Tgrt Haber

Bozkurt'ta duygulandıran kareler: Çocuklar enkazdan böyle çıkarıldı

13 Ağustos 2021 17:34
Bozkurt'ta duygulandıran kareler: Çocuklar enkazdan böyle çıkarıldı

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen selin ardından arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Sel felaketinin vurduğu Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde ölenlerin sayısı artmaya devam ederken umutlandıran bir haberler geldi.

SAATLER SONRA KURTARILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığının Muharebe Arama ve Kurtarma (MAK) timi, görev aldığı çalışmada bir çocuğu bulunduğu enkazdan saaler sonra kurtarmayı başardı. Emniyet Genel Müdürlüğü o kareyi "hayata tutunmak" notuyla paylaştı.

Bozkurt'ta duygulandıran kareler: Çocuklar enkazdan böyle çıkarıldı

Sokakları esir alan ve yakaladığını önüne katan sel, pek çok vatandaşı adeta eve hapsetti. Afetten kurutulmak için ölüm kalım savaşı verildi. Görevliler yardım isteyen her eli sıkı sıkı tuttu. Onlardan bazıları da bebekler oldu. Miniklerin kurtarılma anları, hala kayıp vatandaşların olduğu sel felaketiyle mücadelede umut verdi.

Bozkurt'ta duygulandıran kareler: Çocuklar enkazdan böyle çıkarıldı

BOZKURT'TAKİ SEL FELAKETİNDE YIKILAN BİNADA İKİZ ÇOCUKLAR KAYBOLDU

Ezine Çayı'nın kenarına inşa edilen ve selde yıkılan 8 katlı binanın enkazında AFAD, UMKE, Jandarma Arama Kurtarma ekiplerince arama çalışmaları yürütülürken, sel sırasında apartmanda olanların yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor.

Özeri, İstanbul'dan tatil için memleketleri Bozkurt'a gelen komşusu Şengül Kuş, kızı Senanur Kuş, Şengül Kuş'un torunları Ayşe ve Kerem Ali Özdoğan (7) ile 12 yaşındaki ikizler Ecrin ve İclal Yücel ile babaanneleri Ayşe Remziye, dedeleri Nadir Yücel'in enkaz altında arandığını belirtti.

İki ayrı ikiz çocuğun, yakınları ile selden önce evde olduklarını anlatan Özeri, ikizler, Ecrin ve İclal Yücel'in annelerinin bina yıkılmadan önce yapılan uyarı sonrası araçlarını başka bir alana çekmek için evden çıktığını söyledi.

"Buradaki acının tarifi yok" diyen Özeri, "Durumları çok kötü, acıları çok büyük, yardım elinin uzatılmasını rica ediyorum. Ben herkesin yardım etmesini istiyorum. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan burası için, buranın halkı için çok büyük destek bekliyorum." dedi.

İkizler Ayşe ve Kerem Ali Özdoğan'ın Kur'an kursundan arkadaşı Zeynep Özeri ise arkadaşları için üzgün olduğunu dile getirdi.

Arkadaşlarının bir an önce bulunmalarını isteyen Efe Ahmet Özeri de ikizlerin selden önce dışarıda oynadığını, eve gittiklerini sonra da binanın yıkıldığını kaydetti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, SEL BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Yaşanan sel felaketinden etkilenen Bozkurt’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını kıldıktan sonra selde hayatını kaybeden Fatih Keşaplı isimli vatandaşın cenaze namazına katıldı.

Bozkurt'ta duygulandıran kareler: Çocuklar enkazdan böyle çıkarıldı

Erdoğan, beraberindeki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve diğer yetkililer ile birlikte incelemelerde bulundu.

Bozkurt'ta duygulandıran kareler: Çocuklar enkazdan böyle çıkarıldı
Selin büyük zarar verdiği bölgeleri gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem bilgi aldı hem de vatandaşları dinledi.

SELDE HAYATLARINI KAYBEDENLERİN CENAZELERİ ENKAZDAN ÇIKARTILIYOR

Kastamonu’da 11 Ağustos’ta etkili olan şiddetli yağmur sonrasında meydana gelen sel Abana, Azdavay, Çatalzeytin, Pınarbaşı, Bozkurt, Cide, İnebolu ve Küre ilçelerinde hayatı adeta felç etti. Yağış sonrası meydana gelen sel sebebiyle onlarca araç sürüklendi, onlarca iş yeri sular altında kaldı. En büyük hasarın yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde sele kapılanlar ve enkaz altında kalanların kurtarılmasıyla ilgili çalışmalar ise aralıksız devam ediyor.

Bozkurt'ta duygulandıran kareler: Çocuklar enkazdan böyle çıkarıldı

Bu kapsamda Çorum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, Kastamonu-Bozkurt karayolu üzerinde ilçe merkezine 20 kilometre kala Isırganlık mevkisinde sele kapılan araç ile ilgili çalışma yürüttü. Sele kapılan araçta bulunan 40-45 yaşlarındaki erkek cesedine Çorum AFAD ekipleri uzun uğraşlar sonucunda ulaştı.

Kayalıkların arasından alınan cenaze, Çorum AFAD ekiplerince sağlık ekiplerine teslim edildi. Ayrıca ekipleri, Abana ilçesinde Ezine Çayı üzerinde de arama kurtarma faaliyeti yürütüyor. Bu kapsamda sel sularıyla Karadeniz’e kadar sürüklenen bir cenaze, ekiplerin çalışmasıyla denizden çıkartılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Bölgede halen enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

ÇÖKEN BİNA KARŞISINDA UMUTLU BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sağanağın ardından Ezine Çayı taşmış ve ilçe merkezi sular altında kalmıştı. Birçok vatandaş selden kurtulmak için binaların yüksek katlarına çıkarak kurtarılmayı bekledi. Ancak içerisinde çok sayıda insanının olduğu Ezine Çayı kenarında bulunan 8 katlı bina sel nedeniyle çöktü. Felaketten sonra binanın içerisinde bulunan vatandaşlardan herhangi bir haber alınamadı.

Bozkurt'ta duygulandıran kareler: Çocuklar enkazdan böyle çıkarıldı

Yıkılan 8 katlı binanın çökmesinin ardından son 3 katının sel sularına kapılarak sürüklendiği öğrenildi. Sel sularına teslim olan binada yakınları bulunan vatandaşlar ise Ezine Çayı’nın karşı kıyısından binada yapılan arama kurtarma çalışmalarından gelecek haberi bekliyor.
Sel felaketinin yaşandığı esnada çöken binada 3 kızı ve eşinin olduğunu söyleyen Mustafa Avcı’da 3 gündür uyumadan çalışmaları izleyerek gelecek umutlu bir haberi bekliyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...