Tgrt Haber

Büyükşen cinayetine ilişkin bir şüpheli tutuklandı

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Nisan 2022 00:35 - Güncelleme : 23 Nisan 2022 00:35
Tutuklu sanıklardan Mustafa O. cezaevinde rahatsızlanmış, kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

Konya'da, Metin ve Necla Büyükşen çiftinin yaklaşık 3,5 yıl önce maskeli bir kişi tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 7 zanlıdan biri tutuklandı.

Tutuklu sanıklardan Mustafa O. cezaevinde rahatsızlanmış, kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

Konya’nın merkez Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesinde 2018 yılında öldürülen Metin ve Necla Büyükşen çiftinin cinayetine ilişkin soruşturmada 7 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden bir tutuklandı.

7 ŞÜPHELİ ADLİYE SEVK EDİLDİ

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında jandarma ekiplerince, 19 Nisan'da Çumra ve Beyşehir ilçelerinde farklı adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan biri tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğerleri serbest bırakıldı.

Zanlıyı, olaya şahit olan Büyükşen çiftinin kızı B.B'nin, 'anne ve babasını öldüren kişi' olarak teşhis ettiği iddia edildi.

TUTUKLU SANIK ÖLMÜŞTÜ

Merkez Karatay ilçesi İsmil Mahallesi'nde 3 Eylül 2018'de evlerinde maskeli bir kişi tarafından av tüfeğiyle vurulan Metin (55) ve Necla (54) Büyükşen hayatını kaybetmiş, pencereden atlayıp kaçan kızları yaralanmıştı.

Olayla ilgili Esra T, Abdullah B, Mustafa O, Zekeriya O, Afganistan uyruklu A.U. tutuklanmış, bir süre sonra A.U. ile Zekeriya O. adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Tutuklu sanıklardan Mustafa O. ise cezaevinde rahatsızlanmış, kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...