Tgrt Haber

Dünyanın en tehlikeli yolları belli oldu! Türkiye'den Derebaşı Virajları zirvede

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com
24 Eylül 2024 10:50 - Güncelleme : 24 Eylül 2024 11:51
Dünyanın en tehlikeli yolları belli oldu! Türkiye'den Derebaşı Virajları zirvede

Bir tarafta keskin virajlar, diğer tarafta sonu gözükmeyen uçurumlar... Dünyada bazıları insan eliyle inşa edilen, bazıları doğada kendiliğinden oluşan bu yollardan geçmek cesaret istiyor. Ölümün kıyısında yolculuk yapılan 15 yol arasında Türkiye'den de bir yer bulunuyor. İşte dünyanın en tehlikeli yolları...

Dünyanın dört bir yanında geçmenin yürek istediği birçok tehlikeli yol bulunuyor. Bu yollarda yürümek de araba sürmek de nefesleri kesiyor. Baş döndürücü yollar bir yandan da adrenalin tutkunlarının ziyaretçi akınına uğruyor. Biz de hayati risklerle dolu dünyanın en tehlikeli yollarını sizler için derledik. 

KUZEY YUNGAS YOLU (BOLİVYA)

Bolivya'da bulunan Kuzey Yungas Yolu, uçurumun kenarından götüren keskin virajlarıyla ünlü. Bu yol, dağın kenarları kesilerek inşa edildi. Metrelerce yüksekte yürümenin bile tehlikeli olabileceği bu yolda araba ya da bisiklet sürerken sise, toza ve kamyonlara dikkat etmek şart.

Dünyanın en tehlikeli yolları belli oldu! Türkiye'den Derebaşı Virajları zirvede - 1. Resim


GUOLİANG TÜNEL YOLU (ÇİN)

Çin'in Hunan bölgesindeki Taihang dağlarında yer alan Guoliang tüneli, dünyanın en tehlikeli yollarından biri olarak gösteriliyor. Dağın yamacına yapılan bu yolun kenarlarında, aşağı düşmeyi engelleyecek hiçbir şey bulunmuyor. 13 kişi tarafından inşa edilen yol, şimdi binlerce kişi tarafından kullanılıyor. Kayalık pencerelerinin de bulunduğu yolda özellikle Muson mevsiminde iniş ve çıkışlar daha tehlikeli bir hal alıyor.

Dünyanın en tehlikeli yolları belli oldu! Türkiye'den Derebaşı Virajları zirvede - 2. Resim


TROLLSTİGEN (NORVEÇ)

Norveç'te Norddal Rauma ve Valldal Andalsnes'i birbirine bağlayan Trollstigen dağ yolu, virajlı ve yüzde 9'luk eğimiyle turistlerin ilgi odağı olmuş durumda. Yapımı 8 sene süren yol, 1963'te Kral VII. Haakon tarafından açıldı. Yoldan günde yaklaşık 2 bin 500 araç geçiyor.

Dünyanın en tehlikeli yolları belli oldu! Türkiye'den Derebaşı Virajları zirvede - 3. Resim


BEYAZ RİM YOLU (KÖPRÜLÜ KANYON, ABD)

ABD'de Köprülü Kanyon'da bulunan Beyaz Rim Yolu, 100 mil boyunca doğanın birçok güzelliğini sunuyor. Ancak acıları da barındıran bu yolda birçok kaza meydana geliyor. Hatta hava koşulları olumsuz olduğunda 4x4 araçlar dışında bu yola girmek yasaklanıyor.

Dünyanın en tehlikeli yolları belli oldu! Türkiye'den Derebaşı Virajları zirvede - 4. Resim


SİCHUAN (TİBET OTOYOLU)

Sichuan yolu, Çin'i Tibet'e bağlayan 2,14 kilometrelik yükseltilmiş bir yol. Yamaçtan geçen yeşilliklerle dolu bu yolda iklim yükseklik ve zamanla değişiyor. Aynı zamanda rota da. Bu yoldan geçmek size büyük bir heyecan yaşatabilir ama yine de ölümcül olabilir.

Dünyanın en tehlikeli yolları belli oldu! Türkiye'den Derebaşı Virajları zirvede - 5. Resim


JAMES DALTON OTOYOLU (ALASKA, ABD)

ABD'nin Alaska eyaletindeki James Dalton otoyolu tam 400 millik bir ölüm yolu olarak adlandırılıyor. Çünkü bu yolda ne hastane, ne polis karakolu, ne yiyecek stoku ne de yakınlarda size yardım edebilecek birileri var. Kuş uçmaz, kervan geçmez bu soğuk iklimdeki yolda yerleşim de bulunmuyor. Yoldaki buzların kırılması nedeniyle araçlar suya batıp can kaybına neden olabiliyor.

