Tgrt Haber

Doğu Anadolu Bölgesi kar esareti altında: Yollar kapandı vatandaşlar mahsur kaldı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
23 Kasım 2023 11:12 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 11:33

Doğu Anadolu'da birçok kentte kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Kar nedeniyle mahsur kalanlar oluyor. Bölgede çok sayıda yol kapanırken, ekiplerin karla mücadele mesaisi aralıksız devam ediyor.

Ülkenin doğusu kar esareti altında. Ekipler aralıksız çalışıyor. Mahsur kalanlar kurtarılıyor. Kara karşı tam seferberlik devam ediyor. Van’da etkili olan kar yağışı​ 142 yerleşim yerinin yollarını kapattı. 600 personel ve 370 iş makinasıyla yürütülen çalışma kapsamında, 60 yol ulaşıma açıldı.

3 KLİOMETRE YÜRÜDÜLER

Kentteki kar yağışı uçak seferlerini de olumsuz etkiledi. İstanbul, Ankara ve Antalya’ya planlanan uçak seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle rötarlı gerçekleşti. Kars’ta tipi ve şiddetli rüzgar nedeniyle bir elektrik direği devrildi. Karla kaplı yolda araçla gidemeyince malzemeleri sırtlayan Aras EDAŞ ekipleri soğuğa aldırış etmeden 3 kilometre yürüdü. Yaya olarak bölgeye ulaşan ekipler elektrik direğini yeniden yerine dikti.

12 TIR MAHSUR KALDI

Ardahan’da ise kar yağışı 2 gün önce başladı. Karla mücadele ekipleri yollarda buzlanma riskine karşı çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Türkgözü-Posof-Damal kara yolunda mahsur kalan 12 tırın kurtarılması için çalışma yapıldı. Erkan Ekmekçi, kar yağışının ardından soğukların başladığını söyleyerek, "Kar esareti başladı. Soğuk ile mücadele yaklaşık altı ay boyunca devam edecek" dedi.

Ardahan'da açıkta kalan her şey dondu.

ERZURUM KARA TESLİM

Erzurum’un Tekman ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 30 köy ve mezraya ait elektrik direkleri devrildi. Enerji hatlarında yaşanan kopmalar nedeniyle 30 yerleşim yeri 3 gün karanlıkta kaldı.

HAKKARİ’DE KAR KALINLIĞI 60 SANTİMETREYE ULAŞTI

Beyaza bürünen Hakkari’de kar kalınlığı 60 santimetreyi buldu. İl özel idaresinin Yüksekova şantiyesi ekipleri, yolları açık tutmak için aralıksız çalışıyor. Siirt'in Şirvan ilçesinde de durum farklı değil. Yoğun kar yağışı nedeniyle 10 araç ve sürücüsü yolda mahsur kaldı. Vatandaşlar karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı.

GÖÇERLERİN DÖNÜŞ YOLCULUĞU

Bayburt’ta ise ilkbaharda sürüleriyle yaylaya çıkan çobanlar, zorlu bir dönüş yolculuğu yaptı. İl özel idaresine bağlı ekipleri de çobanlara yardım etti. Titizlikle yollar açıldı. Çobanlara şehir merkezine kadar eşlik edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...