Tgrt Haber

Çin’den sonra bu kez Türkiye! 40 koyunluk sürüyü son anda kurtardı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 Kasım 2023 20:20 - Güncelleme : 30 Kasım 2023 20:31

Afyonkarahisar'da, Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ndeki bir çiftlikteki olaya benzer bir durum yaşandı. 12 gün boyunca durmadan daire çizerek dönen koyunların görüntüsünün bir benzeri drone görüntüsü ile kayıtlara geçti. İlginç olayı fark eden çiftlik sahibi, önce drone ile koyunları kaydetti, daha sonra ise hayvanların telef olmaması için dönen çemberi kırdı ve koyunları son anda kurtardı.

Sinanpaşa ilçesine bağlı Tınastepe beldesindeki bir yaylada dikkat çeken bir olay yaşandı. İlkay Tınaztepe isimli sürü sahibi, geçtiğimiz günlerde güttüğü yaklaşık 40 koyundan oluşan sürünün anormal davranışlar sergilemeye başladığını fark etti. 

DRONE İLE ÇEKİM YAPTI

Çiftçi, dronu kullanarak sürüsünü izlediğinde, koyunların ağaçların çevresinde çember çizerek durmaksızın döndüğünü fark etti. Endişelenen Tınaztepe, durumu kaydetmek için bir süre dron ile çekim yaptı. Daha sonra bir arkadaşıyla birlikte harekete geçen Tınaztepe, koyunları telef olmaması için çemberi kırarak hayvanları birbirinden uzaklaştırdı.

TÜM KOYUNLAR ÖLEBİLRİDİ!

İhlas Haber Ajansı'na konuşan çiftiçi İlkay Tınaztepe, koyunların sürü psikolojisi ile buna yeltendiğini söyledi.

Tınaztepe olayın daha önce farklı ülkelerde de yaşandığını hatırlatarak, "Bu video daha önce Çin’de çekilmişti. Çin’de 12 boyunca koyunlar dönmüştü ve çemberi kimse bozmamıştı. Sonunda da bunun zaten ölümler oluyor. Bu çemberi biz de yakaladık. Yılda bir iki defa böyle bir şey başımıza geliyor ama bu görüntüyü yakalamak da her çobana nasip olmaz. Görüntüyü dron ile yakaladık" dedi. 

Çin’den sonra bu kez Türkiye! 40 koyunluk sürüyü son anda kurtardı

"ÇEMBER BOZULMAZSA KOYUNLAR BİRBİRİNİ KIRIYOR"

Koyunların oluşturduğu çemberin bozulmaması durumunda tüm koyunların telef olabileceğini söyleyen çiftçi, "Bu koyunları sürü psikolojisi. Bu görüntüde önden gelen koyunun çember oluşturması arkadan gelenin de o çembere dahil olup ve o yuvarlağı oluşturup günler boyunca dönmeleri görüntüsüdür. Yani bunun sonucunda çemberi bozmazsanız maalesef sürüdeki tüm koyunlar birbirini kırıyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Atilla 3 Aralık 2023 17:12

Belki de yatır vardır orda

Azra 2 Aralık 2023 23:40

Halil bir de yazmayi bilsen..

Halil 1 Aralık 2023 14:43

Bilmemek ayıp değil bilmiyorsan bir bilene danışın olay gerçek yüzü koyunların hepsinin birbirini görmediğinden kaynaklı

Sonraki Haber Yükleniyor...