Tgrt Haber

Depremzedeler bir bir evlerine kavuşuyor! 'Bu kadarını hayal bile edemezdik'

Editör: Merve Yaz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
01 Ağustos 2024 11:58 - Güncelleme : 01 Ağustos 2024 12:24

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde 53 bin kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 1.5 milyon kişi evsiz kalmıştı. Devlet, yaraların sarılması için canla başla çalışmaya devam ediyor. Pazarcık ilçesinde yaşadığı müstakil evi ağır hasar alıp yıkılan ve yeni deprem konutuna kavuşan depremzede Emine Karayiğit, “Ev çok güzel, hayal edemeyeceğimiz bir ev sundular bize” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş​'ın Pazarcık​ ilçesine 3 bin 217 adet kalıcı konut​, 951 adet de köy tipi ev inşa ediliyor. TOKİ​ tarafından inşa edilen köy evlerinde sona gelindi.

6 Şubat tarihli depremlerden sonra, Pazarcık'ta yapımına başlanan kalıcı konutlar hızla yükseliyor.

Depremzedeler bir bir evlerine kavuşuyor! 'Bu kadarını hayal bile edemezdik' - 1. Resim

Bağdını Sağır Mahallesi'ne ilk etapta 853 konut, ikinci etapta da 839 konut inşa edilerek, toplamda bin 692 kalıcı konut hak sahiplerine teslim edildi.

Köy evlerinin ise 951'i ihale edildi, 236 adedi tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. 715 köy evinin yapımı sürüyor. Deprem​ bölgesi adeta şantiye alanı haline geldi.

Depremzedeler bir bir evlerine kavuşuyor! 'Bu kadarını hayal bile edemezdik' - 2. Resim

EVİ AĞIR HASAR ALDI

Çevre illerden ve bölgeden çalışmalara dahil edilen işçiler, gece gündüz demeden afetzedelerin konutlarını kış gelmeden tamamlayıp teslim etmek için zamanla yarışıyorlar.

Şehir dışında olduğu için depreme yakalanmayan ancak yaşadığı evi ağır hasar alıp yıkılan depremzede Emine Karayiğit, “Ben depremde burada değildim şehir dışında yaşıyordum.

Depremzedeler bir bir evlerine kavuşuyor! 'Bu kadarını hayal bile edemezdik' - 3. Resim

"ALLAH DEVLETİMİZDEN RAZI OLSUN"

Deprem sonrası da ailem benim yaşadığım şehre geldi. Bizim evimiz ağır hasarlıydı devlet yıktı. Daha sonra bize hak sahipliğinden ev çıktı anahtarımızı da teslim aldık” dedi.

Yeni evini inceleyen depremzede Karayiğit, “Ev çok güzel hayal edemeyeceğimiz bir ev sundular bize. Benim evim müstakil bahçeli bir evdi. Göremeyeceğim ve yaşayamayacağım bir evde yaşayacağım şuanda.

Depremzedeler bir bir evlerine kavuşuyor! 'Bu kadarını hayal bile edemezdik' - 4. Resim

Devletimizden bir değil binlerce kez Allah razı olsun. Evimizin eksikliklerinin tamamlanıp bir an önce geçmeyi düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...