorundan inerek yılana yaklaştığını, kamerasıyla kayda aldığını ve hayvanı detaylı incelediğini söyledi.

Bolu’da böyle bir hayvan türünün yaşadığını belgelemek adına görüntüleri sosyal medya hesabında paylaştığını belirten doğasever Ak, şunları anlattı:

"Boş zamanlarımızda ormanlarda geziyoruz. Gördüğümüz farklı vahşi hayvanları güzel manzaraları sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Motorlarımızla gezerken doğada zehirli ve boynuzlu engerek yılana denk geldik.

Bolu'da görülen yılan şehri ürküttü: Isırdı mı, öldürüyor! - 1. Resim

Engerek yılanı olarak da geçiyor. Bolu'da yaşadığı çok bilinmiyor. Ben dikkat çekilmesi açısından bunu sosyal medyada paylaştım. Sosyal medyada bayağı bir izlendi.

Türkiye'de aslında 15 çeşit civarında engerek yılanı yaşıyor. Dünya genelinde 34 alt türü olarak da 300’den fazla engerek yılanı var. Daha önce de Bolu'da siyah renkli, maskeli, engerek yılanına denk gelmiştim. Bunu da fotoğrafladım.”

"HASTANEYE YETİŞME ŞANSINIZ YOK"

Ufuk Ak, boynuzlu engerek yılanının ısırdığında ölüm riskinin yüksek olduğunu belirterek, “At Yaylası'nın kuzeyinde ormanlık arazide gezerken önümüze çıktı. Rahatsız etmeden biraz inceledik. Engerek yılanları nadiren insanla karşılaşıyor. Öldürme riski de oluyor. Hastaneye yetişme ihtimaliniz neredeyse yok. 10 dakikayla bir saat içerisinde ölme ihtimalin var."

Bolu'da görülen yılan şehri ürküttü: Isırdı mı, öldürüyor! - 2. Resim

Bu sebeple hayvana tedbirli yaklaştığını dile getiren Ak, "Tabii riski de göze aldım. Gayet keyifli, güzel bir karşılaşma oldu. Sadece uzaktan biraz dokundum ve aslında biraz da tepkisini ölçmek için, asıl amacım rahatsız etmek değil" dedi.

GÖRDÜĞÜNÜZ YERDEN UZAKLAŞIN

Vatandaşları da uyaran Ak, şu ifadeleri kullandı: "Bolu'da turizm bir hayli var, hafta sonları özellikle piknik alanları bayağı yoğun. Dikkat edilmesi gerekiyor. Sonuçta biz onların alanına gidiyoruz. Gördüğümüz yerde zarar vermeden yolumuzu değiştirip, o alanı terk etmek gerekiyor."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...