Tgrt Haber

Dünyanın en çok çay içen adamı: Bir oturuşta 100 bardak...

18 Aralık 2021 14:00
Dünyanın en çok çay içen adamı: Bir oturuşta 100 bardak...

​Gümüşhane’de çay aşığı bir adamın bir oturuşta içtiği 100 bardak çay duyanları şaşkına çeviriyor. 57 yaşındaki Ömer Faruk Soydaş inşaatlarda çalıştığı dönem ve askerlikten kalan alışkanlığını sürdürüyor.

Gümüşhane’de yaşayan ve çay deyince akla ilk gelen isim Ömer Faruk Soydaş oluyor. Çay içmekte sınırı olmayan Soydaş, Türkiye'de en çok çay içen insanlardan birisi olarak tanınıyor.

Çay sevdalısı Soydaş, bulunduğu her yerde sürekli çay içiyor. Bu halini gören dışardan biri şaşkınlık yaşarken köydeki herkes için bu durum gayet normal karşılanıyor.

Dünyanın en çok çay içen adamı: Bir oturuşta 100 bardak...

ARALIKSIZ 7,5 SAAT ÇAY

Aralıksız 7,5 saat çay içtiği günlerin olduğunu söyleyen Soydaş, çayı sadece Erzurumlular gibi kıtlama şekerle içtiğini söyledi.

Köyde eşiyle birlikte sakin bir yaşam süren Soydaş, geçmişte inşaatlarda ve askerde çay ocağında çalıştığı dönemde edindiği bu alışkanlığından vazgeçemediğine değindi.

GÜNDE 100 BARDAK ÇAY

Eğer içtiği çayı beğenirse100 bardak kadar çay içtiğini dile getiren Soydaş, “Günün 24 saatinde benim için en önemli şeylerden birisi çay. Çay güzel olursa 100 bardağı bulduğum oluyor. Muhabbet arasında saatlerde çay içtiğimiz var. Ailem benim çay içmeme karışmaz, çayımı demleyip önüme koyarlar ben kendim doldurur kendim içerim” dedi.

Soydaş, “Bir seferinde Nazlıçayır köyüne maç izlemeye gittik. 4 demlik çay demledi, dedim beşinciyi de demlersen içerim dedim. Bana kalkın gidin dedi. Başka bir günde bir Ramazan'da amcamın evine teravihten çıkıp gittik. Çay içmeye başladık, ezan okundu oruca niyetlendik. Orada yatsı ile sabah ezanı arasında 7,5 saat boyunca durmadan çay içmişiz. Ezan okunmasa yine içmeye devam edecektik” dedi.

Dünyanın en çok çay içen adamı: Bir oturuşta 100 bardak...

Yaşadığı köyde çay denilince akla ilk gelen isim olduğunu ifade eden Soydaş, “Bir Erzurum şekeri ile de 10 bardağa yakın çay içerim. Rekor olarak 100 bardak içtim, 80 su bardağı rekorum var, 7,5 saat rekorum var. Hiç çaya iştahım yokken bir semaver çayını yalnız içtim.” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en çok çay içen adamı: Bir oturuşta 100 bardak...

"BEN BİLDİM BİLELİ ÇAY İÇİYOR"

Köyün muhtarı Bayram Durdu, “Ben bildim bileli çay içiyor. O bizim abimiz. Ben onu bildim bileli çay içiyor. Sohbetler olunca 100 bardağı bile aşıyor. İstediği zaman içiyor. Hayvanlara bakma sırası ondaydı gitti dağda semaveri yaktı içti çaya yok demez, çayla bütünleşti” ifadelerini kullandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...