Tgrt Haber

Erkekleri evlilik vaadiyle dolandıran vurguncu çete suçüstünde çökertildi

14 Mart 2022 16:10 - Güncelleme : 14 Mart 2022 16:55
Erkekleri evlilik vaadiyle dolandıran vurguncu çete suçüstünde çökertildi

Çanakkale'de 20 erkeği evlilik vaadiyle kandırarak dolandıran 7 kişi, toplam 5 milyon TL'lik vurgun yaptı. Büyük bir vurgun hazırlığındayken suçüstü yakalanan şüphelilerin daha önce de aynı suçtan sabıkalı oldukları ortaya çıktı.

Çanakkale'de erkekleri fiziki ve zihinsel mağduriyetlerinden faydalanıp evlendirme vaadiyle kandıran dolandırıcılar, tuzaklarına düşürdükleri 20 erkekten 5 milyon TL yürüttü.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çanakkale genelinde erkeklerin zaafiyetlerinden yararlanıp evlenme vaadiyle genel vekaletname çıkartarak; dolandırıcılık, araç alım- satımı, banka hesap bilgilerine erişip, kredi çekerek dolandıran şüphelilere yönelik operasyon düzenledi.

Benzer bir dolandırıcılık faaliyeti içinde olan şüpheliler Zeynep T. (47), oğlu Ozan C. (22) ve 5 şüpheli, 11 milyon 500 bin TL'lik vurgunu yapamadan polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

2 YIL ÖNCE AYNI SUÇTAN TUTUKLANMIŞTILAR

Yüklü miktarda yapılan işlemleri dikkate alan Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 10 Mart Perşembe günü Çanakkale’de düzenlenen operasyonda; Zeynep T., Ozan C., S.K. ve A.S. yakalanırken, 11 Mart Cuma günü İzmir’de gerçekleştirilen operasyonda da B.T., E.K. ve A.A. gözaltına alınarak, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Emniyetteki sorgusu tamamlanan toplam 7 şüpheli şahıs, adliyeye sevk edildi.

Zeynep T. ile oğlu Ozan C., 2 yıl önce Çanakkale ve ilçelerinde de aynı yöntemle erkekleri 1 milyon 315 bin TL ve 40 bin dolar dolandırmıştı. Zeynep T. ve oğlu Ozan C., nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanmıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...