Dünyanın en tehlikeli yolları belli oldu! Türkiye'den Derebaşı Virajları zirvede - 6. Resim


DADES GORGES (FAS)

Dades Nehri'nin yüzyıllar boyunca oyarak oluşturduğu mükemmel bir yol. Aynı zamanda keskin virajları ve uçurumlarıyla tehlikeli bir yol.

Dünyanın en tehlikeli yolları belli oldu! Türkiye'den Derebaşı Virajları zirvede - 7. Resim


SANİ GEÇİDİ (GÜNEY AFRİKA)

Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki Sani Geçidi, ortalama 9 kilometre uzunluğunda. Geçmenin hiç de kolay olmadığı bu yol için profesyonel bir sürücü olmanız şart. Oldukça tehlikeli olan toprak yol, mutlaka 4x4 arazi aracı gerektiriyor.

Dünyanın en tehlikeli yolları belli oldu! Türkiye'den Derebaşı Virajları zirvede - 8. Resim


COL DE TURİNİ (FRANSA)

Col de Turini, Fransa Alpleri'nde yer alan bir hayli yüksek bir dağ geçidi. Vésubie Nehri'nden başlayan bu yol, toplanda 15,3 kilometrelik uzunluğa ve yüzde 7,2'lik bir eğime sahip.

Dünyanın en tehlikeli yolları belli oldu! Türkiye'den Derebaşı Virajları zirvede - 9. Resim


STELVIO GEÇİDİ (DOĞU ALPLER, İTALYA)

İtalya'da bulunan Stelvio Geçidi, 2 bin 757 metre ile Doğu Alpler'deki en yüksek asfalt dağ geçidi konumunda. İsviçre sınırındaki yer alan, Bolzano'ya 75 kilometre uzaklıkta olan yol, korkutucu görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Dünyanın en tehlikeli yolları belli oldu! Türkiye'den Derebaşı Virajları zirvede - 10. Resim


TIANMEN DAĞI YOLU (ÇİN)

Tianmen Milli Parkı içinde yer alan Tianmen Dağı'nın yüksekliği 1279 metre, bu dağa giden yolun uzunluğu ise 7,5 kilometre uzunluğunda. Labirent yollarıyla tehlike saçan yol baş döndürücü nitelikte.

Dünyanın en tehlikeli yolları belli oldu! Türkiye'den Derebaşı Virajları zirvede - 11. Resim


FURKA GEÇİDİ (İSVİÇRE)

İsviçre Alpleri'ndeki Furka Geçidi tehlikeli virajlarıyla ünlü. James Bond'un Goldfinger filminden bir sahne burada çekildi.

Dünyanın en tehlikeli yolları belli oldu! Türkiye'den Derebaşı Virajları zirvede - 12. Resim


ATLANTİK YOLU (NORVEÇ)

Atlantik Okyanusu'nun kıyısında yer alan Norveç'teki Atlantik yolu, 8,3 kilometre uzunluğunda. Keskin virajları, yola vuran dalgaları ve sert esen rüzgarları nedeniyle dünyanın en tehlikeli yollarından biri olarak gösteriliyor.

Dünyanın en tehlikeli yolları belli oldu! Türkiye'den Derebaşı Virajları zirvede - 13. Resim


SEVEN MİLE KÖPRÜSÜ (FLORAİDA, ABD)

Yapımı 1912 yılında biten 11,3 kilometre uzunluğundaki Seven Mile köprüsü, ABD'nin Florida eyaletinde bulunuyor. Dev dalgalar ve buzlanma, kışın bu köprüden geçen araçlar için büyük tehlike arz ediyor.

Dünyanın en tehlikeli yolları belli oldu! Türkiye'den Derebaşı Virajları zirvede - 14. Resim


DEREBAŞI VİRAJLARI (TÜRKİYE)

Listenin zirvesinde ise Türkiye'den bir yol bulunuyor. Dünyadaki en zorlu yolların tanıtımını yapan "www.dangerousroads.org" adlı sitede 3 yıl önce 'dünyanın en tehlikeli yolu' seçilen Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Derebaşı Virajları, Trabzon ile Bayburt'u birbirine bağlıyor.

Bazı bölümleri Bolivya'daki meşhur 'ölüm yolu'ndan bile daha tehlikeli olduğu belirtilen yol, sarp kayalıkları ve 13 keskin virajıyla sürücülere zor anlar yaşatıyor. Özellikle kış aylarında sis, yağmur, heyelan, kar ve çığ gibi doğa olaylarının sık yaşandığı yol, kar yağışı nedeniyle yılın neredeyse 6 ayı ulaşıma kapanıyor.

Dünyanın en tehlikeli yolları belli oldu! Türkiye'den Derebaşı Virajları zirvede - 15. Resim

Kaynak: Tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...