Tgrt Haber

Eşi Müslüman olunca gözyaşlarını tutamadı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Ocak 2023 10:12 - Güncelleme : 20 Ocak 2023 11:16

Ailesiyle Bursa'ya yerleşen Güney Kore’li Vıadislah Kim, çalıştığı kafenin kafede patronu vesilesiyle Müslüman oldu. Kim'in eşi Gülhşen Kim kocasının Müslüman olmasıyla birlikte gözyaşlarını tutamadı.

Rusya’ya iş için giden Güney Kore’li Vıadislah Kim, Özbekistanlı Gülhşen Kim ile evlendikten sonra yolları iş için Türkiye'ye düştü.Bursa'ya yerleşen çiftten Vıadislah Kim, bir restoranda suşi ustası olarak çalışmaya başladı. Burada patronu Can İşleyen ile konuşan Vıadislah Kim, İslam dinini araştırdığını ve Müslüman​ olmak istediğini söyledi.

Bunun üzerine patronu Can İşleyen, duydukları karşısında şaşkınlık yaşayarak en yakın caminin yolunu tuttu. Altıparmak Caddesi üzerinde bulunan Şehabettin Paşa Cami imamı Raif Sevin ile konuştuktan sonra Vıadislah Kim ve eşi Gülhşen Kim alarak camiye gitti. Cami İmamı tarafından düzenlenen ihtida töreniyle birlikte Vıadislah Kim Müslüman oldu.

Eşi Müslüman olunca gözyaşlarını tutamadı

EŞİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Vıadislah Kim’in yeni ismi ise Muhammet oldu. Eşi Gülhşen Kim ise eşinin Müslüman olduğuna şahitlik ettiği esnada gözyaşlarını tutamayarak ağladı. Patron Can İşleyen," Yanımıza geldi, Müslüman olmak istediğini söyledi. Bizde bu sebeple kendisine vesile olduk. Camiye geldik, Müslüman oldu. Ben öncülük yaptığım için çok mutluyum" dedi.

"MÜSLÜMAN OLMAMA VESİLE OLAN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN"

Eski adıyla Vıadislah Kim’in yeni adıyla Muhammet Kim, "Ben çok daha önceden Müslüman olmak istemiştim. Benim Müslüman olmama vesile olan herkese Allah razı olsun teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan Vıadislah Kim (43), cumartesi günü Bursa'ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeyi çok istiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...