Tgrt Haber

En sonunda bunu da yaptılar! Eminönü'nde simitçi heykelindeki simitleri çaldılar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Eylül 2022 11:45 - Güncelleme : 23 Eylül 2022 13:16
En sonunda bunu da yaptılar! Eminönü'nde simitçi heykelindeki simitleri çaldılar

İstanbul'da Eminönü simidini temsil eden Yeni Camii Meydanı'ndaki simitçi heykelinin 'simitleri' çalındı. Sosyal medyada gündem olan olayda birçok kullanıcı 'En sonunda bunu da yaptılar' yorumunda bulundu. Hırsızlık sonrası harekete geçen belediye yetkilileri bronz simit heykellerin bulunması için çalışma başlattığı öğrenildi.

İstanbul​'da akıllara durgunluk veren bir hırsızlık​ yaşandı. Fatih Belediyesi tarafından 2016 yılında Eminönü simidini simgelemesi için yaptırılan simitçi heykelinin 30 bronz simiti çalındı.

Eminönü'nü ziyaret edenlerden yoğun ilgi gören simitçi heykelinin tezgahı simitsiz kaldı. Heykelin simit​ tezgahının bir kısmı da zarar gördü. Fatih Belediyesi yetkilileri çalınan bronz simit heykellerinin bulunması için çalışma başlattığını belirterek, heykelin tekrar eski haline getirileceğini bildirdi.

YAPIMINDA BİN TON BRONZ KULLANILMIŞTI

Parasını denkleştirmeye çalışan bir çocuğa simit veren simitçiyi tasvir eden heykelin yapımı 3 ay sürmüştü. Yeni Camii Meydanı'ndaki heykelin yapımında bin ton bronz kullanılmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...